• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Oksekødsfad med kartofler
oksekødsfad med kartofler
Et lækkert oksekødsfad med kartofler, der er en nem opskrift på aftensmad. Her serveret med en god salat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Oksekødsfad med kartofler

Opdateret: 27. sep 2023 · Udgivet: 27. sep 2023 af Newyorker By Heart ·

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kartofler skrællede, i skiver
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk timian tørret
  • 2 grønne peberfrugter i tern
  • 1 dåse hakkede tomater med hvidløg
  • 2 løg hakkede
  • 5 dl mornaysauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g ost revet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til oksekødsfad med kartofler starter du med, at skrælle kartoflerne, hvorefter de skæres i skover og koges 10 minutter i letsaltet vand. Afdryppes.
  • Løg (og evt. hakket hvidløg) svitses få minutter.
  • Hakket oksekød tilsættes og det svitses til det bliver brunt og grynet.
  • Tilsæt timian, peberfrugter og de hakkede tomater, lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Kom kødet i bunden af et ovnfast fad. Læg kartoffelskiverne ovenpå som låg.
  • Hæld Mornaysauce over og drys med ost.
  • Oksekødsfadet sættes i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i 20 minutter.

Næringsindhold

Oksekødsfad med kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
830
% Daglig værdi*
Fedt
 
52
g
80
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
167
mg
56
%
Natrium
 
1292
mg
56
%
Kalium
 
1684
mg
48
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
1218
IU
24
%
Vitamin C
 
93
mg
113
%
Calcium
 
648
mg
65
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en lækker opskrift på oksekødsfad med kartofler. Et nemt fad med hakket oksekød, kartofler og peberfrugt som nem hverdagsmad.

Oksekødsfad med kartofler er en skæn hverdagsret, der nemt laves i et fad i ovnen. Og derfor går ind under kategorien mad i fad.

Her laver du nemlig hele retten i ovnfast fad, og du skal blandt andet bruge hakket oksekød, kartofler og peberfrugter.

Se også: Opskrifter med hakket oksekød

Retten er beregnet til fire personer, og den er nem at lave.

Opskrift på oksekødsfad

oksekødsfad med kartofler

Oksekødsfad med kartofler

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kartofler skrællede, i skiver
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk timian tørret
  • 2 grønne peberfrugter i tern
  • 1 dåse hakkede tomater med hvidløg
  • 2 løg hakkede
  • 5 dl mornaysauce
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g ost revet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til oksekødsfad med kartofler starter du med, at skrælle kartoflerne, hvorefter de skæres i skover og koges 10 minutter i letsaltet vand. Afdryppes.
  • Løg (og evt. hakket hvidløg) svitses få minutter.
  • Hakket oksekød tilsættes og det svitses til det bliver brunt og grynet.
  • Tilsæt timian, peberfrugter og de hakkede tomater, lad det simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Kom kødet i bunden af et ovnfast fad. Læg kartoffelskiverne ovenpå som låg.
  • Hæld Mornaysauce over og drys med ost.
  • Oksekødsfadet sættes i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i 20 minutter.

Næringsindhold

Oksekødsfad med kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
830
% Daglig værdi*
Fedt
 
52
g
80
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
167
mg
56
%
Natrium
 
1292
mg
56
%
Kalium
 
1684
mg
48
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
1218
IU
24
%
Vitamin C
 
93
mg
113
%
Calcium
 
648
mg
65
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Oksekødsfad med kartofler serveres straks sammen med salat. Det er da nem og lækker aftensmad.

Se også: Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

Eller prøv: Sheperds pie - kødtærte med kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Butterdejspakker med kylling og æg
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat
  • Ovnbagt frittata med æg, peberfrugt og parmesan

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til overnight oats med jordbær

Overnight oats med chiafrø og jordbær

billede med brun sovs i sovsekande

Brun sovs - grundopskrift

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

Ristet brød med krydderurtecreme og laks

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede med nemme rabarbermuffins

Rabarbermuffins - opskrift på muffins med rabarber

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med råcreme og frugtsalat

Opskrift på råcreme og frugtsalat

billede med småkager med lakrids og tranebær

Småkager med lakrids og tranebær

billede til bøf i folie

Bøf i folie med lækker sauce

billede med pølsebrød og hotdogbrød

Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød

billede med grillet kylling på dåse

Sådan laver du grillet kylling på dåse

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede til opskrifter med kylling

Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required