• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Morgenmad » Overnight oats med chiafrø og jordbær
billede til overnight oats med jordbær
Overnight oats med jordbæ, chiafrø og hakkede mandler er skøn og nem morgenmad, som du rører sammen aftenen før. Foto: iStock.com.

Overnight oats med chiafrø og jordbær

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 24. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Se her hvordan du laver overnight oats med chiafrø og jordbær. En skøn opskrift på sund morgenmad, der er super nem at lave aftenen før.

Overnight oats er blevet super populær som morgenmad, og der er tale om en slags køleskabshavregrød, der står natten over. Altså i køleskabet.

Grøden skal dog ikke koges, men i stedet røres den sammen om aftenen af grovvalsede havregryn, yoghurt, chiafrø, ahornsirup og et par ting mere.

Om morgenen kan du så tage den ud af køleskabet, og nu pyntes den så blot med friske jordbær og grodthakkede mandler. Det er en super sund start på dagen.

Opskriften er beregnet til pr. person, men den er jo nem at gange op.

Opskrift på overnight oats

billede til overnight oats med jordbær

Overnight oats med chiafrø og jordbær

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Tid: 10 minutter min
Servings: 1 person

Ingredienser

  • 1 dl. havregryn grovvalsede
  • 2 spsk. yoghurt
  • 1 dl. mælk
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. chiafrø
  • 6 jordbær skæres i kvarte
  • 6 mandler hakkes groft
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom grovvalsede havregryn i en skål sammen med yoghurt, mælk, ahornsirup, vaniljesukker og chiafrø.
  • Rør din overnight oats godt sammen, og smag til med en smule salt.
  • Overdækkes og stilles på køl natten over. Deraf navnet.
  • Næste morgen tages det ud af køleskabet, og kommes i et passende glas.
  • Snit de friske jordbær og hak mandler groft.
  • Kom jordbær i først, og tryk gerne de først lidt ned i din overnight oats og top med resten Fordel de grofthakkede mandler til sidst.

Næringsindhold

Overnight oats med chiafrø og jordbær
Mængde pr. portion
Kalorier
403
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
63
mg
3
%
Kalium
 
587
mg
17
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
27
g
30
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
217
IU
4
%
Vitamin C
 
43
mg
52
%
Calcium
 
315
mg
32
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så har du en skøn overnight oats med jordbær, chiafrø og mandler til din morgenmad. Det er en god start på dagen. Velbekomme.

Se mere morgenmad

  • billede med verdens nemmeste bananpandekager
    Bananpandekager
  • billede med havregrød
    Havregrød med banan og blåbær
  • blødkogt æg
    Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes
  • billede med koldhævede grovboller
    Koldhævede grovboller - nemme at bage
  • billede med omelet
    Sådan laver du den bedste omelet

Se disse opskrifter:

  • Æggemuffins med bacon
  • Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg
  • Sådan laver du italiensk marengs
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med makronmuffins med chokolade

Makronmuffins med chokolade

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

ris med rosiner til suppe

Ris med rosiner til suppe

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Pitaburger med kylling, hummus og dressing

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

Kalvegryde med squash og champignon

Nem kalvegryde med squash og champignon

billede med hindbærsnitter

Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

Stegt blomkål med parmesan og bacon

Stegt blomkål med parmesan og bacon

billede til ferskensuppe med rejer og karry

Ferskensuppe med karry og rejer

billede med eksotisk mørbrad

Eksotisk mørbrad med kokosmælk og ris

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required