• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Nøddebund med jordbær og flødeskum
billede med nøddebund
Bag den lækre nøddebund, og pynt den derefter med jordbær og flødeskum. Det er altså en fantastisk kage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nøddebund med jordbær og flødeskum

Opdateret: 15. jul 2022 · Udgivet: 11. jul 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med nøddebund

Bagt nøddebund

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 150 g hasselnødder
  • 160 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. fløde

Fyld

  • 500 g jordbær
  • 2½ dl piskefløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hak nødder groft og bland dem med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Varm blandingen op ved svag varme, til en flydende "dej".
  • Fordel "dejen" på en bageplade med bagepapir, hvorpå ringen af en springform er sat på.
  • Bag din nøddebund ved 175 °C i 15 minutter. Måske et par minutter mere. Stadig med ringen på.
  • Lad bunden afkøle med ringen på.
  • Skyl og nip jordbær, lad dem afdryppe. Skær dem i passende stykke og læg nogle pæne fra til pynt.
  • Vend de ituskårne jordbær med den stiftpiskede fløde og pynt med halve bær.

Næringsindhold

Bagt nøddebund
Mængde pr. portion
Kalorier
638
% Daglig værdi*
Fedt
 
51
g
78
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
178
mg
8
%
Kalium
 
334
mg
10
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1361
IU
27
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på nøddebund, der er en lækker kage, som du kan pynte med flødeskum og jordbær. Eller andre bær efter eget valg.

Nøddebund er en lækker kage, som måske er bedst egnet som dessert. Og så er den nem at lave.

Bunden er ikke sådan "kage-agtig", men sådan nærmest lidt halvblød karamel-agtig.

Det er lidt svært at forklare og konsistensen når den kommer ud af ovnen kan virke lidt bekymrende, men den skal være sådan let flydende - den størkner når den afkøler.

Nøddebunden er ikke stenhård - kun hvis den får for lang tid i ovnen! Så det skal du ikke give den.

Anrettes med flødeskum og jordbær - eller andre bør. En perfekt sommerkage eller sommerdessert. Som er god året rundt.

Opskrift på nøddebund

billede med nøddebund

Bagt nøddebund

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 150 g hasselnødder
  • 160 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. fløde

Fyld

  • 500 g jordbær
  • 2½ dl piskefløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hak nødder groft og bland dem med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Varm blandingen op ved svag varme, til en flydende "dej".
  • Fordel "dejen" på en bageplade med bagepapir, hvorpå ringen af en springform er sat på.
  • Bag din nøddebund ved 175 °C i 15 minutter. Måske et par minutter mere. Stadig med ringen på.
  • Lad bunden afkøle med ringen på.
  • Skyl og nip jordbær, lad dem afdryppe. Skær dem i passende stykke og læg nogle pæne fra til pynt.
  • Vend de ituskårne jordbær med den stiftpiskede fløde og pynt med halve bær.

Næringsindhold

Bagt nøddebund
Mængde pr. portion
Kalorier
638
% Daglig værdi*
Fedt
 
51
g
78
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
178
mg
8
%
Kalium
 
334
mg
10
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1361
IU
27
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Nøddebund med bær og flødeskum serveres straks.

Se flere dessertopskrifter:

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift

Se disse opskrifter:

  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til opskrifter med æg

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

billede til kylling med hvidløg, chili og pasta

Kylling med hvidløg, chili og pasta

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich opskrift

billede med pulled pork

Pulled pork - den bedste opskrift til ovn

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede til kyllingesandwich med bacon og guacamole

Kyllingesandwich med bacon og guacamole

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede til spaghetti med mørbrad

Spaghetti med mørbrad og bacon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required