• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Nøddebund med jordbær og flødeskum
billede med nøddebund
Bag den lækre nøddebund, og pynt den derefter med jordbær og flødeskum. Det er altså en fantastisk kage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nøddebund med jordbær og flødeskum

Opdateret: 15. jul 2022 · Udgivet: 11. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på nøddebund, der er en lækker kage, som du kan pynte med flødeskum og jordbær. Eller andre bær efter eget valg.

Nøddebund er en lækker kage, som måske er bedst egnet som dessert. Og så er den nem at lave.

Bunden er ikke sådan "kage-agtig", men sådan nærmest lidt halvblød karamel-agtig.

Det er lidt svært at forklare og konsistensen når den kommer ud af ovnen kan virke lidt bekymrende, men den skal være sådan let flydende - den størkner når den afkøler.

Nøddebunden er ikke stenhård - kun hvis den får for lang tid i ovnen! Så det skal du ikke give den.

Anrettes med flødeskum og jordbær - eller andre bør. En perfekt sommerkage eller sommerdessert. Som er god året rundt.

Opskrift på nøddebund

billede med nøddebund

Bagt nøddebund

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 150 g hasselnødder
  • 160 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. fløde

Fyld

  • 500 g jordbær
  • 2½ dl piskefløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hak nødder groft og bland dem med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Varm blandingen op ved svag varme, til en flydende "dej".
  • Fordel "dejen" på en bageplade med bagepapir, hvorpå ringen af en springform er sat på.
  • Bag din nøddebund ved 175 °C i 15 minutter. Måske et par minutter mere. Stadig med ringen på.
  • Lad bunden afkøle med ringen på.
  • Skyl og nip jordbær, lad dem afdryppe. Skær dem i passende stykke og læg nogle pæne fra til pynt.
  • Vend de ituskårne jordbær med den stiftpiskede fløde og pynt med halve bær.

Næringsindhold

Bagt nøddebund
Mængde pr. portion
Kalorier
638
% Daglig værdi*
Fedt
 
51
g
78
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
178
mg
8
%
Kalium
 
334
mg
10
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1361
IU
27
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Nøddebund med bær og flødeskum serveres straks.

Se flere dessertopskrifter:

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift

Se disse opskrifter:

  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

billede med boller i selleri

Boller i selleri med ris eller kartofler

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

billede med Sauce Populaire

Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs

pæresalat med tørrede tranebær

Pæresalat med tørrede tranebær og dressing

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

et billede med moscow mule cocktail

Moscow Mule cocktail med vodka og ginger beer

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede til tærte med skinke

Tærte med skinke og champignon

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required