• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorkerbyheart.dk
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×

Newyorkerbyheart.dk Forsiden » Opskrifter » Dessert

billede med hjemmelavet karamelsauce
En lækker og hjemmelavet karamelsauce, og den er stærkt vanedannende. Nyd den til os og andre desserter. Foto: iStock.com.

Karamelsauce - hjemmelavet og vanedannende

Skrevet af: Newyorker By Heart

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet karamelsauce. En meget vanedannende karamelsovs til is og andre skønne desserter.
  2. Opskrift på karamelsauce
  3. Karamelsauce
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du 
  6. Næringsindhold
  7. Noter
  8. Brugerne har prøvet opskriften
5 fra 2 brugere

Her får du den bedste opskrift på hjemmelavet karamelsauce. En meget vanedannende karamelsovs til is og andre skønne desserter.

Elsker du karamelsauce, så skal du helt sikkert prøve denne fantastiske karamelsovs, der smager så englene synger.

Samtidig er den nem at lave, og den er aldeles fremragende til en hjemmelavet is og meget andet.

Ønskes en mørkere karamelsauce, kan du udskifte lys sirup med en mørk sirup.

Ønskes smag af saltkaramel kan du blot tilsætte havsalt, men husk at smage til.

Opskrift på karamelsauce

billede med hjemmelavet karamelsauce

Karamelsauce

5 fra 2 brugere
Udskriv Pin Bedøm Gem opskrift Find dine gemte
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Tid: 20 minutter min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl sukker
  • 1 dl lys sirup eller mørk sirup
  • 100 g smør

Sådan gør du 

  • Hjemmelavet karamelsauce: Kog fløde, sukker, sirup og halvdelen af smørret i en gryde.
  • Lad blandingen koge til den er blevet lidt tykkere og brunlig. Det tager ca. 10-15 minutter.
  • Hæld din karamelsovs op i en skål og rør det resterende smør i - i små stykker - og lad saucen køle af.
  • Kan opbevares i køleskab indtil brug, men tages ud før den skal spises, så den har stuetemperatur.

Næringsindhold

Karamelsauce
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige karamelsauce kan som sagtens laves god tid i forvejen, og så blot opbevares på køl.

Men tag karamelsovsen ud i god tid, så den kan nå at blive blød og lækker.

Se flere lækre desserter:

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Gammeldags pandekager med nem pandekagedej

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

Brugerne har prøvet opskriften

Så blev karamel saucen prøvet og den var en MEGA hit. Jeg havde sviger familien på besøg, og til dessert lavede jeg hjemmelavet vaniljeis med karamelsauce. Har sjældent set dem spise så meget dessert. Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal lave den! BH Cecilie.

« Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad
Honningmarineret laks med citrussmag »

Læserinteraktioner

Kom med din kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Senest tilføjet

  • Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • Ovnbagte kartoffelskiver med olie og salt
  • Svinemørbrad med sennep og champignon
  • Wok med skinke og mangochutney
  • Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret
  • Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
  • Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad
  • Philly cheese steak sandwich opskrift

Inspiration til aftensmad

billede med stegt andebryst

Andebryst - sådan laver du stegt andebrystfilet

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

Italiensk kylling med oliven, tomater og rosmarin

billede med hvidkålsrouletter

Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

billede med medister og medisterpølse

Medister: Kogetid og stegetid på medisterpølse

Mere aftensmad;

På denne side finder du alle de populære opskrifter fra den legendariske blog. Rigtig mange brugere er nemlig glade for opskrifterne fra Newyorker By Heart, og derfor lever de videre her på siden. Send en mail til hej@newyorkerbyheart.dk, hvis du savner en konkret opskrift. Så kommer den på. Læs mere…

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.