• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Forretter » Lakseroulade - nem og lækker opskrift
billede med lakseroulade med rejer
En nem og lækker lakseroulade med rejer, der er perfekt som forret. Lakserouladen kan sagtens laves uden rejer. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

Opdateret: 14. jul 2022 · Udgivet: 27. apr 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Bund til lakseroulade:

  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 75 g spinat frossen
  • ½ tsk. bouillon Herbamare
  • ¼ dl vand
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. bagepulver
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider

Fyld:

  • 1½ dl creme fraiche 18%
  • ½ dl mayonnaise evt. Hellmann's
  • 1 bdt. dild stort bundt, finthakket
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 100 g røget laks trimmet og skåret i skiver
  • 150 g rejer store grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet

Desuden:

  • 150 g rejer store grønlandske, optøede og godt afdryppet
  • salat blandede salatblade
  • tomater
  • citron i små både
  • dild i små kviste
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bunden til din lakseroulade laves dagen i forvejen, da den skal være helt kold, inden brug. Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft).
  • Kom den frosne spinat i en gryde sammen med ganske lidt vand og Herbamare. Lad det tø op ved lav varme og pres så al væden ud af det.
  • Smelt smør i en gryde og drys melet i, pisk det godt sammen. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt, mens der piskes, til der haves en tyk opbagning. Lad den småkoge i 2-3 minutter, så melsmagen koges væk. Pisk i det jævnligt, så det ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen og lad det lige køle lidt af, inden æggeblommer, bagepulver, salt, lidt friskkværnet peber og spinaten i. Vend det hele godt sammen.
  • Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Kom bagepapir i ovnens store bradepande og fordel dejen i den, så den er jævn fordelt.
  • Bag bunden til din lakseroulade i ca. 20-25 minutter, til den er gennembagt og gylden. Tag den ud af ovnen og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den køle helt af til næste dag.
    Den færdigbagte bund, afkøles helt med et fugtigt viskestykke over.
  • Næste dag afdryppes rejerne godt og laksen trimmes for mørkt kød.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, en lille smule salt og friskkværnet peber sammen og smag det til.
  • Tag bunden ud af bradepanden og fordel creme fraiche-massen ovenpå.
  • Fordel laks og rejer og rul så sammen på den lange led, som en roulade.
  • Når den er rullet, deles den i 4 stykker og pakkes ind i film.
    Skær rullen i mindre stykker og pak dem ind i film. Lad dem lægge på køl i nogle timer
  • Læg rullerne på køl i 2-3 timer, inden de skæres ud i 1-1½ cm. tykke skiver.
  • Fordel salatblade på et fad - eller på tallerkner, hvis du portionsanretter - læg skiverne af lakseroulade ovenpå og pynt af med rejer, tomater, dild og citron.

Næringsindhold

Lakseroulade
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Lakseroulade er en perfekt forret, og her får du den bedste opskrift på en nem roulade med røget laks, rejser og andet lækkert fyld. Mums.

Du skal bestemt prøve denne lækre lakseroulade med rejer, der er fremragende som forret eller til en buffet.

Sådan en roulade med laks er faktisk ikke svær at lave, men du skal lige bage bunden til rouladen dagen før.

Er du ikke så vild med rejer, kan de sagtens udelades, og i stedet kommer du blot lidt mere røget laks i som fyld.

Opskriften er beregnet til mindst seks personer som forret, men der formentlig også rigeligt til otte personer.

Opskrift på lakseroulade

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

Bund til lakseroulade:

  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 75 g spinat frossen
  • ½ tsk. bouillon Herbamare
  • ¼ dl vand
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk. bagepulver
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider

Fyld:

  • 1½ dl creme fraiche 18%
  • ½ dl mayonnaise evt. Hellmann's
  • 1 bdt. dild stort bundt, finthakket
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 100 g røget laks trimmet og skåret i skiver
  • 150 g rejer store grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet

Desuden:

  • 150 g rejer store grønlandske, optøede og godt afdryppet
  • salat blandede salatblade
  • tomater
  • citron i små både
  • dild i små kviste
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Bunden til din lakseroulade laves dagen i forvejen, da den skal være helt kold, inden brug. Forvarm ovnen til 200 grader (ikke varmluft).
  • Kom den frosne spinat i en gryde sammen med ganske lidt vand og Herbamare. Lad det tø op ved lav varme og pres så al væden ud af det.
  • Smelt smør i en gryde og drys melet i, pisk det godt sammen. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt, mens der piskes, til der haves en tyk opbagning. Lad den småkoge i 2-3 minutter, så melsmagen koges væk. Pisk i det jævnligt, så det ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen og lad det lige køle lidt af, inden æggeblommer, bagepulver, salt, lidt friskkværnet peber og spinaten i. Vend det hele godt sammen.
  • Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Kom bagepapir i ovnens store bradepande og fordel dejen i den, så den er jævn fordelt.
  • Bag bunden til din lakseroulade i ca. 20-25 minutter, til den er gennembagt og gylden. Tag den ud af ovnen og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den køle helt af til næste dag.
    Den færdigbagte bund, afkøles helt med et fugtigt viskestykke over.
  • Næste dag afdryppes rejerne godt og laksen trimmes for mørkt kød.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, en lille smule salt og friskkværnet peber sammen og smag det til.
  • Tag bunden ud af bradepanden og fordel creme fraiche-massen ovenpå.
  • Fordel laks og rejer og rul så sammen på den lange led, som en roulade.
  • Når den er rullet, deles den i 4 stykker og pakkes ind i film.
    Skær rullen i mindre stykker og pak dem ind i film. Lad dem lægge på køl i nogle timer
  • Læg rullerne på køl i 2-3 timer, inden de skæres ud i 1-1½ cm. tykke skiver.
  • Fordel salatblade på et fad - eller på tallerkner, hvis du portionsanretter - læg skiverne af lakseroulade ovenpå og pynt af med rejer, tomater, dild og citron.

Næringsindhold

Lakseroulade
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Anretningen med lakseroulade stilles på køl indtil servering.

Serveres gerne med brød til.

Se flere lækre madopskrifter:

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

Pandestegt laks med citron- og flødesauce

Se disse opskrifter:

  • Rugbrød med varmrøget laks og urtecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs
  • Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

et billede med whiskysauce

Whiskysauce - uhyre nem sovs med whisky

billede med marineret svinemørbrad

Marineret svinemørbrad med soja, lime og hvidløg

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

Kylling i kokossauce med grøn karry

Kylling i kokossauce med grøn karry

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med Laks Walewska

Laks Walewska med kartoffelmos, sovs og rejer

billede med Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver

Kyllingebryst i pebersovs med squash og kartoffelskiver

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

billede med kyllingekroketter som restemad

Kyllingekroketter - nem restemad

billede med småkager med lakrids og tranebær

Småkager med lakrids og tranebær

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

billede med hjemmelavet hvidløgsdressing

Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required