• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Morgenmad » Havregrød med banan og blåbær
billede med havregrød
Havregrød er en god og sund start på dagen, og her havregrøden serveret med banan og blåbær. Foto: iStock.com.

Havregrød med banan og blåbær

Opdateret: 9. aug 2022 · Udgivet: 9. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Sådan laver du den perfekte havregrød til morgenmad. I denne opskrift er det med banan og blåbær, men havregrøden kan også serveres med frugt, kokos og nødder.

Start dagen med havregrød, og her får du den bedste havregrød, der kan serveres med banan og blåbær. Eller frugt, kokos og nødder.

Opskriften er beregnet til to personer, og den sikrer i hvert fald, at du får den perfekte start på dagen.

Der kan enten bruges grovvalsede eller finvalsede havregryn, og vand kan udskiftes med mælk, hvis dette ønskes. Opskriften er beregnet til to personer.

Opskrift på havregrød

billede med havregrød

Havregrød med banan og blåbær

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Tid: 10 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

Havregrød

  • 2 dl havregryn grovvalsede eller finvalsede
  • 4 dl vand
  • Lidt salt

Topping

  • kanelsukker sukker og kanel blandet sammen
  • 1 lille banan skåret i skiver
  • 1 håndfuld blåbær
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Vand og havregryn bringes i kog.
    2 dl havregryn, 4 dl vand
  • Når grøden koger, røres der 10 gange den ene vej og 10 gange den anden vej - så er grøden færdig. Siges det. Tilsæt lidt salt.
    Lidt salt
  • Den færdige havregrød hældes op i dybe tallerkner og drysses med kanelsukker. Eller blot alm. sukker. Det er op til dig.
    kanelsukker
  • Banan skæres i skiver og kommes på havregrøden sammen med blåbær.
    1 lille banan, 1 håndfuld blåbær

Næringsindhold

Havregrød med banan og blåbær
Mængde pr. portion
Kalorier
445
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
1180
mg
51
%
Kalium
 
572
mg
16
%
Kulhydrater
 
86
g
29
%
Kostfibre
 
12
g
50
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
53
IU
1
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige havregrød serveres straks.

Du kan også servere havregrøden sammen med frugt, kokos og nødder.

Her skal du bruge:

1 lille banan, skåret i skiver

1 rød æble i små tern

1 håndfuld rosiner eller tørrede tranebær)

Lidt kokosmel

Hakkede nødder eller mandler

Lav havregrød som anvist.

Den friske frugt skæres og kommes på toppen af havregrøden. Til sidst drysses med kokosmel, rosiner/tørrede tranebær og hakkede nødder. Serveres straks.

Se mere morgenmad

  • billede til amerikanske pandekager opskrift
    Amerikanske pandekager
  • billede med verdens nemmeste bananpandekager
    Bananpandekager
  • billede med koldhævede boller
    Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet
  • billede med ristede havregryn
    Ristede havregryn med smør og sukker
  • billede med røræg og scrambled eggs
    Røræg - opskrift på scrambled eggs

Se disse opskrifter:

  • Æggemuffins med bacon
  • Gammeldags æggekage med bacon
  • Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • Gulerodsbrud - lækre brød med gulerødder
  • Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese
  • Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

billede til bagt æblekage med smuldredej

Bagt æblekage med smuldredej

billede med koldhævede grovboller

Koldhævede grovboller - nemme at bage

billede med trøfler

Trøfler med kokos lavet af kagerester

billede med sweet potato fritter

Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

billede med nøddebund

Nøddebund med jordbær og flødeskum

billede med italiensk marengs og kyskager

Sådan laver du italiensk marengs

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

skinkestang

Skinkestang - butterdej med skinke

billede med hjemmelavet hvidløgsdressing

Hjemmelavet hvidløgsdressing med mynte og basilikum

billede til italienske kødboller med pastasalat

Italienske kødboller med pastasalat

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

hjemmelavet tzatziki

Sådan laver du en græsk tzatziki

billede med herregårdskage sølvkage

Herregårdskage - kendt som sølvkage

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required