• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Brød » Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød
billede brødmed naan og naan
Lækre indiske naan, der også går under navnet naanbrød eller nan. Brødene bruges til mange retter i det indiske køkken. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød

Opdateret: 20. jul 2022 · Udgivet: 19. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Bag de bedste indiske naan i din ovn. Her er en nem opskrift på naanbrød med yoghurt, og de indiske brød er gode at servere til mange retter.

Naanbrød, der også kaldes naan eller blot nan, er skønne brød fra det indiske køkken, og de er nemme at bage selv.

Brødene bages i ovn, og de indeholder blandt andet yoghurt.

Du kan servere dem til mange indiske retter, herunder især tikka masala kylling.

Du får fire naanbrød af denne opskrift.

Opskrift på naan

billede brødmed naan og naan

Indisk naan - naanbrød

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Brød
Køkken: Indisk
Tid: 2 timer t
Servings: 4 stk.

Ingredienser

  • 1,5 dl vand lunkent
  • 25 g gær
  • 50 g smør smeltet og afkølet
  • 1 dl yoghurt
  • 1 æg
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 400 g hvedemel
  • Lidt olivenolie
  • Lidt sesamfrø
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vand og gær røres sammen i skålen til røremaskine, hvorefter det smeltede smør røres i sammen med yoghurt, æg, sukker og salt. Brug dejkrog.
  • Hvedemel tilsættes gradvist indtil dejen til dine naan har den rette konsistens, og æltes derefter i ca. 8 minutter ved middel hastighed.
  • Tag skålen af maskinen, læg et visketstykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. en time.
  • Spænd så dejen og del den i fire stykker, hver cejer ca. 200 gram. Hviler 20 minutter på køkkenbordet.
  • Varm ovnen op ved 250 °C varmluft. Ovnen skal være gennemvarm, og du kan med fordel bage dine naanbrød på bagesten eller bagestål, men det er ikke nødvendigt.
  • Læg bagepapir på bagepladen, og du kan bage to indiske naan ad gangen. Her trækkes dejen lidt aflang og dråbeformet, så dejen er ca. 1 cm. tyk.
  • Kom to naanbrød på bagepladen, pensl med lidt olie og dryp sesamfrø på.
  • Naan bages i ca. 9 minutter på næstnederste rille. Klik her og brug det smarte og automatiske minutur med bagetid.
  • Lad de færdigbagte indiske brød køle af på en rist, og bag så de to sidste brød på samme måde.

Næringsindhold

Indisk naan - naanbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
642
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
71
mg
24
%
Natrium
 
695
mg
30
%
Kalium
 
220
mg
6
%
Kulhydrater
 
81
g
27
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
397
IU
8
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
96
mg
10
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De færdigbagte naan køles som sagt af på en rist, hvorefter de er klar til servering.

Som nævnt er de perfekt til retter fra det indiske køkken, men de er faktisk gode til mange andre retter også.

Se flere lækre brødopskrifter:

Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande

Ciabatta - sådan bager du det italienske brød

Italiensk focaccia brød - den nemme opskrift

Se disse opskrifter:

  • Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag
  • Squashboller - nemme boller med squash
  • Hjemmebagte grove pitabrød (nem opskrift)
  • Grilled cheese sandwich - ostesandwich
  • Surdejsbrød - nemt og lækkert brød med surdej
  • Hjemmebagte rugkiks til ost og andet godt

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

stegt rødkål med valnødder og tranebær

Stegt rødkål med valnødder og tranebær

billede med farsbrød med bacon

Farsbrød med bacon og BBQ sauce

billede med creme brulee

Hjemmelavet creme brulee med sprødt sukkerlåg

billede til hjemmelavet coleslaw opskrift

Hjemmelavet coleslaw med lækker dressing

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

billede med koge og dampe grønne asparges

Grønne asparges - sådan skal de koges og dampes

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

et billede med bacon i ovn

Bacon i ovn - sprøde ovnstegte baconskiver

billede med lørdagskylling a la butterflied

Lækker lørdagskylling a la butterflied

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

Hjemmelavet BBQ sauce med cola

billede med chili con carne chiligryde

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

billede med mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Mexicansk fad med oksekød og tortillachips

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required