Her får du den bedste opskrift på nøddekage med chokolade. En lækker kage med nødder og mandler, og så er den bagt helt uden hvedemel.
Denne nøddekage med chokolade er genial, da den både er meget nem at bage, men også fordi den laves uden hvedemel.
Her blendes nødder og mandler, inden de vendes i en luftig æggemasse og bages i ovnen. Det bliver ikke meget nemmere at bage en kage.
Så er du helt vild med nødder og kage, så skal du absolut prøve denne. Der bør være nok til otte personer, og nøddekagen er perfekt som dessertkage.
Opskrift på nøddekage
Ingredienser
Nøddekage
- 250 g hasselnødder
- 250 g mandler
- 5 æg
- 200 g rørsukker eller alm. sukker
- 1 tsk. bagepulver
Pynt
- 75 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Kom mandler og hasselnødder i en blender/foodprocessor og kør til de er nogenlunde findelt.
- Kom æg og sukker i en skål og pisk rigtig godt med en el-mikser, til det er tykt og luftigt. Jo længere tid jo pisker, jo mere luftig bliver kagen, så det kan godt betale sig at bruge god tid på denne del.
- Vend de hakkede nødder og bagepulveret i med en dejskraber, til det hele er blandet godt sammen, men uden at luften slås ud af æggemassen.
- Hæld i en smurt/beklædt springform og bag ved 200 grader (ikke varmluft) på næstnederste rille i 30-35 minutter. Hvis kagen tager for meget farve, så dæk den til med noget stanniol.
- Tjek at din nøddekage er gennembagt inden den tages ud.
- Smelt chokoladen over vandbad og kom den på kagen mens den stadig er lun.
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte nøddekage køle helt af, inden den serveres.
Server gerne nøddekagen med lidt flødeskum og frisk frugt.
Kom med din kommentar