Her er den bedste opskrift på ovnbagte kartofler. Super lækre kartofler, der bla. vendes med majsmel, og derefter bages sprøde i ovnen.
Her er en opskrift på ovnbagte kartofler, som du simpelthen bare er nødt til at prøve.
Kartoflerne er rystet i majsmel, og så kan der blandes diverse krydderier i, de kan varieres i et væk, og det kun med at komme i gang med at lege med dem og se hvad du kan komme frem til er din yndlingssmag.
Her er kartoflerne lavet med hvidløgspulver og paprika, men de kan altså varieres på mange måder. Prøv eks. også med rosmarin, timian og meget andet.
De ovnbagte kartofler er stærkt vanedannende, og de kan nemt gå hen at blive favoritkartoflerne hjemme hos dig. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ovnbagte kartofler

Ingredienser
- 800 g kartofler mellemstore, skrællet og halveret på den lange led
- 6 spsk. majsmel
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. paprika
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl. rapsolie måske lidt mere
Fremgangsmåde
- Hæld rapsolie i en lille bradepande, så det dækker bunden.2 dl. rapsolie
- Sæt i en 175 °C varm ovn (varmluft) i 5 minutter.
- Dup de halve kartofler helt tørre, efter du har halveret dem.800 g kartofler
- Kom majsmel og krydderier i en frysepose og ryst det godt sammen.6 spsk. majsmel, 2 tsk. hvidløgspulver, 2 tsk. paprika, salt og friskkværnet peber
- Tilsæt de helt tørre, halverede kartofler og ryst godt igen, så majsmelet ligger sig om alle kartoflerne.
- Tag bradepanden ud af ovnen og kom nu forsigtigt kartoflerne ned i fadet, en ad gangen. Pas på, olien er varm!.
- Sæt tilbage i ovnen og bag nu ca. 45 minutter. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid til kartoflerne.
- Tag fadet ud en gang undervejs og vend kartoflerne. De skulle nu gerne være gyldne og sprøde.
Næringsindhold
Noter
Tag de ovnbagte kartofler op en ad gangen og ryst olien af, kom i en skål og server.
Et par betragtninger om opskriften ellers: Jeg var ret forbavset over at kartoflerne ikke trak mere olie. Jeg havde stort set den samme mængde tilbage, som jeg puttede i bradepanden til at starte med.
Prøv dig frem med at blande forskellige krydderier i majsmelet. Det bliver også godt.
Kom med din kommentar