• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Manhattanstyle strawberry cheesecake
billede med cheesecake
Manhattanstyle strawberry cheesecake er en klassisk amerikansk ostekage med jordbær. Foto: iStock.com.

Manhattanstyle strawberry cheesecake

Opdateret: 7. mar 2023 · Udgivet: 31. mar 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med cheesecake

Cheesecake

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 200 g digestive kiks let knuste
  • 75 g hvid chokolade hakket
  • 75 g mandler med skal
  • 100 g smør smeltet og afkølet lidt
  • 400 g mascarpone se note 1
  • 4½ dl creme fraiche 38%
  • 145 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 stang vanilje

Jordbærsauce:

  • 250 g jordbær
  • ¼ dl vand
  • 75-100 g sukker
  • ½ stang vanilie
  • Lidt citronsaft
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. vand varmt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste, men mandlerne behøver ikke at være fint malede (synes jeg ikke). Hæld det i en skål.
  • Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen til din cheesecake.
  • Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen.
  • Kom mascarpone, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanilie ned i en blender og kør til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
  • Tag den ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt.
  • Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilie. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.
  • Lad din strawberry cheescake køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.

Jordbærsauce

  • Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og den tomme ½ vaniljestang. Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft.
  • Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til.
  • Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilie op og lad det så køle af.
  • Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Cheesecake
Mængde pr. portion
Kalorier
757
% Daglig værdi*
Fedt
 
53
g
82
%
Mættet fedt
 
29
g
181
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
120
mg
40
%
Natrium
 
318
mg
14
%
Kalium
 
207
mg
6
%
Kulhydrater
 
62
g
21
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
1079
IU
22
%
Vitamin C
 
19
mg
23
%
Calcium
 
148
mg
15
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook9PinterestMessengerEmailPrintSMS
9
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på en Manhattanstyle strawberry cheesecake. En lækker ostekage med jordbær, der er nem at lave.

Er du vild med cheesecake, så skal du prøve denne amerikanske version af en Manhattanstyle strawberry cheesecake.

Navnet siger jo det hele, og her får du en virkelig lækker ostekage med jordbær.

Kagen rækker til ca. 6-10 prsoner, alt afhængig af hvor meget I guffer i jer af denne fantastiske cheesecake.

Du skal bruge en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.

Opskrift på cheesecake

billede med cheesecake

Cheesecake

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Tid: 1 time t
Servings: 8 personer

Ingredienser

  • 200 g digestive kiks let knuste
  • 75 g hvid chokolade hakket
  • 75 g mandler med skal
  • 100 g smør smeltet og afkølet lidt
  • 400 g mascarpone se note 1
  • 4½ dl creme fraiche 38%
  • 145 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 stang vanilje

Jordbærsauce:

  • 250 g jordbær
  • ¼ dl vand
  • 75-100 g sukker
  • ½ stang vanilie
  • Lidt citronsaft
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 spsk. vand varmt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste, men mandlerne behøver ikke at være fint malede (synes jeg ikke). Hæld det i en skål.
  • Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen til din cheesecake.
  • Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen.
  • Kom mascarpone, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanilie ned i en blender og kør til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
  • Tag den ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt.
  • Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilie. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.
  • Lad din strawberry cheescake køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.

Jordbærsauce

  • Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og den tomme ½ vaniljestang. Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft.
  • Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til.
  • Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilie op og lad det så køle af.
  • Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Cheesecake
Mængde pr. portion
Kalorier
757
% Daglig værdi*
Fedt
 
53
g
82
%
Mættet fedt
 
29
g
181
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
120
mg
40
%
Natrium
 
318
mg
14
%
Kalium
 
207
mg
6
%
Kulhydrater
 
62
g
21
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
43
g
48
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
1079
IU
22
%
Vitamin C
 
19
mg
23
%
Calcium
 
148
mg
15
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

I stedet for mascarpone kan der bruges flødeost naturel til din cheesecake (men IKKE light!).

Se flere kageopskrifter:

Jordbærtærte med smørdej og kagecreme

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

Nutella cheesecake brownies

Hjemmebagt citronmåne

Kommentarer fra brugerne

Det er simpelthen den bedste cheesecake ever!!!! Har eksperimentere med den, og prøver at købe alm Philidelpia og chokolade Philidelpia, og så blande det, og det er bare vildt godt! VH Marie-Louise.

Hej… Virkelig, virkelig lækker Cheese cake. Har lavet den for 7 eller 8 gang, og skal også lave den her i aften da jeg får gæster imorgen. Har dog givet bunden et twist med at blande cookies kiks(netto) og digestive kiks sammen, og små nougat stykker lagt oven på kiksebunden. VH Ljubo.

Min datter lavede i foregårs den er bare superlækker og smager så himmelsk. Mikkel.

Er i gang med at lave den for tredje gang - og hver gang er ALLE helt vilde med den, så jeg takker for en skøn opskrift ? VH Sofie.

Har lige bagt et par af din cheesecake istedet for laqkager til min datters fødselsdag. Stor succes! Både voksne og børn kunne lide dem.
Jeg bagte dem allerede torsdag aften, da min uge var meget travl, og det kunne overhovedet ikke smages. De var stadig dejlig friske og bunden sprød. Hilsen Louise ?

Se disse opskrifter:

  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Store Daim muffins med banan
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Apple pie - amerikansk æbletærte
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med lørdagskylling a la butterflied

Lækker lørdagskylling a la butterflied

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift

Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

billede med vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller med fyld

gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg med bagte rodfrugter

luksus råkost salat

Luksus råkost salat med hvidkål

butterdejssnegle med oliventapenade

Butterdejssnegle med oliventapenade

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

billede med pandebrød

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

billede med blomkålspandekager

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

billede med iskaffe

Hjemmelavet iskaffe - nem og god opskrift

billede med rabarbertærte

Rabarbertærte - lækker tærte med rabarber

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Bagte æg i butterdej med bacon og ost

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required