• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Fisk og skaldyr » Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift
hjemmelavet fish 'n' chips
Intet slår en hjemmelavet fish 'n' chips med sprøde stykker fisk og pommes frites, og retten er super nem at lave. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift

Opdateret: 13. dec 2022 · Udgivet: 13. dec 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her er den beste opskrift på hjemmelavet fish 'n' chips. Sprøde stykker fisk i beignetdej, serveret med lækre pommes frites. Det er mums.

Elsker du fish 'n' and chips, ja så skal du i gang med denne opskrift, der byder på sprøde stykker fisk i beignet og lækre pommes frites.

Fish and chips er en klassisk, populær engelsk ret, og for at gøre retten en smule sundere, er kartoflerne her stegt i ovnen. De kan selvfølgelig også frituresteges i olie.

Her er der anvendt torsk, men andre lyse fisk som kuller eller lyssej er også fine at bruge. Husk altid at tjekke for ben i fisken!

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men brug knapperne under Antal i opskriftsboksen, og lav til det ønskede antal personer.

Opskrift på fish 'n' chips

hjemmelavet fish 'n' chips

Hjemmelavet fish 'n' chips

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Fisk
Køkken: Engelsk
Tid: 1 time t
Servings: 2 personer

Ingredienser

Fisk

  • 225 g torsk torskefileter skåret i mindre stykker

Beignetdej

  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl øl
  • 1 æggehvide
  • 1 tsk. eddike
  • salt

Chips

  • 3 bagekartofler skrællet og skåret i stave
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Desuden

  • rapsolie til fritering
  • 1 citron i både
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom kartofler i en frysepose sammen med olien og lidt salt. Ryst det hele godt sammen, så kartoflerne bliver dækket af olien.
  • Hæld det ud på en bageplade med bagepapir og fordel dem, så de ligger enkeltvis og ikke rører ved hinanden.
  • Sæt dine fritter til fish 'n' chips i en 225 grader varm ovn (varmluft) i ca. 25-30 minutter, vend dem en gang undervejs. Når de er færdige, drysses de med lidt flagesalt og serveres straks.
  • Dup fisken tør og skær dem i mindre stykker.
  • Kom hvedemel og øl i en skål og pisk det sammen, så der ingen klumper er. Krydr med lidt salt. Pisk æggehviden stiv og tilsæt eddiken, pisk igen. Vend æggehviden i mel-blandingen, uden at slå luften for meget ud af den.
  • Kom olie i en gryde og lad det blive godt varmt - så det syder om enden af en tændstik.
  • Med en tang - eller med fingrene - dyppes fiskestykkerne i dejen og puttes ned i olien. Afhængig af hvor stor din gryde er, så gør det evt. af et par gange, så temperaturen på olien ikke falder for meget.
  • Lad fisken stege til de bliver gyldne og sprøde.
  • Tag dem op med en hulske og kom på køkkenrulle, så de kan dryppe af.
  • Drys med flagesalt og server dem varme med citronskiver og tartare sauce.

Næringsindhold

Hjemmelavet fish 'n' chips
Mængde pr. portion
Kalorier
615
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
48
mg
16
%
Natrium
 
98
mg
4
%
Kalium
 
1188
mg
34
%
Kulhydrater
 
70
g
23
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
73
IU
1
%
Vitamin C
 
40
mg
48
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er du klar til at servere fish 'n' chips, hvor de sprøde stykker fisk nydes sammen med pommes frites og eventuelt sauce tartare.

Det er altså lækker fastfood, selvom det selvfølgelig ikke er til den sunde side.

Se mere fastfood

  • billede til hjemmelavet burger med kryddermayo
    Hjemmelavet burger med kryddermayo
  • billede med parisertoast og croque monsieur
    Parisertoast - Croque Monsieur
  • billede med sloppy joe
    Sloppy Joe - opskrift på burger med kødsovs

Se disse opskrifter:

  • Ovnbagt torsk på porrebund med sennepsauce
  • Laksefrikadeller med grønsagsbiks
  • Laks med bacon og pasta
  • Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater
  • Hjemmelavede crabcakes med krabbekød fra dåse
  • Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med jødekager

Jødekager - lækre småkager til jul

billede med orientalsk gryderet

Orientalsk gryderet med kylling og ris

billede med tikka masala

Tikka masala kylling - lækker indisk ret

billede med grillede kartofler

Sådan laver du grillede kartofler

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

Rissalat med urter og parmesan

Rissalat med urter og parmesan

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

et billede med moscow mule cocktail

Moscow Mule cocktail med vodka og ginger beer

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

Kikærteburger med BBQ sauce og cheddarost

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

Culottesteg med balsamico-skysauce

Culottesteg med balsamico-skysauce

luksus råkost salat

Luksus råkost salat med hvidkål

sellerisuppe

Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri

banankage med chokolade

Lækker banankage med chokolade

billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Gryderet med spidskål, oksekød og bacon

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required