• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Luksus råkost salat med hvidkål
luksus råkost salat
En sund og lækker luksus råkost salat, der blandt andet laves me gulerødder, hvidkål og valnødder. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Luksus råkost salat med hvidkål

Del gerne opskriften:
Facebook11PinterestMessengerEmailPrintSMS
11
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på luksus råkost salat. Lækker råkostsalat med hvidkål, gulerødder, tranebær, valnødder og en skøn dressing.

Luksus råkost salat er en lidt opdateret version af den klassiske råkostssalat, som her også indeholder soltørrede tranebær og valnødder.

Derudover består den selvfølgelig af snittet hvidkål og gulerødder, men hvidkål kan sagtens udskiftes med spidskål.

Du får også en skøn dressing, og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på råkost salat

luksus råkost salat

Luksus råkost salat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tid: 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • ½ lille hvidkål fintnittet, eller spidskål
  • 4 gulerødder revet
  • 1 håndfuld tranebær soltørrede
  • 1 håndfuld valnødder hakket
  • ½ dl olivenolie
  • 1 citron saft fra ½ økologisk citron
  • 2 tsk. honning flydende
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Snit hvidkål på et mandolinjern eller på din køkkenmaskine, og riv gulerødder. Du kan erstatte hvidkål med spidskål.
  • Bland de to slags i en skål sammen med soltørrede tranebær.
  • Pisk eller ryst olivenolie, citronsaft, honning, salt og friskkværnet peber sammen - smag dressingen til.
  • Hæld den over din luksus råkost salat og vend godt rundt.
  • Lad det stå og trække på køkkenbordet i ½ times tid, smag til og vend valnødderne i din råkostsalat, lige inden servering.

Næringsindhold

Luksus råkost salat
Mængde pr. portion
Kalorier
223
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Natrium
 
640
mg
28
%
Kalium
 
382
mg
11
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
10292
IU
206
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
69
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den lækre råkost salat er god som til tilbehør eller salat til rigtig mange retter, herunder de klassiske frikadeller og medister.

Se flere opskrifter:

Caprese salat med tomat og mozzarella

Spidskålssalat med ærter og dressing

Broccolisalat med feta og lækker dressing

Se disse opskrifter:

  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Salat med kylling, druer og valnødder
  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Nem aspargessalat med grønne asparges
  • Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble
  • Gulerodssalat med bolsjebeder

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

billede med gazpacho

Gazpacho - lækker kold spansk tomatsuppe

kylling i fad med bacon

Kylling i fad med bacon, maste kartofler og spinat i fløde

billede til italienske kødboller med pastasalat

Italienske kødboller med pastasalat

billede med braiseret kalvegrydesteg

Braiseret kalvegrydesteg med tilbehør

billede til ølbraiserede svinekæber med polenta

Ølbraiserede svinekæber med polenta

billede ti lLemonade med vandmelon

Lækker lemonade med vandmelon

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

Nutella cookies

Nutella cookies - lækre kager med Nutella

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

billede med rødbedesuppe

Nem rødbedesuppe - russisk borsjtj 

Bradepandetærte med fars og fetaost

Bradepandetærte med fars og fetaost

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

billede med hasselback kartofler

Hasselback kartofler (de hasselbagte)

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required