• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Lækker cæsarsalat med kylling
billede med cæsarsalat med kylling
En lækker cæsarsalat med kylling, der sagtens kan nydes som både en god frokost og aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Lækker cæsarsalat med kylling

Opdateret: 30. maj 2022 · Udgivet: 30. maj 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 45 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 0,5 citron økologisk, skal og saft
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. rosmarin nåle, finthakket
  • 4 små hjertesalater eller 2 romainesalat, godt skyllet og slynget tør, plukket i mundrette stykker
  • 2 skiver surdejsbrød skorpen skåret af og skåret i tern
  • 1 spsk. olivenolie
  • parmesan høvlet

Dressing

  • ½ pasteuriseret æggeblomme altså 1/4 bæger
  • 1½ ansjos ansjosfileter, meget finthakket
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 tsk. worcestershiresauce
  • 1 tsk. citronsaft friskpresset
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • ½ dl parmesan revet
  • Lidt mælk hvis dressingen er for tyk
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at skære nogle skrå snit på overfladen af hvert kyllingebryst, med en skarp kniv. Læg dem i et lille fad eller på en tallerken.
  • Pres citronsaft over, riv skallen fint og fordel den over og drys med finthakket rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Dæk fad/tallerken til med film og sæt i køleskab, mens salat og dressing laves.
  • Kom brødtern i en frysepose og hæld olien ned i. Pust luft i posen og hold den sammen, så den er som en ballon. Ryst så posen godt, så oliven fordeles ligeligt på brødet.
  • Hæld dine brødternud på en bageplade med bagepapir, sæt i en ovn ved 175 grader, drys med ganske lidt flagesalt og lad dem bage til de lækre croutoner bliver gyldne og sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af.
  • Dressing til din cæsarsalat: Kom pasteuriseret æggeblomme, dijonsennep, hvidløg, worcestershire sauce, citronsaft, finthakkede ansjoser og hvidvinseddike i en skål. Stil skålen ovenpå en fugtig karklud, så den står godt fast.
  • Tag et piskeris og start med at tilsætte olien dråbevis, indtil olien er pisket godt ind i resten, så det ikke skiller. Derefter kan olien tilsættes i en tynd stråle, under konstant piskning.
  • Tilsæt den fintrevne, friske parmesan og smag til med salt og friskkværnet peber. Rør evt. lidt mælk i, hvis dressingen er for tyk.
  • Varm en grillpande godt op, eller tænd op i havegrillen. Steg kyllingebrystfileteret par minutter på hver side ved høj varme, skru ned til middelvarme (inddirekte varme på havegrillen) og steg så videre til de er lyserøde indeni.
  • Tag grillpanden af varmen, dæk kyllingefileterne til (stadig på panden) med stanniol og lad dem stå og trække færdig, til de er helt gennemstegte.
  • Riv salat i mindre stykker og fordel på to tallerkner. Skær kyllingefileterne i skrå skiver og fordel ovenpå salaten. Dryp med dressingen og fordel croutoner og flager af parmesan ovenpå på din cæsarsalat.

Næringsindhold

Lækker cæsarsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på lækker cæsarsalat med kylling. En skøn salat, der er en kejser værdig, og den er med croutoner, salat og dressing.

Cæsarsalat med kylling er en populær salat, der serveres på restauranter og cafeer verden over.

En skøn salat, der blandt andet laves med stegt kylling, parmesan, sprøde brødcroutoner og en fantastisk dressing.

Ingredienslisten ser måske lidt lang ud, men faktisk er cæsarsalaten rimelig nem at lave. Og den er det hele værd.

Bemærk: Opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op til flere.

Opskrift på cæsarsalat

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Tid: 45 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 0,5 citron økologisk, skal og saft
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. rosmarin nåle, finthakket
  • 4 små hjertesalater eller 2 romainesalat, godt skyllet og slynget tør, plukket i mundrette stykker
  • 2 skiver surdejsbrød skorpen skåret af og skåret i tern
  • 1 spsk. olivenolie
  • parmesan høvlet

Dressing

  • ½ pasteuriseret æggeblomme altså ¼ bæger
  • 1½ ansjos ansjosfileter, meget finthakket
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 tsk. worcestershiresauce
  • 1 tsk. citronsaft friskpresset
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber friskkværnet peber
  • ½ dl parmesan revet
  • Lidt mælk hvis dressingen er for tyk
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Start med at skære nogle skrå snit på overfladen af hvert kyllingebryst, med en skarp kniv. Læg dem i et lille fad eller på en tallerken.
  • Pres citronsaft over, riv skallen fint og fordel den over og drys med finthakket rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber.
  • Dæk fad/tallerken til med film og sæt i køleskab, mens salat og dressing laves.
  • Kom brødtern i en frysepose og hæld olien ned i. Pust luft i posen og hold den sammen, så den er som en ballon. Ryst så posen godt, så oliven fordeles ligeligt på brødet.
  • Hæld dine brødternud på en bageplade med bagepapir, sæt i en ovn ved 175 grader, drys med ganske lidt flagesalt og lad dem bage til de lækre croutoner bliver gyldne og sprøde. Tag dem ud og lad dem køle af.
  • Dressing til din cæsarsalat: Kom pasteuriseret æggeblomme, dijonsennep, hvidløg, worcestershire sauce, citronsaft, finthakkede ansjoser og hvidvinseddike i en skål. Stil skålen ovenpå en fugtig karklud, så den står godt fast.
  • Tag et piskeris og start med at tilsætte olien dråbevis, indtil olien er pisket godt ind i resten, så det ikke skiller. Derefter kan olien tilsættes i en tynd stråle, under konstant piskning.
  • Tilsæt den fintrevne, friske parmesan og smag til med salt og friskkværnet peber. Rør evt. lidt mælk i, hvis dressingen er for tyk.
  • Varm en grillpande godt op, eller tænd op i havegrillen. Steg kyllingebrystfileteret par minutter på hver side ved høj varme, skru ned til middelvarme (inddirekte varme på havegrillen) og steg så videre til de er lyserøde indeni.
  • Tag grillpanden af varmen, dæk kyllingefileterne til (stadig på panden) med stanniol og lad dem stå og trække færdig, til de er helt gennemstegte.
  • Riv salat i mindre stykker og fordel på to tallerkner. Skær kyllingefileterne i skrå skiver og fordel ovenpå salaten. Dryp med dressingen og fordel croutoner og flager af parmesan ovenpå på din cæsarsalat.

Næringsindhold

Lækker cæsarsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Cæsarsalat med kylling serveres straks, og den er som sagt god til såvel en frokost eller som aftensmad. Salaten mætter godt.

Se flere lækre salatopskrifter:

Kyllingesalat med Rhode Island dressing

Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Pastasalat med kylling og grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Kålbudding med hvidkål og hakket kød
  • Majspandekager med kylling- og spinatfyld
  • Ribbensteg i ovn - opskrift med stegetid
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris
  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

billede med kanelsneglekage

Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel

lasagne med spidskål

Lasagne med spidskål og fisk

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

billede til opskrifter med hakket oksekød

Opskrifter med hakket oksekød

billede til gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde

billede med kokossmåkager med chokolade

Lækre kokossmåkager med chokolade

billede gammeldags æggekage i pande

Gammeldags æggekage med bacon

billede med cheesecake

Manhattanstyle strawberry cheesecake

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

surdejsbrød opskrift

Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

billede til hvordan varmer man en and op i ovn

Hvordan varmer man en and op i ovn?

billede til opskrifter med kylling

Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required