Sådan laver du de bedste kyllingekroketter. En nem opskrift, hvor du tilbereder kroketter af en rest kylling som skøn og velsmagende restemad.
Kyllingekroketter er lækker restemad, hvor du kan bruge rester af en kogt eller stegt kylling til de skønneste kroketter.
Her kan du virkelig bruge rester af kylling til en lækker ret dagen efter, og så er kroketterne altså rimelig nemme at lave.
Længere nede får du også opskriften på en dejlig sauce til kyllingekroketterne, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingekroketter
Ingredienser
- 250 g kylling rest, stegt eller kogt, ca. svarende til 2 kyllingebrystfileter
- 1 løg finthakket
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 2 forårsløg fintsnittet
- 1 bdt. persille hakket
- 1 tsk. estragon tørret
- 1 tsk. chilipulver sød
- 1 æg
- 2 spsk. havregryn
- 2 spsk. hvedemel
- ¾ dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld cheddar revet
- 1 citron fintrevet skal af ½ økologisk citron
- panko rasp eller alm. rasp til at rulle i
- 0,5 dl olie måske mere, til stegning
Sådan gør du
- Sauter løget i lidt olie på en pande ved middelvarme til det bliver blødt og gennemsigtigt. Det skal ikke tage farve.
- Tilsæt så hvidløg og lad det stege med i et minuts tid, til det begynder at afgive duft, rør i det, det skal ikke tage farve. Tag det af varmen og lad det køle lidt af.
- Kom det tilberedte kyllingekød i en foodprocessor og kør til det er rimelig findelt - alternativt kan du hakke det meget fint med en kniv.
- Hæld det hakkede kyllingekød i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber, æg, mælk, forårsløg, estragon, citronskal og chili - rør det sammen.
- Tilsæt havregryn, hvedemel og den let afkølede løg-blanding - bland godt sammen. Rør til sidst osten i og rør igen.
- Dæk skålen til og stil den på køl i ½ time.
- Kom panko rasp eller almindelig rasp i en dyb tallerken og bland det med lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom olie i en pande, så det står 1-1½ cm. op i pande og varm det op ved middel varme.
- Tag kyllingeblandingen ud og form til kyllingekroketter (kugler), ca. på størrelse med en bordtennisbold.
- Tril i rasp-blandingen og læg ned i den varme olie.
- Stegkyllingekroketterne i ca. 10-12 minutter, vend dem rundt af og til, så de bliver gyldne over det hele.
- Du behøver ikke at koncentrere dig om at kødet skal være gennemstegt, fordi det jo er tilberedt. Men kødet skal selvfølgelig gennemvarmes.
- Tag kroketterne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle, inden de serveres.
Næringsindhold
Noter
De lækre kyllingekroketter kan serveres med en luftig kartoffelmos, agurkesalat og en skøn sauce. Den får du opskriften på her:
25 g smør
2 spsk. mel
2½-3 dl hønsebouillon (evt. vand og Knorr Fond du Chef)
1½ dl mælk
salt og friskkværnet peber
2 spsk. fintrevet parmesanost
evt. lidt kulør
Til saucen smeltes smørret i en gryde og melet piskes i. Tilsæt væsken lidt efter lidt, lad det koge op indimellem, til det har den konsistens du ønsker. Lad det kogen igennem i et par minutter, så melsmagen koges væk. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt evt. sovsekulør hvis du ønsker lidt farve på sovsen. Tag gryden af varmen og kom den fintrevne parmesanost i, rør rundt til det er helt smeltet.
Server sovsen til kroketterne sammen med kartoffelmos.
Kom med din kommentar