• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper
billede med rødbedesuppe
En lækker og nem rødbedesuppe, der smager himmelsk godt. Suppen er russisk, og kaldes oprindeligt for borsjtj. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

Opdateret: 27. okt 2022 · Udgivet: 27. okt 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her er en skøn opskrift på en nem rødbedesuppe med kartofler og bacon. Det er en russisk suppe med rødbeder, og den kaldes også borsjtj.

Rødbedesuppe er en nem suppe med rødbeder, og den stammer oprindeligt fra Rusland, hvor den kaldes en borsjtj.

Det er en lækker suppe, som du sagtens kan servere til aftensmad, og gerne med lidt creme fraiche. Her i denne opskrift er der også lidt bacon og revet peberrod. Det passer godt til.

Opskriften er beregnet til fire personer, og kalvebouillonen kan sagtens udskiftes med en almindelig bouillon.

Opskrift på rødbedesuppe

billede med rødbedesuppe

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Russisk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Rødbedesuppe

  • 1 løg hakket
  • 2 spsk. olie
  • 600 g rødbeder skrællet og skåret i mindre stykker
  • 200 g kartofler skrællet og skåret i mindre stykker
  • 3 fed hvidløg knust
  • 1 tsk. koriander stødt
  • 1 liter kalvebouillon
  • salt og friskkværnet peber

Servering

  • 150 g bacon i tern
  • 4 spsk. creme fraiche 18%, eller så meget du ønsker
  • Lidt peberrod revet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Steg bacon på en tør pande, til det bliver gyldent og sprødt. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Læg til side.
  • Varm lidt olie op i en gryde og tilsæt løg, lad det lige sautere lidt.
  • Når det begynder at tage farve, tilsættes rødbeder, kartofler, stødt koriander, hvidløg, salt og friskkværnet peber.
  • Lad det hele svitse i 3-4 minutter, rør i det af og til.
  • Hæld bouillon ved, bring det i kog, skru ned og læg låg på. Lad det simre ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Blend din rødbedesuppe til en jævn suppe, og smag den til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 
Mængde pr. portion
Kalorier
393
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
25
mg
8
%
Natrium
 
1468
mg
64
%
Kalium
 
1291
mg
37
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
67
IU
1
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Rødbedesuppe serveres med lidt creme fraiche, bacon og revet peberrod. Og sådan en suppe med rødbeder smager fantastisk.

Se flere suppeopskrifter

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede med gazpacho
    Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
  • løgsuppe med krydrede kødboller
    Løgsuppe med krydrede kødboller

Se disse opskrifter:

  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Suppe med tomater og champignon
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Culottesteg med balsamico-skysauce

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

billede til perlespeltsalat med varmrøget laks

Perlespeltsalat med varmrøget laks

herregårds smørkage

Herregårds smørkage med vaniljecreme

billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

billede med verdens bedste dressing

Verdens bedste dressing med balsamico

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

billede til rødspætteruller med fyld

Rødspætteruller med fyld

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

billede med Kylling Cordon Bleu med asparges

Kylling Cordon Bleu med asparges og sauce

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede til cosmopolitan cocktail

Cosmopolitan cocktail - kendt fra Sex And The City

billede med guf guf kage

Lækker guf guf kage - kendt som "den du ved nok"

billede med småkager med lakrids og tranebær

Småkager med lakrids og tranebær

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde med oksekød og chili

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required