• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder er en klassisk dansk middagsret, der smager himmelsk godt. Og så er retten rimelig nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Opdateret: 24. apr 2023 · Udgivet: 24. apr 2023 af Newyorker By Heart ·

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • 1 tsk. timian tørret
  • 4 spsk. smør til stegning, måske lidt mere
  • 350 g ærter fra frost
  • 350 gram gulerødder i små tern
  • 1 bouillonterning gerne grøntsag
  • 4 dl vand eller mælk
  • 2 spsk. hvedemel rystes sammen med lidt vand til jævning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Det hakkede kød formes til pæne, runde "bøffer" og hakkes på kryds og tværs som ægte karbonader
  • Æg piskes sammen med lidt salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken og i en anden tallerken blandes rasp med salt, friskkværnet peber og lidt tørret timian.
  • Karbonaderne vendes først i rasp, så i det let piskede æg og så igen i raspen.
  • Derefter lægges de på en varm pande med smør, der er brust af. Du kan med fordel også komme lidt olie på.
  • Steg dine karbonader til de er gennemstegte, hvilket typisk er 6-7 minutter på hver side.
  • Stuvede ærter og gulerødder: Frosne ærter og gulerødder kommes i en gryde med vand så det lige dækker, og en bouillonterning.
  • Varmes op til kogepunktet.
  • Meljævning rystes sammen og kommes i, kog op til det tykner og lad det koge lidt igennem. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Mængde pr. portion
Kalorier
763
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
161
mg
54
%
Natrium
 
1197
mg
52
%
Kalium
 
977
mg
28
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
15729
IU
315
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
175
mg
18
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook15PinterestMessengerEmailPrintSMS
15
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på klassiske karbonader med stuvede ærter og gulerødder. Det er rigtig dansk aftensmad, der er nem at lave.

Hvad er mere dansk mad end karbonader med stuvede ærter og gulerødder?

Nej vel, og heldigvis er klassikeren nem at lave med denne simple opskrift, der virkelig giver en himmelsk aftensmad på under en time.

Brug gerne hakket svinekød med en fedtprocent på ca. 10, og til væden i stuvningen kan du enten anvende vand eller mælk. Det er op til dig.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på karbonader

billede til karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • 1 tsk. timian tørret
  • 4 spsk. smør til stegning, måske lidt mere
  • 350 g ærter fra frost
  • 350 gram gulerødder i små tern
  • 1 bouillonterning gerne grøntsag
  • 4 dl vand eller mælk
  • 2 spsk. hvedemel rystes sammen med lidt vand til jævning
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Det hakkede kød formes til pæne, runde "bøffer" og hakkes på kryds og tværs som ægte karbonader
  • Æg piskes sammen med lidt salt og friskkværnet peber i en dyb tallerken og i en anden tallerken blandes rasp med salt, friskkværnet peber og lidt tørret timian.
  • Karbonaderne vendes først i rasp, så i det let piskede æg og så igen i raspen.
  • Derefter lægges de på en varm pande med smør, der er brust af. Du kan med fordel også komme lidt olie på.
  • Steg dine karbonader til de er gennemstegte, hvilket typisk er 6-7 minutter på hver side.
  • Stuvede ærter og gulerødder: Frosne ærter og gulerødder kommes i en gryde med vand så det lige dækker, og en bouillonterning.
  • Varmes op til kogepunktet.
  • Meljævning rystes sammen og kommes i, kog op til det tykner og lad det koge lidt igennem. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder
Mængde pr. portion
Kalorier
763
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
161
mg
54
%
Natrium
 
1197
mg
52
%
Kalium
 
977
mg
28
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
15729
IU
315
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
175
mg
18
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder serveres straks sammen med kogt blomkål eller kogte kartofler. Og gerne et drys persille.

Se mere dansk mad

  • billede med frikadeller
    Gammeldags frikadeller - nem opskrift med danskvand
  • krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler
    Krebinetter med grøntsagsstuvning og kartofler
  • billede med luksus mørbradgryde
    Luksus mørbradgryde med pølser og champignon
  • billede med klassisk dansk kartoffelsalat
    Opskrift på klassisk dansk kartoffelsalat (kold)

Se disse opskrifter:

  • Lasagne med spidskål og fisk
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Kartoffelfad med hakket kød og grøntsager
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Svinemørbrad med soja i ovn
  • Marinade til lammekølle

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich opskrift

et billede med whiskysauce

Whiskysauce - uhyre nem sovs med whisky

pastafad med champignon, kylling og frisk spinat

Pastafad med champignon, kylling og spinat 

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

Fyldte kyllingebrystfileter med parmaskinke

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med majspandekager med kylling- og spinatfyld

Majspandekager med kylling- og spinatfyld

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

ild i røret

Ild i røret - hvidkålsgryde med hakket oksekød

billede med blomkålssalat

Lækker blomkålssalat med peberfrugt

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

billede til rødkålssalat

Rødkålssalat med æble og appelsin

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med varme hveder til bededag

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

et billede med t-bone steak

Sådan steger du en T-bone steak perfekt

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required