• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Parisertoast - Croque Monsieur
billede med parisertoast og croque monsieur
Parisertoast kaldes på fransk for croque monsieur, og det er en skøn toast med skinke og ost. Foto: iStock.com.

Parisertoast - Croque Monsieur

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Se den bedste opskrift på parisertoast, der på fransk er en croque monsieur. En nem toast med skinke og ost. Kan laves i toaster, på pande eller i ovn.

Sådan laver du den perfekte parisertoast, der i Frankrig kendes som en Croque Monsieur. Og den kan du lave i en toaster, på en pande eller i din ovn.

En populær toast med skinke og ost, og den er virkelig nem at lave. Og skøn at spise.

Du skal bruge en kogt skinke, og med hensyn til ost kan du vælge den ost, som du synes bedst om.

Tip: Hvis du laver din parisertoast i en toaster, kan du med fordel lægge et stykke bagepapir i toasteren, så du slipper for brændt ost.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er jo meget nem at gange op.

Opskrift på parisertoast

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Tid: 20 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 8 skiver toastbrød
  • 8 skiver ost
  • 4 skiver skinke kogt
  • Lidt smør
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Du starter med at lave din parisertoast ved, at lægge en skive ost ovenpå et stykke toastbrød.
  • Derpå lægges så en skive kogt skinke, og derpå igen en skive ost. Du skal altså bruge to skiver ost til hver toast.
  • Slut af med en skive toastbrød.
  • Smør så hurtigt toasten på under- og oversiden, det gør din croque monsieur endnu mere sprød pog lækker

Tilberedning

  • I toaster: Parisertoast laves i en toaster indtil brødet er smukt, gyldent og sprødt. Og osten er smeltet. Tiden kan variere fra toaster til toaster.
  • I ovn: Forvarm din ovn til 200 °C200 grader varmluft, og læg dine croque monsieur på en bageplade. Bages i ca. 10 minutter. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid.
  • På pande: Kom en klat smør på panden, lad det bruse af og steg dine toast indtil de er sprøde og fine. Vendes ofte.

Næringsindhold

Parisertoast - Croque Monsieur
Mængde pr. portion
Kalorier
578
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
70
mg
23
%
Natrium
 
1142
mg
50
%
Kalium
 
227
mg
6
%
Kulhydrater
 
50
g
17
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin A
 
844
IU
17
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Calcium
 
681
mg
68
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Parisertoast serveres straks - evt. sammen med en skøn salat.

Se mere fastfood

  • billede til kyllingesandwich med bacon og guacamole
    Kyllingesandwich med bacon og guacamole
  • pølsemix med kartoffelmos
    Lækker pølsemix med kartoffelmos
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - nemme, bløde og luftige uden sukker
  • billede med sloppy joe
    Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  • Forårsmad med svinekød og grøntsager i sennepssauce
  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • Græsk gyros med kylling og tzatziki
  • Laks med bacon og pasta
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

billede med brownie bagt i kop

Brownie bagt i kop - lækker kageopskrift på 1 minut

billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

billede med hjemmelavede hvidløgsflutes

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

newyorker gryde med oksekød og perleløg

Newyorker gryde med oksekød og perleløg

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

billede med sprøde kyllingenuggets

Sprøde kyllingenuggets stegt på pande

billede med trøfler

Trøfler med kokos lavet af kagerester

billede til spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

billede til brownie med valnødder

Lækker brownie med valnødder

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

billede med gulerodsbrud

Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required