Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Ovnbagte kartofler med majsmel
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
t
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
800
g
kartofler
mellemstore, skrællet og halveret på den lange led
▢
6
spsk.
majsmel
▢
2
tsk.
hvidløgspulver
▢
2
tsk.
paprika
▢
salt og friskkværnet peber
▢
2
dl.
rapsolie
måske lidt mere
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Hæld rapsolie i en lille bradepande, så det dækker bunden.
2 dl. rapsolie
Sæt i en
175
°C
varm ovn (varmluft) i 5 minutter.
Dup de halve kartofler helt tørre, efter du har halveret dem.
800 g kartofler
Kom majsmel og krydderier i en frysepose og ryst det godt sammen.
6 spsk. majsmel,
2 tsk. hvidløgspulver,
2 tsk. paprika,
salt og friskkværnet peber
Tilsæt de helt tørre, halverede kartofler og ryst godt igen, så majsmelet ligger sig om alle kartoflerne.
Tag bradepanden ud af ovnen og kom nu forsigtigt kartoflerne ned i fadet, en ad gangen. Pas på, olien er varm!.
Sæt tilbage i ovnen og bag nu ca. 45 minutter. Klik
her og brug det smarte minutur med indstillet tid til kartoflerne
.
Tag fadet ud en gang undervejs og vend kartoflerne. De skulle nu gerne være gyldne og sprøde.
Næringsindhold
Ovnbagte kartofler med majsmel
Mængde pr. portion
Kalorier
281
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.02
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
3
g
Natrium
887
mg
39
%
Kalium
911
mg
26
%
Kulhydrater
52
g
17
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
145
IU
3
%
Vitamin C
43
mg
52
%
Calcium
92
mg
9
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]