• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
billede med linsesalat
En lækker linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg. Salaten er mættende, og kan sagtens gå som et hovedmåltid til aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

Opdateret: 7. jul 2022 · Udgivet: 7. jul 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 1½ dl belugalinser godt skyllede
  • 3 gulerødder skrællet og skåret i skrå skiver
  • ½ lille blomkål plukket i små buketter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning flydende
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt

Fetadip

  • 1 dl creme fraiche 9%
  • 50 g feta fra blok, smuldret
  • salt og friskkværnet peber

Syltede rødløg

  • 1 lille rødløg skåret i tynde skiver
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. rørsukker

Desuden til linsesalat

  • 150 g rejer store og frosne grønlandske rejer, optøede og afdryppet
  • 75 g spinat godt skylle og slynget tør
  • citronbåde
  • 2 æg kogte
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at lavede de syltede rødløg, det har godt af at stå lidt. Del rødløgsskiverne i ringe og kom dem i en skål. Bland eddike og sukker, rør det godt sammen og hæld det over løget. Vend godt rundt og lad det stå i mindste ½ time, gerne længere. Vend rundt i det af til.
  • Kom æg i kogende vand og lad dem koge i 6 minutter. Skyld dem godt under koldt vand og pil dem.
  • Kog belugalinser til din linsesalat sammen med 3 dl vand og lidt salt. Lad dem koge i 17 minutter, tilsæt gulerødderne i de sidste 5 minutter af kogetiden.
  • Hæld det hele i en sigte og skyl godt med koldt vand. Lad det dryppe godt af og vend så sammen med de små blomkålsbuketter.
  • Tilsæt olie-eddike dressingen og vend det godt rundt. Lad det stå til det skal serveres.
  • Lige inden servering vendes spinaten i.
  • Rør creme fraiche med smuldret feta og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Fordel din linsesalat på to tallerkner. Fordel de afdryppede rejer ovenpå og derefter de marinerede rødløg.
  • Skær æggene i kvarte og læg på salaten, sammen med fetadip og citronbåde.

Næringsindhold

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
Mængde pr. portion
Kalorier
724
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.05
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
307
mg
102
%
Natrium
 
2961
mg
129
%
Kalium
 
1820
mg
52
%
Kulhydrater
 
77
g
26
%
Kostfibre
 
29
g
121
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
49
g
98
%
Vitamin A
 
19184
IU
384
%
Vitamin C
 
70
mg
85
%
Calcium
 
344
mg
34
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en god opskrift på linsesalat med rejer, lækker fetadip og syltet rødløg. Salaten er med belugalinser, og den er meget mættende.

Linsesalat er en mættende salat, som du sagtens kan bruge som aftensmad - uden at gå sulten i seng,

Linsesalaten er lavet med belugalinser, rejer, fetadip og syltet rødløg, og den indeholder desuden æg og spinat. Så du skal nok blive mæt.

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op. Brug evt. knapperne under Antal i opskriften.

Opskrift på linsesalat

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 1½ dl belugalinser godt skyllede
  • 3 gulerødder skrællet og skåret i skrå skiver
  • ½ lille blomkål plukket i små buketter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning flydende
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt

Fetadip

  • 1 dl creme fraiche 9%
  • 50 g feta fra blok, smuldret
  • salt og friskkværnet peber

Syltede rødløg

  • 1 lille rødløg skåret i tynde skiver
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 tsk. rørsukker

Desuden til linsesalat

  • 150 g rejer store og frosne grønlandske rejer, optøede og afdryppet
  • 75 g spinat godt skylle og slynget tør
  • citronbåde
  • 2 æg kogte
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at lavede de syltede rødløg, det har godt af at stå lidt. Del rødløgsskiverne i ringe og kom dem i en skål. Bland eddike og sukker, rør det godt sammen og hæld det over løget. Vend godt rundt og lad det stå i mindste ½ time, gerne længere. Vend rundt i det af til.
  • Kom æg i kogende vand og lad dem koge i 6 minutter. Skyld dem godt under koldt vand og pil dem.
  • Kog belugalinser til din linsesalat sammen med 3 dl vand og lidt salt. Lad dem koge i 17 minutter, tilsæt gulerødderne i de sidste 5 minutter af kogetiden.
  • Hæld det hele i en sigte og skyl godt med koldt vand. Lad det dryppe godt af og vend så sammen med de små blomkålsbuketter.
  • Tilsæt olie-eddike dressingen og vend det godt rundt. Lad det stå til det skal serveres.
  • Lige inden servering vendes spinaten i.
  • Rør creme fraiche med smuldret feta og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Fordel din linsesalat på to tallerkner. Fordel de afdryppede rejer ovenpå og derefter de marinerede rødløg.
  • Skær æggene i kvarte og læg på salaten, sammen med fetadip og citronbåde.

Næringsindhold

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
Mængde pr. portion
Kalorier
724
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.05
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
307
mg
102
%
Natrium
 
2961
mg
129
%
Kalium
 
1820
mg
52
%
Kulhydrater
 
77
g
26
%
Kostfibre
 
29
g
121
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
49
g
98
%
Vitamin A
 
19184
IU
384
%
Vitamin C
 
70
mg
85
%
Calcium
 
344
mg
34
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg serveres straks - og gerne sammen med et godt stykke brød. Evt. et stykke hjemmebagt ciabatta.

Se flere lækre madopskrifter:

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

Madpandekager - de nemme og lækre uden sukker

Grøntsagslasagne med ricotta (kødfri)

Se disse opskrifter:

  • Lækker melonsalat med pinjekerner
  • Salat med kylling, druer og valnødder
  • Figensalat - lækker salat med friske figner
  • Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Nem aspargessalat med grønne asparges

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

suppe med tomater og champignon

Suppe med tomater og champignon

et billede med gulerodskage

Gulerodskage

billede med sloppy joe

Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

billede med sweet potato fritter

Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

billede til opskrift med spinatpandekager

Spinatpandekager - nemme og lækre

kyllingelår med sød chili og nudelsalat

Kyllingelår i ovn med sød chili og nudelsalat

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

kogning af hvide asparges

Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

løgsuppe med krydrede kødboller

Løgsuppe med krydrede kødboller

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required