• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Mos af søde kartofler - den nemme opskrift
billede med mos af søde kartofler
Du kan lave den lækre mos af søde kartofler på en halv time, og den er fantastisk som tilbehør. Foto: iStock.com.

Mos af søde kartofler - den nemme opskrift

Opdateret: 18. jul 2022 · Udgivet: 18. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Lav en lækker mos af søde kartofler. Her er den nemme opskrift med søde kartofler, der koges med lidt hvidløg og moses. God som tilbehør.

Mos af søde kartofler smager fremragende til gryderetter og mange andre retter, og så mosen altså nem at lave. Her tilsat lidt hvidløg.

På trods af navnet, så er de søde kartofler faktisk ikke kartofler, men rodfrugter, der er beslægtet med pastinakker og persillerødder. De tilhører snerlefamilien, hvor kartoflen er en natskyggeplante, kan man læse på Madens Verden.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på mos med søde kartofler

billede med mos af søde kartofler

Mos af søde kartofler

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg søde kartofler vasket, men med skræl
  • 2 fed hvidløg pillet
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
  • 0,5 dl mælk måske lidt mere
  • Lidt muskatnød revet
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom de søde kartofler i en gryde med vand sammen med de pillede hvidløgsfed.
  • Kog dem til de er møre, og lad dem så køle af (gem hvidløgene). Kogetiden er ca. 20 minutter. Klik her og tænd det smarte minutur med indstillet kogetid.
  • Pil skindet af, og så er du klar til at lave mos af søde kartofler.
  • Mos kartoflerne sammen med de kogte hvidløgsfed og smag til med lidt smør, flagesalt, friskkværnet peber, fintrevet muskatnød og lidt mælk.

Næringsindhold

Mos af søde kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
317
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
28
mg
9
%
Natrium
 
804
mg
35
%
Kalium
 
872
mg
25
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
35801
IU
716
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
97
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Mos af søde kartofler serveres straks som tilbehør til eks. enebærgryde eller en gullasch.

Se flere opskrifter:

Nem og lækker kartoffelmos

Sådan laver du bagt kartoffelmos

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Majs i mikroovn - den nemme guide
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Chokokage med banancreme og chokolademousse

Chokokage med banancreme og chokolademousse

billede til risalamande med kirsebærsauce

Risalamande

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

billede til cremet champignonsauce

Cremet champignonsauce med rødvin

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - skøn crumblekage med rabarber

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

Bradepandekage med banan og karamelglasur

Bradepandekage med banan og karamelglasur

billede med tomatsalat med oliven

Tomatsalat med oliven og mozzarella

billede med guf guf kage

Lækker guf guf kage - kendt som "den du ved nok"

billede med helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

Helstegt oksemørbrad marineret i rødvin

kokosmuffins med kakao

Lækre kokosmuffins med kakao

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required