• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Opskrift på vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen
dette billede er med hjemmelavede vandbakkelser der ikke falder sammen
Nem og skudsikker opskrift på vandbakkelser, der ikke falder sammen i din ovn. Vandbakkelser kan fyldes med creme eller flødeskum. Foto: iStock.com.

Opskrift på vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 15. apr 2022 af Newyorker By Heart · 2 kommentarer

Del gerne opskriften:
Facebook18PinterestMessengerEmailPrintSMS
18
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en skudsikker opskrift på vandbakkelser, der ikke falder sammen i din ovn. Vandbakkelserne kan fyldes med creme eller flødeskum.

Vandbakkelser har ry for at være svære at lave, men følg denne opskrift og så opnår du altid en perfekt vandbakkelse, der ikke falder sammen i ovnen.

Hemmeligheden er blandt andet, at du ikke må åbne lågen til din ovn i de første 25 minutter af bagetiden, for så risikerer du, at vandbakkelserne klasker sammen i ovnen. Og det er træls. De kan ikke reddes.

Men vandbakkelser - eller choux - er ellers nemme at lave, og de færdige kager kan køles af og derefter fyldes med flødeskum eller creme.

Opskrift på vandbakkelser

dette billede er med hjemmelavede vandbakkelser der ikke falder sammen

Vandbakkelser

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Tid: 1 time t
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 100 g smør eller margarine
  • 100 g hvedemel
  • 4 æg
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bring vand i kog sammen med smør eller margarine.
  • Tilsæt hvedemel på en gang og pisk kraftigt, til dejen er bagt sammen.
  • Tag den fra varmen og afkøl den lidt.
  • Pisk æggene let sammen og tilsæt dem lidt ad gangen - pisk grundigt mellem hver gang og pas på at dejen ikke bliver for tynd. Du skal bruge ca. 4 æg, men måske lidt mindre, hvilket afhænger af æggenes størrelse.
    æggene røres i dejen til dine vandbakkelser
  • Sæt vandbakkelsesdejen på en bageplade med to skeer - eller sprøjtet ud af en sprøjtepose med en tylle (det giver et pænere resultat).
  • Bag dine vandbakkelser i 30-35 minutter ved 200 °C grader og her er det MEGET vigtigt at ovnen IKKE åbnes i de første 25 minutter - ellers falder de sammen!!! Og det ønsker du ikke. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet tid til opskriften.
  • Når tiden er gået, så tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Hvis den gør det, så giv dem et par minutter mere.

Næringsindhold

Vandbakkelser
Mængde pr. portion
Kalorier
222
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
145
mg
48
%
Natrium
 
151
mg
7
%
Kalium
 
62
mg
2
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
0.5
g
2
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
575
IU
12
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte vandbakkelser tages ud af ovnen og køler af.

Derefter kan de fyldes med enten en god kagecreme eller flødeskum.

Sigt evt. også lidt flormelis over, og så har du altså de lækreste kager.

Se flere lækre kageopskrifter

  • et billede med chokoladekage
    Chokoladekage
  • billede med chokolademuffins
    Chokolademuffins med kakao og chokolade
  • billede med hjemmelbagt drømmekage fra brovst
    Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • billede med marmorkage
    Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Se disse opskrifter:

  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Apple pie - amerikansk æbletærte
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Store Daim muffins med banan

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Mette Josvassen

    juni 21, 2023 at 5:31 pm

    Vil det vandbakkelser skal være i ovnen i alt ca. 1 time?
    Mvh Mette

  2. Newyorker By Heart

    juni 22, 2023 at 6:14 am

    Hej Mette
    Nej, blot ca. 30-35 minutter. En time er den samlede arbejdstid 🙂
    God bagelyst.
    Alt det bedste
    Holger

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

blødkogt æg

Koge æg: Sådan koges blødkogt æg med succes

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

billede med verdens bedste dressing

Verdens bedste dressing med balsamico

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

sellerisuppe

Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

billede med ciabatta

Ciabatta - italiensk brød med store huller

billede med nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

billede med huevos rancheros

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

billede med grillet oksecuvette

Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required