• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Dessert » Panna cotta med hindbær - italiensk dessert
et billede til panna cotta med hindbær
Panna cotta med hindbær kan eks. anrettes direkte i smukke glas, eller du kan lave den italienske dessert i ramekiner. Foto: iStock.com.

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Opdateret: 28. jan 2023 · Udgivet: 14. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på panna cotta med hindbær. Den italienske dessert er super nem at lave, og alligevel en festlig og lækker dessert.

Panna cotta er en populær dessert fra Italien, der er elsket kloden rundt.

Det er en kogt fløde, der stivnes med lidt husblas, og derefter serveres med eks. en kold hindbærsirup.

Der er to måder at servere en panna cotta på. Du kan enten lave den direkte i de glas, som du gerne vil servere den i. Det er det nemmeste.

Eller hæld fløden i ramekiner, hvor panna cottaen så vendes ud når den er stivnet. Den sidste model giver den fordel, at du får de smukke og velsmagende vaniljekorn øverst i anretningen, da de jo samler sig i bunden - og dermed i toppen når panna cottaen vendes ud.

Det er op til dig, men pynt med den kolde hindbærsirup og evt. lidt hakkede mandler og mynte.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på panna cotta

et billede til panna cotta med hindbær

Panna cotta

5 fra 6 brugere
Print Pin
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Panna cotta

  • ½ liter piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 75 g rørsukker
  • 2½ blade husblas

Hindbærsirup

  • 1 bakke hindbær friske
  • 2 spsk. rørsukker plus en halv spiseske ekstra
  • 1 spsk. vand
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Panna cotta

  • Kom fløde, vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde, bring det i kog ved svag varme.
  • Opblød husblas i koldt vand i 5 minutter.
  • Vrid husblasen fri for vand og kom det i den varme fløde, rør til det er opløst.
  • Hæld blandingen op i pæne glas - eller brug ramakiner (portionsskåle). Gerne gennem en finmasket sigte.
  • Stil dem på køl i 2-3 timer. Det er VIGTIGT at de tages ud omkring ½ times tid inden de skal spises, så smager de af mere.
  • Bruger du ramekiner, løsnes hver panna cotta i kanten hele vejen rundt og dyp evt. ramakinerne i varmt vand, så er det nemmere at få dem ud.

Hindbærsirup

  • Kom hindbær, 2 spsk. sukker og vand i en gryde, mos hindbærrene med en gaffel.
    hindbær til den lækre sirup til panna cotta
  • Varm langsomt bærrene op, så de afgiver mest mulig saft. Lad dem småkoge i 5 minutter.
  • Hæld det igennem en finmasket si og brug en ske til at presse så meget saft som muligt ud af bærrene.
  • Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt den sidste ½ spiseskefuld sukker.
  • Bring i kog og lad det koge i ca. 5 minutter, til din hindbærsirup tykner.
  • Smag til og tag af varmen. Lad det afkøle helt inden det bruges.

Næringsindhold

Panna cotta
Mængde pr. portion
Kalorier
545
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
29
g
181
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
142
mg
47
%
Natrium
 
35
mg
2
%
Kalium
 
177
mg
5
%
Kulhydrater
 
33
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
30
g
33
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
1861
IU
37
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
93
mg
9
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Panna cotta kan sagtens laves god tid i forvejen, og blot anrettes lige inden du serverer desserten.

Se flere lækre dessertopskrifter:

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

Se disse opskrifter:

  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Æblekage med marcipancreme og kanel
  • Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid
  • Orientalsk gryderet med kylling og ris

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

billede med squashkage

Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?

billede med pølsebrød og hotdogbrød

Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

billede med omelet

Sådan laver du den bedste omelet

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

billede med sydamerikansk chiligryde

Sydamerikansk chiligryde med oksekød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required