• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Nøddekage med chokolade
billede til nøddekage med chokolade
En lækker nøddekage med chokolade, der smager himmelsk godt. Nøddekagen kan pyntes med lidt flødeskum og bær. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nøddekage med chokolade

Opdateret: 1. okt 2022 · Udgivet: 1. okt 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook11PinterestMessengerEmailPrintSMS
11
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på nøddekage med chokolade. En lækker kage med nødder og mandler, og så er den bagt helt uden hvedemel.

Denne nøddekage med chokolade er genial, da den både er meget nem at bage, men også fordi den laves uden hvedemel.

Her blendes nødder og mandler, inden de vendes i en luftig æggemasse og bages i ovnen. Det bliver ikke meget nemmere at bage en kage.

Så er du helt vild med nødder og kage, så skal du absolut prøve denne. Der bør være nok til otte personer, og nøddekagen er perfekt som dessertkage.

Opskrift på nøddekage

billede til nøddekage med chokolade

Nøddekage med chokolade

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

Nøddekage

  • 250 g hasselnødder
  • 250 g mandler
  • 5 æg
  • 200 g rørsukker eller alm. sukker
  • 1 tsk. bagepulver

Pynt

  • 75 g mørk chokolade
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom mandler og hasselnødder i en blender/foodprocessor og kør til de er nogenlunde findelt.
  • Kom æg og sukker i en skål og pisk rigtig godt med en el-mikser, til det er tykt og luftigt. Jo længere tid jo pisker, jo mere luftig bliver kagen, så det kan godt betale sig at bruge god tid på denne del.
  • Vend de hakkede nødder og bagepulveret i med en dejskraber, til det hele er blandet godt sammen, men uden at luften slås ud af æggemassen.
  • Hæld i en smurt/beklædt springform og bag ved 200 grader (ikke varmluft) på næstnederste rille i 30-35 minutter. Hvis kagen tager for meget farve, så dæk den til med noget stanniol.
  • Tjek at din nøddekage er gennembagt inden den tages ud.
  • Smelt chokoladen over vandbad og kom den på kagen mens den stadig er lun.

Næringsindhold

Nøddekage med chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
556
% Daglig værdi*
Fedt
 
38
g
58
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
103
mg
34
%
Natrium
 
79
mg
3
%
Kalium
 
507
mg
14
%
Kulhydrater
 
45
g
15
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
30
g
33
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
158
IU
3
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
127
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad den færdigbagte nøddekage køle helt af, inden den serveres.

Server gerne nøddekagen med lidt flødeskum og frisk frugt.

Se flere skønne kager

  • et billede med chokoladekage
    Chokoladekage
  • et billede med et stykke fynsk brunsviger kage
    Fynsk brunsviger - opskrift på snasket brunsvigerkage
  • et billede med citronmåne hjemmebagt
    Hjemmebagt citronmåne
  • billede med peachmelba bradepandekage
    Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

Se disse opskrifter:

  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Apple pie - amerikansk æbletærte

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til pasta med tigerrejer og tomater

Pasta med tigerrejer og tomater

samosa med fyld af hakket oksekød og ris

Samosa med fyld af hakket oksekød og ris

billede med hjemmelavede crabcakes

Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse

billede med blomkålspandekager

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

billede med stegt andebryst

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

rodfrugt biksemad med halloumi

Rodfrugt biksemad med halloumi

billede til opskrifter med æg

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

pastafad med champignon, kylling og frisk spinat

Pastafad med champignon, kylling og spinat 

brasede kartofler

Brasede kartofler - sådan laver du brasekartofler

billede med æbleskiver

Luftige æbleskiver med kærnemælk

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required