• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld
Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld
Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld er en skøn kage, der smager himmelsk godt. Og så er den grønne pistacie jo flot i kringlen. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kringle med pistacie, kanel og marcipanfyld

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Du skal prøve denne fantastiske opskrift på kringle med pistacie. En lækker pistacie kringle med kanel- og marcipanfyld, der er nem at bage.

Kringe med pistacie er en virkelig lækker kage, der samtidig er smuk på grund af den grønne pistaciemasse.

Kringlen fyldes desuden med en lækker remonce, som du blandt andet laver af marcipan og lidt kanel. Men remonce og kan laves som ønsket, og der kan også tilsættes eks. æbler, rosiner eller andet.

Opskriften giver to kringler, og du kan sagtens fryse dem ned.

Bemærk, at næringsindholdet er beregnet pr. kringle med pistacie, og derfor forekommer lidt voldsom.

Opskrift på kringle med pistacie

Kringle med pistacie og kanel-:marcipanfyld

Kringle med pistacie

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time t 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 2 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 dl creme fraiche 9%
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g sukker
  • 125 g smør koldt, i tern
  • 700 g hvedemel cirka mængde

Pistacie

  • 200 g pistaciemasse

Remonce

  • 100 g smør blødt
  • 2 tsk. kanel
  • 100 g marcipan
  • 50 g rørsukker eller alm. sukker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Lun mælk og creme fraiche, til det er håndvarmt. Smuldr gær i en skål og hæld den håndvarme væske over, rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker og rør igen.
  • Bland bagepulver med lidt af melet og rør det i, tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen begynder at samle sig.
  • Hæld det ud på bordet, kom det kolde smør i og ælt nu mere hvedemel i, til dejen bliver smidig, blød og blank. Det er ikke sikkert al melet skal bruges, så hæld endelig ikke det hele i på engang - på den anden side kan det også være at der skal bruges mere - men brug så lidt mel som overhovedet muligt.
  • Når dejen er blank, smidig og blød, kommes den tilbage i skålen, dækkes med et rent viskestykke og hæver ved stuetemperatur i 45 minutter.
  • Tag dejen ud på bordet, del den i 2 og rul hver del ud til en aflang firkant, på et let meldrysset bord.
  • Pisk ingredienserne til remonce sammen med en el-mikser, til det en ensartet blanding.
  • Fordel pistaciemasse på den ene firkant og rul den sammen på den lange led som en roulade. Luk enderne sammen og læg den på en bageplade. Klip med en saks, dejen næsten igennem og fold skiftevis til den ene og den anden side.
    Pistaciestangen, inden den pensles med æg og drysses med mandelflager
  • Gør på samme måde med den anden kringle og læg den på en bageplade for sig selv.
  • Lad dem hæve mens ovnen bliver varm, den skal være på 200 grader (ikke varmluft).
  • Hver kringle med pistacie pensles med sammepisket æg og drys med mandelflager. Bag i ca. 15-17 minutter, til den er gylden og gennembagt.
    den færdigbagte kringle med pistacie

Næringsindhold

Kringle med pistacie
Mængde pr. portion
Kalorier
3339
% Daglig værdi*
Fedt
 
153
g
235
%
Mættet fedt
 
74
g
463
%
Transfedt
 
4
g
Flerumættet fedt
 
12
g
Enkelumættet fedt
 
52
g
Kolesterol
 
254
mg
85
%
Natrium
 
1474
mg
64
%
Kalium
 
1117
mg
32
%
Kulhydrater
 
433
g
144
%
Kostfibre
 
17
g
71
%
Sukker
 
144
g
160
%
Protein
 
62
g
124
%
Vitamin A
 
2998
IU
60
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
317
mg
32
%
Jern
 
20
mg
111
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Lad gerne den nybagte kringle med pistacie køle en smule af, men den er bedst som lun kage.

Kringlerne kan som sagt fryses ned til senere brug, og så har du altid en lækker kringle på frost.

Se flere kageopskrfiter

  • billede til kringle med marcipan og chokolade
    Kringle med marcipan og chokolade
  • banankage med chokolade
    Lækker banankage med chokolade
  • kanelstang med remonce
    Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

Se disse opskrifter:

  • Sådan laver du italiensk marengs
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Madeleine - opskrift på franske småkager
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Småkager med lakrids og tranebær

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

billede med rosenkål og kogetid

Kogetid for rosenkål - sådan koges de perfekt

billede med salat med kartofler og soltørrede tomater

Salat med kartofler og soltørrede tomater

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede med hjemmelavede hvidløgsflutes

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute

billede til nem aftensmad

Nem aftensmad - nemme hverdagsretter

hvidkålsgratin med hakket oksekød

Hvidkålsgratin med hakket oksekød

billede med glaseret skinke

Kogt glaseret skinke i ovn - nem opskrift

et billede med bacon i ovn

Bacon i ovn - sprøde ovnstegte baconskiver

et billede med t-bone steak

Sådan steger du en T-bone steak perfekt

billede med kyllingefad med bacon

Kyllingefad med bacon, fløde og mozzarella

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

coq au vin opskrift

Coq au vin - opskrift på en fransk gryderet

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required