• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Gulerodskage
et billede med gulerodskage
En virkelig lækker gulerodskage fra New Orleans. Nok den bedste kage med gulerødder du overhovedet kan bage. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gulerodskage

Opdateret: 10. feb 2025 · Udgivet: 25. maj 2023 af Newyorker By Heart · 2 kommentarer

Del gerne opskriften:
Facebook12PinterestMessengerEmailPrintSMS
12
SHARES
Gå til opskrift

Her er den perfekte opskrift på gulerodskage fra New Orleans. Måske verdens bedste opskrift på den amerikanske kage med gulerod og frosting.

En original opskrift på gulerodskage fra New Orleans fra Newyorker By Heart. Med en lækker frosting, som kun gør kagen endnu bedre.

Måske verdens bedste kage med gulerødder, for den er altså super lækker. Og så er den nem at bage.

Kagen er virkelig god med flødeoste-frosting, men den kan også serveres med en hjemmelavet smørcreme. Find opskriften på den længere nede.

Der bør være kage nok til otte personer, men man ved jo aldrig, da kagen altså forsvinder hurtigt. Så lækker er den.

Og ellers kan gulerodskagen sagtens fryses ned uden frosting.

Opskrift på verdens bedste gulerodskage

et billede med gulerodskage

Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme

4.80 fra 24 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

Gulerodskage

  • 375 g sukker
  • 3 dl majsolie eller anden madolie, men IKKE olivenolie!!
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 350 g gulerødder revne
  • 50 g valnødder evt. letristede

Frosting

  • 125 g flødeost naturel, light er ok, hvis I føler for det
  • 50 g smør smør, brug nu "rigtig" smør
  • vaniljesukker efter smag
  • 200 g flormelis
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Pisk sukker og olie cremet og pisk æggene i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt.
  • Sigt og bland mel, kanel, salt og natron i dejen og vend gulerødder og hakkede nødder i tilsidst.
  • Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande. Størrelse er ca. 30 gange 20 cm.
  • Bag din gulerodskage ca. 60 minutter ved 175 °C. Afkøl gulerodskagen på en rist.

Frosting

  • Pisk flødeost og smør cremet. Tilsæt vanilie og flormelis. Pisk frostingen glat.
  • Smøres over den kolde gulerodskage og pyntes evt. med nogle hele valnødder.

Næringsindhold

Gulerodskage - nem opskrift med ostecreme
Mængde pr. portion
Kalorier
913
% Daglig værdi*
Fedt
 
55
g
85
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
15
g
Enkelumættet fedt
 
26
g
Kolesterol
 
111
mg
37
%
Natrium
 
474
mg
21
%
Kalium
 
262
mg
7
%
Kulhydrater
 
101
g
34
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
69
g
77
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
7795
IU
156
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
57
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Verdens bedste gulerodskage serveres til kaffen, eller når blot du er kagesulten. Og hvem er ikke altid lidt det.

Kagen kan selvfølgelig laves uden frosting, og den har en god holdbarhed i køleskabet.

Se også: Verdens bedste chokoladekage!

Med smørcreme

I stedet for frosting kan gulerodskagen pyntes med en god smørcreme.

Til gulerodskage med smørcreme skal du bruge:

100 gram blødt smør, der tages ud af køleskabet en time før brug

400 gram flormelis

1 spsk. citronsaft (så er smørcremen ikke hvinende sød)

Pisk det bløde smør grundigt, og rør derefter flormelis og citronsaft i. Nu har du en virkelig lækker smørcreme til kagen.

Se også: Er drømmekage fra Brovst?

Se også: Den bedste rabarberkage

Brugernes mening

Super luftig, smagfuld, ‘svampet’ utrolig lækker kage, også 2-3 dage senere ? Den er ‘farlig’ vanedannende…. Mht. varmluft/alm. ovn Christian, så skal kager ALDRIG bages på varmluft, men alm. ovn. Brød kan sagtens bages på varmluft. Og iøvrigt så lærte jeg engang, i Hüttemeiers dage, at alle formkager skal bages i nederste del af ovnen, så hæver de bedst og undgår at toppen/låget på kagen bliver for tungt.

Nu er kagen lavet og smagt og hold da kæ** altså … Den er jo skide god!!
Har smagt mange gulerodskager da det er en af mine favoritter. Men denne har altså en helt kanon lækker smag og konsistens!! Normalt er jeg ikke til nødder i denne kage men jeg tænkte at jeg ville prøve og med stor succes. Det er klart en kage jeg vil lave igen en anden gang ?
Tusinde tak for en rigtig lækker opskrift som vakte meget stor glæde. Mvh. Sofie.

Har bagt din kage i en glutefri version ? jeg har kun udskiftet hvedemel med glutenfri mel. Den blev fantastisk. Mange tak for en god opskrift. MVH Winnie.

Fantastisk ? Lavede den som surprice fødselsdagskage til naboen. Den bragte stor glæde. VH Zafir.

Verdens bedste kage!!! Hvor er jeg dog glad for at du har delt denne fantastiske opskrift. Tusind TAK ? Har allerede bagt den 2 gange og de heldige der har smagt den er simpelthen vilde med den. Jeg har brugt farin istedet for sukker med stor succes. LÆKKER kage jeg kun kan anbefale ? VH Dorthe.

Tusind tak for en fantastisk opskrift. Jeg har efterhånden bagt den en del gange og må altid ud med opskriften fordi den er så god. Da jeg spurgte en kollega hvilken kage jeg skulle bage til i morgen, mente hun bestemt at jeg skulle bage denne og jeg vil jo så absolut ikke skuffe hende:-) I stedet for slm sukker bruger jeg dog altid brun farin. Jeg synes det giver en rigtig lækker dybde til kanelen. VH Heidi.

Kagen blev suuuuper god, selv med almindeligt bagepulver, kan godt forstå du er glad for den opskrift! Mmmm… Min mand synes det var en af de bedste kager jeg nogensinde har bagt, så tusind tak for at dele opskriften! Hilsner fra Ecuador. Karin.

Se disse opskrifter:

  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Herregårds smørkage med vaniljecreme
  • Nøddebund med jordbær og flødeskum
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Kom med din kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ingelise Landt

    december 05, 2024 at 5:11 pm

    Hvor er gulerødderne? Gulerodskage uden gulerødder🤔

  2. Birthe Christensen

    januar 16, 2025 at 12:14 am

    Hejsa hvor meget sukker skal der i opskriften,kan du hjælpe .vil gerne prøve denne opskrift Mvh

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts

billede med italiensk marengs og kyskager

Sådan laver du italiensk marengs

billede med fyldt kalkunbryst

Fyldt kalkunbryst med mozzarella

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

billede med salat med varmrøget laks

Salat med varmrøget laks og lækker dressing

billede med dampet broccoli

Dampet broccoli med kogetid og gode tips

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

kromandens gryderet med svinemørbrad

Kromandens gryderet med svinemørbrad

billede med frokostbrød

Frokostbrød med yoghurt og kerner

et billede til panna cotta med hindbær

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

billede med nemme og pandebagte fladbrød

Nemme og pandebagte fladbrød med yoghurt

billede med saltindbagt svinemørbrad

Saltindbagt svinemørbrad - mørbrad i saltdej

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

billede med pandekagestabel

Pandekagestabel - en stak fyldte pandekager i lag

billede til amerikanske pandekager opskrift

Amerikanske pandekager

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required