• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift
billede med millionbøf
Millionbøf er en klassisk dansk ret, der kan laves på forskellige måder. Grundlæggende er der tale om en kødsovs, der ofte serveres med kartoffelmos. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Millionbøf med kartoffelmos - lækker opskrift

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Lav en lækker millionbøf til aftensmad. En dansk klassiker, og der er jo blot tale om en god kødsovs, der kan serveres med kartoffelmos.

Her er god opskrift på millionbøf a la Newyorker By Heart, og den smager fremragende.

En god, gammeldags og klassisk millionbøf, der grundlæggende er en kødsovs med hakket oksekød, løg og bouillon.

Se også: Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs

Opskriften er beregnet til fire personer, og retten serveres gerne sammen med kartoffelmos, som du finder opskriften på i linket.

Opskrift på millionbøf

billede med millionbøf

Millionbøf med kartoffelmos

5 fra 6 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 45 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 2 store løg finthakket
  • 5 dl bouillon
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk. engelsk sauce
  • 1 spsk. majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Hakket oksekød brunes i lidt olivenolie. Brun kødet godt af, da det giver smag i din millionbøf.
  • Løg kommes ved og det svitses et minuts tid.
  • Tilsæt bouillon sammen med engelsk sauce og et par laurbærblade, og lad det koge under låg i 25-30 minutter.
  • Imens kan du lave kartoffelmos eller andet tilbehør til din millionbøf.
  • Inden servering jævnes den med majsstivelse udrørt i em sule vand, og du kan med fordel også give den lidt sovsekulør kommes ved. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Millionbøf med kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
367
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
89
mg
30
%
Natrium
 
1130
mg
49
%
Kalium
 
406
mg
12
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
0.04
g
0
%
Sukker
 
0.02
g
0
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Millionbøf serveres straks, og gerne sammen med kartoffelmos og kogte grøntsager. Kogt blomkål passer også fint til.

Se også: Lasagne - nem opskrift på lasagne bolognese

Se disse opskrifter:

  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Pasta med oksekød og citronfløde
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

billede med ovnbagt svinemørbrad med grønsager

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

billede med småkager med lakrids og tranebær

Småkager med lakrids og tranebær

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

et billede med gulerodskage

Gulerodskage

billede med hjemmelavede falafler

Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden

billede med blomkålsris

Sådan laver du blomkålsris på 3 måder

laks med bacon og pasta

Laks med bacon og pasta

billede med fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter med fars og tilbehør

vildtragout gryderet med vildt

Vildtragout - nem og lækker gryderet med vildt

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

billede med nem pizzadej til hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza

billede med tunsalat med æg og rejer

Tunsalat med æg og rejer til forret eller frokost

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required