• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
et billede med langtidsstegt ribbensteg
Sådan ser en færdig og langtidsstegt ribbensteg ud. Ribbenstegen er super nem at lave, og den passer jo sig selv de 6-7 timer i ovnen. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

Opdateret: 17. jan 2023 · Udgivet: 11. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Langtidsstegt ribbensteg giver dig både en mør steg og sprøde svær. Med denne opskrift er du sikker på et perfekt resultat efter 6-7 timer.

Sådan laver du en perfekt og langtidsstegt ribbensteg. Med mørt kød og meget sprøde svær.

Det tager selvfølgelig lidt tid at langtidsstege en ribbensteg, men stegen passer sig selv, så det er faktisk en ganske nem opskrift.

Skyen kan du bruge til en god sovs, og så blot servere ribbenstegen i skiver sammen med kogte kartofler, dampede grøntsager og den gode sovs.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du skal beregne ca. 1,5 kilo ribbensteg. Men lav gerne rigeligt, da stegen er god som pålæg.

Opskrift på langtidsstegt ribbensteg

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg

4.58 fra 7 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 7 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 ribbenssteg på ca. 1,5 kilo
  • Lidt rosmarin frisk
  • 1 løg skåret i grove stykker
  • 3 fed hvidløg knust
  • vand
  • groft salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rids sværen på din ribbenssteg ned gennem fedtlaget.
  • Gnid groft salt godt ned mellem sværen, det er det der er med til at gøre den sprød.
  • Kom løg, lidt rosmarin og hvidløg i bunden af et ovnfast fad.
  • Hæld vand ved og kom ribbensstegen i.
  • Hvis sværen ikke er helt vandret (hvilket også er med til at gøre sværen sprød) så lav nogle kugler af stanniol og læg stegen på dem.
  • Fordel også lidt rosmarin i sværen og krydr med friskkværnet peber.
    ribbensteg klar til at komme i ovnen
  • Sæt i en 100 grader varm ovn (varmluft) i 6-7 timer. Sørg for at der er vand ved stegen hele tiden når du laver langtidsstegt ribbensteg.
  • Skru op for varmen i den sidst kvarters tid, til 230 grader. Hvis sværen stadig ikke er sprød, så giv den lidt grill, men hold øje med den for den kan hurtig blive sort.
    langtidsstegt ribbensteg skåret i skiver

Næringsindhold

Langtidsstegt ribbensteg
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Langtidsstegt ribbensteg køles af, inden den skæres ud i passende skiver.

Du kan dog sagtens servere en lun ribbensteg til eks. en frokost eller som aftensmad.

Se flere opskrifter

  • Culottesteg med balsamico-skysauce
    Culottesteg med balsamico-skysauce
  • flæskesteg med sprød svær
    Flæskesteg i ovn med lækker sovs
  • billede til langtidsstegt flæskesteg
    Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær
  • billede med pulled pork
    Pulled pork - den bedste opskrift til ovn
  • glaseret hamburgerryg
    Sådan laver du glaseret hamburgerryg

Se disse opskrifter:

  • Kalkungryde med grønne peberkorn
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Wraps med kylling, avocado, bacon og mango
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med guacamole avocado dip

Guacamole - lækker avocado dip

Urtepandekager med spejlæg og bacon

Urtepandekager med spejlæg og bacon

billede med hakkebøf med fyld

Hakkebøf med fyld af rødbeder og løg

chicken parmesan med pasta

Chicken parmesan - klassisk italiensk ret

ovnbagte kartoffelskiver

Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt

billede med nye kartofler i gryde

Kogning af nye kartofler - her er den rigtige kogetid

pølsemix med kartoffelmos

Lækker pølsemix med kartoffelmos

flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg i ovn med lækker sovs

billede med linsesalat

Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg

billede med chokolademuffins

Chokolademuffins med kakao og chokolade

billede med andeconfit - confit de canard

Confit de canard - lækker andeconfit

billede med kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage - opskrift på billig aftensmad

billede til opskrifter med æg

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required