• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Kanelbrød med rosiner (julebrød)
billede til kanelbrød med rosiner
Det færdigbagte kanelbrød med rosiner, der er et lækkert brød til jul. Men det kan selvfølgelig spises året rundt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

Opdateret: 29. nov 2022 · Udgivet: 29. nov 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook15PinterestMessengerEmailPrintSMS
15
SHARES
Gå til opskrift

Her er den klassiske opskrift på kanelbrød med rosiner, der er et lækkert og flettet julebrød. Kanelbrødet skæres i skiver og nydes med smør.

Kanelbrød med rosiner er et klassisk julebrød, der blandt andet også bages med syltet appelsinskal.

Sammen med smagen af kanel får du den rigtige smag af jul, og så er kanelbrødet nemt at bage.

Brødet flettes sammen, og det færdigbagte julebrød spises med smør, og det smager altså himmelsk godt.

Opskrift på kanelbrød

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Tid: 2 timer t
Servings: 1 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1,5 dl sødmælk lunken (37 grader)
  • 25 g smør blødt
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt groft
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 tsk. kanel
  • 300 g hvedemel
  • 50 g syltet appelsinskal
  • 100 g rosiner
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Lun mælk til den er håndvarm. Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lunkne mælk og opløs gæren i det.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, bortset fra hvedemel og bland det godt sammen.
  • Tilsæt melet, tag dejen ud på bordet og ælt dejen godt igennem. Kom den tilbage i skålen, dæk med et rent viskestykke og sæt den et lunt sted. Lad den hæve i 30 minutter.
  • Tag dejen ud på bordet, slå dejen ned og del den i 3.
  • Tril hvert stykke til pølser der er lige lange. Læg dem ved siden af hinanden og klem dem godt sammen foroven.
  • Flet dem sammen og tryk dem godt sammen forneden igen.
  • Læg dem i den smurte form, dæk til, stil et lunt sted og lad den hæve igen i 45 minutter.
  • Pensl dit kanelbrød med sammenpisket æg, og bag i en 200 °C varm ovn i ca. 20 minutter, til det er gennembagt.

Næringsindhold

Kanelbrød med rosiner (julebrød)
Mængde pr. portion
Kalorier
1843
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
235
mg
78
%
Natrium
 
2654
mg
115
%
Kalium
 
1629
mg
47
%
Kulhydrater
 
344
g
115
%
Kostfibre
 
18
g
75
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
46
g
92
%
Vitamin A
 
1111
IU
22
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
334
mg
33
%
Jern
 
18
mg
100
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Tag det færdigbagte kanelbrød med rosiner ud af ovnen og lad det afkøle lidt, inden det vendes ud af formen og afkøler helt på en bagerist.

Det lækre julebrød spises med koldt smør.

Se flere opskrifter

  • billede med brunkager
    Brunkager - den bedste brunkagedej
  • billede med æbleskiver
    Luftige æbleskiver med kærnemælk
  • billede med lagkagehusets pebernødder
    Opskrift på Lagkagehusets pebernødder
  • billede til vaniljekranse opskrift
    Sprøde vaniljekranse opskrift med sprøjtepose

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet pizzadej - nem opskrift på dej til pizza
  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til kyllingesandwich med bacon og guacamole

Kyllingesandwich med bacon og guacamole

suppe med tomater og champignon

Suppe med tomater og champignon

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

billede med spejlæg

Sådan laver du spejlæg på panden

billede med oksekød i paprika flødesovs

Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

billede med squashkage

Nem squashkage - hvad kan man bruge squash til?

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

Frikadeller med sprød kartoffelsalat

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe med ristet blomkål

figensalat salat med friske figner

Figensalat - lækker salat med friske figner

et billede med whiskysauce

Whiskysauce - uhyre nem sovs med whisky

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

billede med peachmelba bradepandekage

Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær

billede med hjemmelavet is

Hjemmelavet is - verdens bedste og nemmeste opskrift

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required