Du skal prøve denne fantastiske opskrift på kringle med pistacie. En lækker pistacie kringle med kanel- og marcipanfyld, der er nem at bage.
Kringe med pistacie er en virkelig lækker kage, der samtidig er smuk på grund af den grønne pistaciemasse.
Kringlen fyldes desuden med en lækker remonce, som du blandt andet laver af marcipan og lidt kanel. Men remonce og kan laves som ønsket, og der kan også tilsættes eks. æbler, rosiner eller andet.
Opskriften giver to kringler, og du kan sagtens fryse dem ned.
Bemærk, at næringsindholdet er beregnet pr. kringle med pistacie, og derfor forekommer lidt voldsom.
Opskrift på kringle med pistacie

Ingredienser
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- 2 dl creme fraiche 9%
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g sukker
- 125 g smør koldt, i tern
- 700 g hvedemel cirka mængde
Pistacie
- 200 g pistaciemasse
Remonce
- 100 g smør blødt
- 2 tsk. kanel
- 100 g marcipan
- 50 g rørsukker eller alm. sukker
Fremgangsmåde
- Lun mælk og creme fraiche, til det er håndvarmt. Smuldr gær i en skål og hæld den håndvarme væske over, rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker og rør igen.
- Bland bagepulver med lidt af melet og rør det i, tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen begynder at samle sig.
- Hæld det ud på bordet, kom det kolde smør i og ælt nu mere hvedemel i, til dejen bliver smidig, blød og blank. Det er ikke sikkert al melet skal bruges, så hæld endelig ikke det hele i på engang - på den anden side kan det også være at der skal bruges mere - men brug så lidt mel som overhovedet muligt.
- Når dejen er blank, smidig og blød, kommes den tilbage i skålen, dækkes med et rent viskestykke og hæver ved stuetemperatur i 45 minutter.
- Tag dejen ud på bordet, del den i 2 og rul hver del ud til en aflang firkant, på et let meldrysset bord.
- Pisk ingredienserne til remonce sammen med en el-mikser, til det en ensartet blanding.
- Fordel pistaciemasse på den ene firkant og rul den sammen på den lange led som en roulade. Luk enderne sammen og læg den på en bageplade. Klip med en saks, dejen næsten igennem og fold skiftevis til den ene og den anden side.
- Gør på samme måde med den anden kringle og læg den på en bageplade for sig selv.
- Lad dem hæve mens ovnen bliver varm, den skal være på 200 grader (ikke varmluft).
- Hver kringle med pistacie pensles med sammepisket æg og drys med mandelflager. Bag i ca. 15-17 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Næringsindhold
Noter
Lad gerne den nybagte kringle med pistacie køle en smule af, men den er bedst som lun kage.
Kringlerne kan som sagt fryses ned til senere brug, og så har du altid en lækker kringle på frost.
Kom med din kommentar