• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Sønderjysk grønlangkål med kartofler
billede med grønkål til grønlangkål
Grønkål smager forrygende i en klassisk omgang grønlangkål, der kan serveres til kogt hamburgerryg og kålpølser. Foto: iStock.com.

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

Opdateret: 16. dec 2022 · Udgivet: 16. dec 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook2PinterestMessengerEmailPrintSMS
2
SHARES
Gå til opskrift

Her er den nemme opskrift på grønlangkål med mosede kartofler. En populær sønderjysk ret med grønkål, der serveres til kålpølser og hamburgerryg.

Grønlangkål findes i forskellige udgaver landet over, og her er der altså tale om en tradition, der varierer fra landsdel til landsdel.

Du kan lave grønlangkålen med frossen grønkål som i denne opskrift, men den kan selvfølgelig også tilberedes af frisk grønkål.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på grønlangkål

billede med grønkål til grønlangkål

Grønlangkål

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 450 g grønkål fra frost
  • 2,5 dl fløde evt. madlavningsfløde
  • Lidt kogevand fra hamburgerryg
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 mellemstore kartofler kogte og mosede
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. sukker måske lidt mere
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smør smeltes i en gryde og den frosne grønkål tøes langsom op i det, ved lav varme og under låg. Rør i det af og til.
  • Kom de mosede kartofler i sammen med lidt fløde og evt, lidt kogevand fra en hamburgerryg. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Varm det godt igennem og smag din grønlangkål til med sukket og evt. mere fløde, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Grønlangkål
Mængde pr. portion
Kalorier
363
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
687
mg
30
%
Kalium
 
900
mg
26
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
12247
IU
245
%
Vitamin C
 
126
mg
153
%
Calcium
 
341
mg
34
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Grønlangkål serveres straks til kålpølser og kogt hamburgerryg. Gerne sammen med brunede kartofler.

Se flere opskrifter

  • billede med broccolisalat
    Broccolisalat med feta og lækker dressing
  • billede med gryderet med spidskål, oksekød og bacon
    Gryderet med spidskål, oksekød og bacon
  • billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål
    Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål
  • Stegt blomkål med parmesan og bacon
    Stegt blomkål med parmesan og bacon

Se disse opskrifter:

  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Ovnbagt græskar med bacon
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Bagte edamame bønner i ovn på 20 min.
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med oliventapenade

Opskrift på hjemmelavet oliventapenade

billede til pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

Pasta penne med sauté af okse, svampe og grønkål

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

kanelstang med remonce

Opskrift på Lagkagehusets kanelstang

billede med ovnbagt græskar med bacon

Ovnbagt græskar med bacon

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

billede med makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med marcipan

billede med Bacontærte med porrer og kartofler

Bacontærte med porrer og kartofler

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede med indbagte tigerrejer

Indbagte tigerrejer i butterdej

billede med knækbrød

Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner

billede til hurtig andesauce

Opskrift på nem og hurtig andesauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required