Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet karamelsauce. En meget vanedannende karamelsovs til is og andre skønne desserter.
Elsker du karamelsauce, så skal du helt sikkert prøve denne fantastiske karamelsovs, der smager så englene synger.
Samtidig er den nem at lave, og den er aldeles fremragende til en hjemmelavet is og meget andet.
Ønskes en mørkere karamelsauce, kan du udskifte lys sirup med en mørk sirup.
Ønskes smag af saltkaramel kan du blot tilsætte havsalt, men husk at smage til.
Opskrift på karamelsauce
Ingredienser
- 2 dl piskefløde
- 1 dl sukker
- 1 dl lys sirup eller mørk sirup
- 100 g smør
Sådan gør du
- Hjemmelavet karamelsauce: Kog fløde, sukker, sirup og halvdelen af smørret i en gryde.
- Lad blandingen koge til den er blevet lidt tykkere og brunlig. Det tager ca. 10-15 minutter.
- Hæld din karamelsovs op i en skål og rør det resterende smør i - i små stykker - og lad saucen køle af.
- Kan opbevares i køleskab indtil brug, men tages ud før den skal spises, så den har stuetemperatur.
Næringsindhold
Noter
Den færdige karamelsauce kan som sagtens laves god tid i forvejen, og så blot opbevares på køl.
Men tag karamelsovsen ud i god tid, så den kan nå at blive blød og lækker.
Se flere lækre desserter:
Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers
Gammeldags pandekager med nem pandekagedej
Panna cotta med hindbær - italiensk dessert
Brugerne har prøvet opskriften
Så blev karamel saucen prøvet og den var en MEGA hit. Jeg havde sviger familien på besøg, og til dessert lavede jeg hjemmelavet vaniljeis med karamelsauce. Har sjældent set dem spise så meget dessert. Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal lave den! BH Cecilie.
Kom med din kommentar