Sådan laver du marineret svinemørbrad med soja, lime, og hvidløg. Her får du en nem opskrift på mørbrad med masser af smag, der altid hitter.
Du skal prøve denne opskrift på marineret svinemørbrad, for her får du altså lækkert kød masser af smag.
Opskriften er nem at gå til, og den tager heller ikke så lang tid at tilberede. Du skal dog lige sætte tid af til marineringen af kødet, men her passet det jo sig selv.
Længere nede er der forslag til tilbehør, men den marinerede svinemørbrad kan faktisk serveres med utallige slags tilbehør. Og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på marineret svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset
Marinade
- ¾ dl rapsolie
- 3 spsk. soja
- 1 spsk. rosmarin friske rosmarinnåle, hakket
- 1 lime saft af 1 lime
- 1½ spsk. honning flydende
- 2 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 tsk. chilipulver
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til marinaden piskes sammen.
- Den afpudsede svinemørbrad skæres ud i bøffer og kommes i en frysepose, marinaden hældes i posen og den lukkes godt til.
- Masser marinaden godt ind i kødet og lad det marinere i mindst 4 timer, eller natten over.
- Tages op af marinaden og duppes lidt tørre.
- Marineret svinemørbrad steges på (grill)pande eller alm. pande ca. 4-5 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber, til kødet er netop gennemstegt.
Næringsindhold
Noter
Marineret svinemørbrad serveres straks, og kødet smager altså fremragende.
Tilbehør kan være mange ting, men Newyorker By Heart serverer den med hjemmelavet guacamole og nachos.
Dertil lidt salsa og creme fraiche, og selvom det måske lyder mærkeligt, så smager det altså virkelig godt sammen.
Fakta om svinekød
Svinekød er en af de mest populære former for kød over hele verden. Det kommer fra svin og er kendt for sin blødhed, saftighed og mild smag.
Svinekød kan tilberedes på en række måder, herunder stegning, grilling, ovnbagning eller det kan koges.
Det er en vigtig komponent i en række traditionelle retter, såsom frikadeller, koteletter, skinke og bacon.
Svinekød indeholder en række næringsstoffer, herunder protein, jern, B-vitaminer og diverse mineraler.
Det kan også, afhængig af udskæring, indeholde en del fedt, så det bør spises som en del af en varieret kost.
Se flere opskrifter
Hel svinemørbrad i ovn - den sikre opskrift
Kom med din kommentar