• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Nøddebund med jordbær og flødeskum
billede med nøddebund
Bag den lækre nøddebund, og pynt den derefter med jordbær og flødeskum. Det er altså en fantastisk kage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nøddebund med jordbær og flødeskum

Opdateret: 15. jul 2022 · Udgivet: 11. jul 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med nøddebund

Bagt nøddebund

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 150 g hasselnødder
  • 160 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. fløde

Fyld

  • 500 g jordbær
  • 2½ dl piskefløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hak nødder groft og bland dem med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Varm blandingen op ved svag varme, til en flydende "dej".
  • Fordel "dejen" på en bageplade med bagepapir, hvorpå ringen af en springform er sat på.
  • Bag din nøddebund ved 175 °C i 15 minutter. Måske et par minutter mere. Stadig med ringen på.
  • Lad bunden afkøle med ringen på.
  • Skyl og nip jordbær, lad dem afdryppe. Skær dem i passende stykke og læg nogle pæne fra til pynt.
  • Vend de ituskårne jordbær med den stiftpiskede fløde og pynt med halve bær.

Næringsindhold

Bagt nøddebund
Mængde pr. portion
Kalorier
638
% Daglig værdi*
Fedt
 
51
g
78
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
178
mg
8
%
Kalium
 
334
mg
10
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1361
IU
27
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på nøddebund, der er en lækker kage, som du kan pynte med flødeskum og jordbær. Eller andre bær efter eget valg.

Nøddebund er en lækker kage, som måske er bedst egnet som dessert. Og så er den nem at lave.

Bunden er ikke sådan "kage-agtig", men sådan nærmest lidt halvblød karamel-agtig.

Det er lidt svært at forklare og konsistensen når den kommer ud af ovnen kan virke lidt bekymrende, men den skal være sådan let flydende - den størkner når den afkøler.

Nøddebunden er ikke stenhård - kun hvis den får for lang tid i ovnen! Så det skal du ikke give den.

Anrettes med flødeskum og jordbær - eller andre bør. En perfekt sommerkage eller sommerdessert. Som er god året rundt.

Opskrift på nøddebund

billede med nøddebund

Bagt nøddebund

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 150 g hasselnødder
  • 160 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. fløde

Fyld

  • 500 g jordbær
  • 2½ dl piskefløde
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hak nødder groft og bland dem med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde.
  • Varm blandingen op ved svag varme, til en flydende "dej".
  • Fordel "dejen" på en bageplade med bagepapir, hvorpå ringen af en springform er sat på.
  • Bag din nøddebund ved 175 °C i 15 minutter. Måske et par minutter mere. Stadig med ringen på.
  • Lad bunden afkøle med ringen på.
  • Skyl og nip jordbær, lad dem afdryppe. Skær dem i passende stykke og læg nogle pæne fra til pynt.
  • Vend de ituskårne jordbær med den stiftpiskede fløde og pynt med halve bær.

Næringsindhold

Bagt nøddebund
Mængde pr. portion
Kalorier
638
% Daglig værdi*
Fedt
 
51
g
78
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
18
g
Kolesterol
 
109
mg
36
%
Natrium
 
178
mg
8
%
Kalium
 
334
mg
10
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1361
IU
27
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
70
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Nøddebund med bær og flødeskum serveres straks.

Se flere dessertopskrifter:

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift

Se disse opskrifter:

  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Småkager med lakrids og tranebær
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

kærnemælksfromage opskrift

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

billede med sprød kartoffelpizza

Sprød kartoffelpizza lavet fra bunden

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

laksespyd med squash

Laksespyd med squash og lækker salsa

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

billede med boller i selleri

Boller i selleri med ris eller kartofler

billede til scones med eller uden chokolade

Scones - opskrift med og uden chokolade

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

billede med Tortellini salat med kylling og peberfrugt

Tortellini salat med kylling og peberfrugt

billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

billede til æggekage i ovn

Æggekage i ovn med bacon og tomat

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required