Sådan laver du den perfekte havregrød til morgenmad. I denne opskrift er det med banan og blåbær, men havregrøden kan også serveres med frugt, kokos og nødder.
Start dagen med havregrød, og her får du den bedste havregrød, der kan serveres med banan og blåbær. Eller frugt, kokos og nødder.
Opskriften er beregnet til to personer, og den sikrer i hvert fald, at du får den perfekte start på dagen.
Der kan enten bruges grovvalsede eller finvalsede havregryn, og vand kan udskiftes med mælk, hvis dette ønskes. Opskriften er beregnet til to personer.
Opskrift på havregrød

Ingredienser
Havregrød
- 2 dl havregryn grovvalsede eller finvalsede
- 4 dl vand
- Lidt salt
Topping
- kanelsukker sukker og kanel blandet sammen
- 1 lille banan skåret i skiver
- 1 håndfuld blåbær
Fremgangsmåde
- Vand og havregryn bringes i kog.2 dl havregryn, 4 dl vand
- Når grøden koger, røres der 10 gange den ene vej og 10 gange den anden vej - så er grøden færdig. Siges det. Tilsæt lidt salt.Lidt salt
- Den færdige havregrød hældes op i dybe tallerkner og drysses med kanelsukker. Eller blot alm. sukker. Det er op til dig.kanelsukker
- Banan skæres i skiver og kommes på havregrøden sammen med blåbær.1 lille banan, 1 håndfuld blåbær
Næringsindhold
Noter
Den færdige havregrød serveres straks.
Du kan også servere havregrøden sammen med frugt, kokos og nødder.
Her skal du bruge:
1 lille banan, skåret i skiver
1 rød æble i små tern
1 håndfuld rosiner eller tørrede tranebær)
Lidt kokosmel
Hakkede nødder eller mandler
Lav havregrød som anvist.
Den friske frugt skæres og kommes på toppen af havregrøden. Til sidst drysses med kokosmel, rosiner/tørrede tranebær og hakkede nødder. Serveres straks.
Kom med din kommentar