Lun mælk og creme fraiche, til det er håndvarmt. Smuldr gær i en skål og hæld den håndvarme væske over, rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker og rør igen.
Bland bagepulver med lidt af melet og rør det i, tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen begynder at samle sig.
Hæld det ud på bordet, kom det kolde smør i og ælt nu mere hvedemel i, til dejen bliver smidig, blød og blank. Det er ikke sikkert al melet skal bruges, så hæld endelig ikke det hele i på engang - på den anden side kan det også være at der skal bruges mere - men brug så lidt mel som overhovedet muligt.
Når dejen er blank, smidig og blød, kommes den tilbage i skålen, dækkes med et rent viskestykke og hæver ved stuetemperatur i 45 minutter.
Tag dejen ud på bordet, del den i 2 og rul hver del ud til en aflang firkant, på et let meldrysset bord.
Pisk ingredienserne til remonce sammen med en el-mikser, til det en ensartet blanding.
Fordel pistaciemasse på den ene firkant og rul den sammen på den lange led som en roulade. Luk enderne sammen og læg den på en bageplade. Klip med en saks, dejen næsten igennem og fold skiftevis til den ene og den anden side.
Gør på samme måde med den anden kringle og læg den på en bageplade for sig selv.
Lad dem hæve mens ovnen bliver varm, den skal være på 200 grader (ikke varmluft).
Hver kringle med pistacie pensles med sammepisket æg og drys med mandelflager. Bag i ca. 15-17 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Næringsindhold
Kringle med pistacie
Mængde pr. portion
Kalorier
3339
% Daglig værdi*
Fedt
153
g
235
%
Mættet fedt
74
g
463
%
Transfedt
4
g
Flerumættet fedt
12
g
Enkelumættet fedt
52
g
Kolesterol
254
mg
85
%
Natrium
1474
mg
64
%
Kalium
1117
mg
32
%
Kulhydrater
433
g
144
%
Kostfibre
17
g
71
%
Sukker
144
g
160
%
Protein
62
g
124
%
Vitamin A
2998
IU
60
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
317
mg
32
%
Jern
20
mg
111
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.