• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Ovnbagte kartofler med majsmel
billede til ovnbagte kartofler med majsmel
Disse ovnabgte kartofler smager forrygende godt, og så er den nemme at lave. Kartoflerne vendes blandt andet i lidt majsmel. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Ovnbagte kartofler med majsmel

Opdateret: 10. aug 2022 · Udgivet: 10. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på ovnbagte kartofler. Super lækre kartofler, der bla. vendes med majsmel, og derefter bages sprøde i ovnen.

Her er en opskrift på ovnbagte kartofler, som du simpelthen bare er nødt til at prøve.

Kartoflerne er rystet i majsmel, og så kan der blandes diverse krydderier i, de kan varieres i et væk, og det kun med at komme i gang med at lege med dem og se hvad du kan komme frem til er din yndlingssmag.

Her er kartoflerne lavet med hvidløgspulver og paprika, men de kan altså varieres på mange måder. Prøv eks. også med rosmarin, timian og meget andet.

De ovnbagte kartofler er stærkt vanedannende, og de kan nemt gå hen at blive favoritkartoflerne hjemme hos dig. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ovnbagte kartofler

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g kartofler mellemstore, skrællet og halveret på den lange led
  • 6 spsk. majsmel
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl. rapsolie måske lidt mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hæld rapsolie i en lille bradepande, så det dækker bunden.
    2 dl. rapsolie
  • Sæt i en 175 °C varm ovn (varmluft) i 5 minutter.
  • Dup de halve kartofler helt tørre, efter du har halveret dem.
    800 g kartofler
  • Kom majsmel og krydderier i en frysepose og ryst det godt sammen.
    6 spsk. majsmel, 2 tsk. hvidløgspulver, 2 tsk. paprika, salt og friskkværnet peber
  • Tilsæt de helt tørre, halverede kartofler og ryst godt igen, så majsmelet ligger sig om alle kartoflerne.
  • Tag bradepanden ud af ovnen og kom nu forsigtigt kartoflerne ned i fadet, en ad gangen. Pas på, olien er varm!.
  • Sæt tilbage i ovnen og bag nu ca. 45 minutter. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid til kartoflerne.
  • Tag fadet ud en gang undervejs og vend kartoflerne. De skulle nu gerne være gyldne og sprøde.

Næringsindhold

Ovnbagte kartofler med majsmel
Mængde pr. portion
Kalorier
281
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
887
mg
39
%
Kalium
 
911
mg
26
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
145
IU
3
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
92
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Tag de ovnbagte kartofler op en ad gangen og ryst olien af, kom i en skål og server.

Et par betragtninger om opskriften ellers: Jeg var ret forbavset over at kartoflerne ikke trak mere olie. Jeg havde stort set den samme mængde tilbage, som jeg puttede i bradepanden til at starte med.

Prøv dig frem med at blande forskellige krydderier i majsmelet. Det bliver også godt.

Se flere opskrifter med kartofler

  • billede med pommes frites
    Hjemmelavede pommes frites - sprøde og lækre
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
  • billede med kartoffelæggekage
    Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad
  • bagte kartofler bagekartofler
    Sådan laver du bagte kartofler af bagekartofler

Se disse opskrifter:

  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

pasta med squash og bacon

Pasta med squash og bacon

billede med citronkylling i fad med kartofler

Citronkylling i fad med kartofler

billede med blomkålsdip

Lækker blomkålsdip - dip med blomkål

billede til italienske kødboller med pastasalat

Italienske kødboller med pastasalat

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

hjemmelavet apple butter

Apple butter - opskrift på æblesmør

billede til rødspætteruller med fyld

Rødspætteruller med fyld

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

billede med brunkager

Brunkager - den bedste brunkagedej

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

billede med grillet and

Grillet and med ahornsirup og mango chutney

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

et billede med et stykke fynsk brunsviger kage

Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required