Her er en dejlig opskrift på minestronesuppe med kyllinge kødboller. En lækker suppe med grøntsager, der er fyldig nok til aftensmad.
Minestronesuppe er en klassisk og velsmagende italiensk suppe, og her laves den med lækre kyllinge kødboller, der gør suppen endnu mere fyldig og mættende.
Den italienske grøntsagssuppe er nem at lave, og du kan sagtens også lave den uden kødbollerne, og i stedet komme lidt flere grøntsager i.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på minestronesuppe

Ingredienser
Kyllingekødboller
- 450 g hakket kylling
- 1 bdt. purløg snittet
- 1 æg pisket let sammen
- 1 håndfuld panko rasp (almindelig rasp kan også bruges)
- 2 fed hvidløg presset
- 1 håndfuld parmesan revet, (ca. 3 spsk.)
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie til stegning
Minestrone
- 1 stor porre den hvide og lysgrønne del, skåret i ringe
- 2 fed hvidløg skåret i tynde skiver
- 2 store gulerødder halveret og skåret i skiver
- 100 g spinat godt skyllet og slynget tør
- 2 dl suppehorn eller anden småpasta
- 1½ liter vand
- 1½ spsk. grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare, fordi jeg synes den smager bedst), eller 3 terninger
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikum hakket
- 1 håndfuld parmesan (ca. 3 spsk.) + lidt ekstra til servering
Fremgangsmåde
- Start med at lave kødboller. Kom alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og rør det sammen til en fars.
- Varm lidt olivenolie op på en pande, brug en dessertske til at forme små kødboller og brun dem på alle sider. De behøves ikke at være gennemstegte, for de skal i suppen senere. Stil dem til side.
- Tag en gryde og kom lidt olivenolie i, tilsæt porre og lad dem sautere til de begynder at blive bløde, men de skal ikke tage farve.
- Tilsæt hvidløg og lad dem steg med i et minuts tid, uden at de tager farve, rør i det.
- Hæld vand ved og tilsæt bouillon. Bring det i kog og tilsæt gulerødder og kødboller, lad din minestrone simre i et par minutter.
- Tilsæt suppehorn og efter endnu et par minutter tilsættes den friske spinat og parmesanosten.
- Når spinaten er faldet sammen og osten er smeltet, skulle det gerne passe med at pastaen er færdig.
- Smag den færdige minestronesuppe med kyllinge kødboller til.
Næringsindhold
Noter
Minestronesuppe serveres straks med basilikum og parmesan til at drysse på. Giv gerne noget lækkert brød til. Evt. et stykke ciabattabrød.
Kom med din kommentar