• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Oksekødsfad med kartofler
oksekødsfad med kartofler
Et lækkert oksekødsfad med kartofler, der er en nem opskrift på aftensmad. Her serveret med en god salat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Oksekødsfad med kartofler

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en lækker opskrift på oksekødsfad med kartofler. Et nemt fad med hakket oksekød, kartofler og peberfrugt som nem hverdagsmad.

Oksekødsfad med kartofler er en skæn hverdagsret, der nemt laves i et fad i ovnen. Og derfor går ind under kategorien mad i fad.

Her laver du nemlig hele retten i ovnfast fad, og du skal blandt andet bruge hakket oksekød, kartofler og peberfrugter.

Se også: Opskrifter med hakket oksekød

Retten er beregnet til fire personer, og den er nem at lave.

Opskrift på oksekødsfad

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kartofler skrællede, i skiver
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk timian tørret
  • 2 grønne peberfrugter i tern
  • 1 dåse hakkede tomater med hvidløg
  • 2 løg hakkede
  • 5 dl mornaysauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g ost revet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til oksekødsfad med kartofler starter du med, at skrælle kartoflerne, hvorefter de skæres i skover og koges 10 minutter i letsaltet vand. Afdryppes.
  • Løg (og evt. hakket hvidløg) svitses få minutter.
  • Hakket oksekød tilsættes og det svitses til det bliver brunt og grynet.
  • Tilsæt timian, peberfrugter og de hakkede tomater, lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Kom kødet i bunden af et ovnfast fad. Læg kartoffelskiverne ovenpå som låg.
  • Hæld Mornaysauce over og drys med ost.
  • Oksekødsfadet sættes i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i 20 minutter.

Næringsindhold

Oksekødsfad med kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
830
% Daglig værdi*
Fedt
 
52
g
80
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
167
mg
56
%
Natrium
 
1292
mg
56
%
Kalium
 
1684
mg
48
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
1218
IU
24
%
Vitamin C
 
93
mg
113
%
Calcium
 
648
mg
65
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Oksekødsfad med kartofler serveres straks sammen med salat. Det er da nem og lækker aftensmad.

Se også: Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Eller prøv: Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

et billede med bacon i ovn

Bacon i ovn - sprøde ovnstegte baconskiver

Kyllingekødboller

Kyllingekødboller med æble, cheddar og chili

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

billede til overnight oats med jordbær

Overnight oats med chiafrø og jordbær

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

ristede mandler med lakrids og chokolade

Ristede mandler med lakrids og chokolade

billede med huevos rancheros

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

mormorsalat mormordressing

Mormorsalat med ægte mormordressing

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required