• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 
billede med rødbedesuppe
En lækker og nem rødbedesuppe, der smager himmelsk godt. Suppen er russisk, og kaldes oprindeligt for borsjtj. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her er en skøn opskrift på en nem rødbedesuppe med kartofler og bacon. Det er en russisk suppe med rødbeder, og den kaldes også borsjtj.

Rødbedesuppe er en nem suppe med rødbeder, og den stammer oprindeligt fra Rusland, hvor den kaldes en borsjtj.

Det er en lækker suppe, som du sagtens kan servere til aftensmad, og gerne med lidt creme fraiche. Her i denne opskrift er der også lidt bacon og revet peberrod. Det passer godt til.

Opskriften er beregnet til fire personer, og kalvebouillonen kan sagtens udskiftes med en almindelig bouillon.

Opskrift på rødbedesuppe

billede med rødbedesuppe

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

4.50 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Russisk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

Rødbedesuppe

  • 1 løg hakket
  • 2 spsk. olie
  • 600 g rødbeder skrællet og skåret i mindre stykker
  • 200 g kartofler skrællet og skåret i mindre stykker
  • 3 fed hvidløg knust
  • 1 tsk. koriander stødt
  • 1 liter kalvebouillon
  • salt og friskkværnet peber

Servering

  • 150 g bacon i tern
  • 4 spsk. creme fraiche 18%, eller så meget du ønsker
  • Lidt peberrod revet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Steg bacon på en tør pande, til det bliver gyldent og sprødt. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Læg til side.
  • Varm lidt olie op i en gryde og tilsæt løg, lad det lige sautere lidt.
  • Når det begynder at tage farve, tilsættes rødbeder, kartofler, stødt koriander, hvidløg, salt og friskkværnet peber.
  • Lad det hele svitse i 3-4 minutter, rør i det af og til.
  • Hæld bouillon ved, bring det i kog, skru ned og læg låg på. Lad det simre ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Blend din rødbedesuppe til en jævn suppe, og smag den til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 
Mængde pr. portion
Kalorier
393
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
25
mg
8
%
Natrium
 
1468
mg
64
%
Kalium
 
1291
mg
37
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
67
IU
1
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Rødbedesuppe serveres med lidt creme fraiche, bacon og revet peberrod. Og sådan en suppe med rødbeder smager fantastisk.

Se flere suppeopskrifter

  • billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
    Blomkålssuppe med ristet blomkål
  • billede med gazpacho
    Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe
  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
  • løgsuppe med krydrede kødboller
    Løgsuppe med krydrede kødboller

Se disse opskrifter:

  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Suppe med tomater og champignon
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Culottesteg med balsamico-skysauce

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til langtidsstegt tykkam med stout

Langtidsstegt tykkam med stout lavet i ovn

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede med nemme og pandebagte fladbrød

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

billede med frosting

Sådan laver du frosting til dine kager

krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler

billede med madpandekager

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

billede med ristede havregryn

Ristede havregryn med smør og sukker

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required