• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tærter » Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg
billede med kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg
Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg er en skøn tærte, som du både kan servere til brunch eller aftensmad. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Del gerne opskriften:
Facebook6PinterestMessengerEmailPrintSMS
6
SHARES
Gå til opskrift

Her er en skøn opskrift på kyllingetærte med bacon og et sprødt kartoffellåg på toppen. En lækker og velsmagende tærte til brunch eller aftensmad.

Kyllingetærte med bacon er en lækker tærte med kylling og låg af kartoffelskiver.

Tærten er perfekt som aftensmad, men den er også fremragende til en brunch eller frokost.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kyllingetærte

billede med kyllingetærte med bacon og sprødt kartoffellåg

Kyllingetærte

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tærter
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

Grov tærtebund

  • 1 dl havregryn
  • 50 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 dl mælk
  • ½ dl olie smagsneutral olie som f. eks. rapsolie eller solsikkekerneolie
  • salt

Fyld til kyllingetærte

  • 2 kyllingebrystfileter skåret i små stykker
  • 250 g champigon gerne markchampignon i skiver
  • 1 stort rødløg hakket
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • Lidt rosmarin nåle af 3 stilke rosmarin, finthakket
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 tsk. salvie tørret
  • Lidt paprika edelsüss
  • salt og friskkværnet peber
  • 2½ dl creme fraiche 18%
  • 4-5 kartofler alt efter størrelse skåret i tynde skiver
  • Lidt olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

Tærtebund

  • Bland de forskellige slags mel og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og saml dejen.
  • Tryk den ud i en smurt tærteform (min dej var sej, så det tog lidt tid), brug fingrene, det er lettere end at rulle den ud.
  • Prik den godt med en gaffel og bag den ved 200 grader (jeg brugte ikke varmluft) i 15 minutter, midt i ovnen. Tag den ud.
    tærtebund til kyllingetærte

Fyld

  • Varm en pande op, og steg bacontern til de begynder at blive gyldne.
  • Tilsæt løg og hvidløg, lad dem sautere med så de bliver bløde i det, men pas på at de ikke tager for meget farve så rør rundt i det! Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Kom kylling ved og lad det stege med, til det er næsten mørt.
  • Kom markchampignon ved og lad dem svitse med, til al den væde de afgiver er kogt ind igen. Krydr med rosmarin, salvie, paprika, salt og friskkværnet peber - lad det steg et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt creme fraiche og lad det koge igennem et par minutter, så lidt af væden forsvinder. Smag til.
    Kyllingeblandingen blandes med creme fraiche 18%
  • Kom fyldet til din kyllingetærte i den forbagte tærtebund.
  • Læg de tyndtskivede kartofler over, taglagt, krydr med salt og friskkværnet peber.
    Tynde skiver af kartoffel kommes ovenpå
  • Dryp med ganske lidt olivenolie og sæt din kyllingetærte i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter, til kartoflerne er gyldne og sprøde. Brug evt. varmluft i de sidste ca. 10 minutter.

Næringsindhold

Kyllingetærte
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte kyllingetærte køles af i 10 minutter inden servering.

Tærten kan evt. serveres sammen med en pastasalat med hvidløgsdressing.

Se flere lækre madopskrifter:

Tærte med bacon og broccoli

Tarteletter med høns i asparges

Kyllingegryde med bacon og broccoli

Brugerne synes godt om opskriften

Super lækker tærte - men det der med at varme den dagen efter i ovnen - det kan jeg ikke snakke med om… Der var intet tilbage - efter en teenage-dreng fik frie tøjler. VH Inge.

Se disse opskrifter:

  • Spinattærte med hvidløg og feta
  • Røræg - opskrift på scrambled eggs
  • Wokret med kylling og masser af grøntsager
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til stegt spidskål

Stegt spidskål - sådan steger du kål på panden

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede med frikadeller

Frikadeller

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon - nemt og lækkert tilbehør

billede med medaljer kage

Medaljer - lækre kager med kakao

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

billede til spaghetti med kødboller

Spaghetti med kødboller og tomatsovs

billede til æggemuffins med bacon

Æggemuffins med bacon

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

billede med espresso martini drink

Espresso Martini drink med kaffe, Kahlua og vodka

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required