• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage
billede med marmorkage
En lækker og hjemmebagt marmorkage, der blandt andet laves med lidt appelsinsaft og chokolade. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

Opdateret: 20. jun 2022 · Udgivet: 20. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på Danmarks måske bedste marmorkage. Den marmorerede sandkage bages bla. med appelsinsaft og chokolade, og smager fantastisk.

Elsker du marmorkage, så skal du prøve denne lækre formkage, der måske er Danmarks bedste marmorkage.

I hvert fald smager kagen aldeles fremragende, og den bages blandt andet med lidt appelsin og chokolade.

Det kendetegnende ved kagen er selvfølgelig det marmorerede udtryk, og opskriften er beregnet til ca. 8 personer.

Opskrift på marmorkage

billede med marmorkage

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 1 vaniljestang korn af 1 stang vanilie
  • 250 g smør blødt
  • 225 g sukker
  • 4 æg
  • 125 g hvedemel
  • 125 g kartoffelmel
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk. kakao usødet
  • 1 appelsin saft og skal af 1 appelsin
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm din ovn til 175 grader.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud og kom dem i en skål, sammen med smør og sukker. Pisk det godt med en el-mikser til det er hvidt og luftigt.
  • Rør æggene i et ad gangen og pisk godt - med el-mikseren - efter hvert æg.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen og kom det i dejen, rør det i med en (træ)ske.
  • Hak chokolade og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
  • Kom ⅓ af dejen i en anden skål og vend det smeltede chokolade, kakaopulver, appelsinsaft og -skal i.
  • Fordel halvdelen af den hvide dej i en let smurt brødform.
  • Dæk med chokoladedejen og slut af med den sidste halvdel af den hvide dej.
  • Vend rundt i dejen med en ske, så det bliver lidt blandet. Som en marmorkage skal være.
  • Bag din marmorkage på nederste rille i ca. 1 time, tjek at den er gennembagt inden den tages ud (se note).
  • Lad den afkøle ca. 15 -20 minutter i formen, på en bagerist.

Næringsindhold

Marmorkage - måske Danmarks bedste skærekage
Mængde pr. portion
Kalorier
513
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
150
mg
50
%
Natrium
 
320
mg
14
%
Kalium
 
224
mg
6
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
34
g
38
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
943
IU
19
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
39
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Jeg satte uret til 50 minutter, fordi ovne jo er forskellige. Derfra lod jeg den stå et par minutter ad gangen, til den var netop gennembagt.

Løsn den færdigbagte marmorkage i siderne og vend den ud på bageristen, lad den afkøle helt inden den skæres i skiver.

Se flere lækre kageopskrifter

Rabarberkage - den bedste kage med rabarber

Drømmekage fra Brovst med lækker kokostopping

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

Se disse opskrifter:

  • Kakaokage med kokoslåg til bradepande
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

et billede med svensk pølseret med pølser og kartofler

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

billede med citronpasta

Citronpasta med kylling, nødder og ost

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

billede med salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks og lækker dressing

hjemmelavet rødvinssauce

Hjemmelavet rødvinssauce - nem sovs med rødvin

hjemmebagte madeleine kager

Madeleine - opskrift på franske småkager

billede med medaljer kage

Medaljer - lækre kager med kakao

billede med calzone pizza

Calzone pizza - lukket UFO pizza

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

kærnemælksfromage opskrift

Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

billede til gammeldags hønsekødssuppe

Gammeldags hønsekødssuppe

billede med thousand island dressing

Hjemmelavet Thousand Island dressing

billede til spinatsalat med pære

Spinatsalat med pære - nem efterårssalat

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required