Bag de bedste indiske naan i din ovn. Her er en nem opskrift på naanbrød med yoghurt, og de indiske brød er gode at servere til mange retter.
Naanbrød, der også kaldes naan eller blot nan, er skønne brød fra det indiske køkken, og de er nemme at bage selv.
Brødene bages i ovn, og de indeholder blandt andet yoghurt.
Du kan servere dem til mange indiske retter, herunder især tikka masala kylling.
Du får fire naanbrød af denne opskrift.
Opskrift på naan

Ingredienser
- 1,5 dl vand lunkent
- 25 g gær
- 50 g smør smeltet og afkølet
- 1 dl yoghurt
- 1 æg
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 400 g hvedemel
- Lidt olivenolie
- Lidt sesamfrø
Fremgangsmåde
- Vand og gær røres sammen i skålen til røremaskine, hvorefter det smeltede smør røres i sammen med yoghurt, æg, sukker og salt. Brug dejkrog.
- Hvedemel tilsættes gradvist indtil dejen til dine naan har den rette konsistens, og æltes derefter i ca. 8 minutter ved middel hastighed.
- Tag skålen af maskinen, læg et visketstykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. en time.
- Spænd så dejen og del den i fire stykker, hver cejer ca. 200 gram. Hviler 20 minutter på køkkenbordet.
- Varm ovnen op ved 250 °C varmluft. Ovnen skal være gennemvarm, og du kan med fordel bage dine naanbrød på bagesten eller bagestål, men det er ikke nødvendigt.
- Læg bagepapir på bagepladen, og du kan bage to indiske naan ad gangen. Her trækkes dejen lidt aflang og dråbeformet, så dejen er ca. 1 cm. tyk.
- Kom to naanbrød på bagepladen, pensl med lidt olie og dryp sesamfrø på.
- Naan bages i ca. 9 minutter på næstnederste rille. Klik her og brug det smarte og automatiske minutur med bagetid.
- Lad de færdigbagte indiske brød køle af på en rist, og bag så de to sidste brød på samme måde.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte naan køles som sagt af på en rist, hvorefter de er klar til servering.
Som nævnt er de perfekt til retter fra det indiske køkken, men de er faktisk gode til mange andre retter også.
Se flere lækre brødopskrifter:
Pandebrød - lækre fladbrød bagt på pande
Kom med din kommentar