Her får du en opskrift på lækker kanelsneglekage. En nem skærekage med smag som klassiske kanelsnegle, der laves i en bradepande eller fad.
Bag verdens bedste kanelsneglekage med denne opskrift, hvor du virkelig får en lækker skærekage med masser af god smag.
Samtidig er skærekagen nem at bage, da den laves med bagepulver, og derfor ikke skal hæve.
Du kan med fordel bage kagen i en form eller fad med en størrelse på ca. 20 gange 25 centimeter, hvor kanelsneglekagen så har en fin højde.
Opskriften rækker til ca. 6 personer - afhængig af hvor stor kagesulten er.
Opskrift på kanelsneglekage

Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 60 g rørsukker eller alm. sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 1 æg
- 1 ¾ dl mælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- 50 g smør smeltet
Fyld til kanelsneglekage
- 115 g smør blødt
- 70 g brun farin
- 1½ spsk. hvedemel
- 2 tsk. kanel
- 60 g marcipan groftrevet
- 2 spsk. chokoladeknapper gerne hvid chokolade
Glasur
- 8 spsk. flormelis
- 2 spsk. mælk
- 1 tsk. vanilje
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 200 °C (ikke varmluft).
- Sigt hvedemel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
- I en anden skål piskes æg, mælk og vanilje sammen med et piskeris.
- Hæld de våde ingredienser i de tørre og pisk det sammen, så der ingen klumper er.
- Tilsæt det smeltede smør og rør, til det er netop rørt ind i dejen.
- Kom bagepapir i en bageform, gerne en form eller fad på ca. 20x25 centimeter.
- Fordel dejen i i formen.
- Til fyldet kommes det hele i en skål og røres sammen.
- Kom det i dejen i klatter og brug et træspyd eller en strikkepind, til at trække det ud i dejen, så den bliver marmoreret.
- Sæt fadet med din kanelsneglekage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, måske lidt mere. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid.
- Rør ingredienserne sammen til glasur og kom det på den varme kage (det kan altså fint udelades at komme glasur på).
Næringsindhold
Noter
Lad den færdige kanelsneglekage køle af inden den nydes.
Som sagt kan glasur sagtens udelades, men den passer jo også fint til sådan en skærekage.
Kom med din kommentar