• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Gastrik
billede med gastrik
Gastrik laves af eddike og sukker, og den kan virkelig give din sovs eller gryderet en masse mere smag. Og så har den lang holdbarhed. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gastrik

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Gastrik er en fantastisk smagsgiver til din sovs og gryderet. Her er den simple og nemme opskrift på gastrique med blot to ingredienser.

Gastrik er en opfindelse fra det franske køkken, hvor æblecidereddike og sukker koges ind til en tynd sirup.

Det giver en unik smagskombination, der virkelig kan pifte en sovs eller gryderet op.

Gastrikken - eller på fransk gastrique - er super nem at lave, og du skal blot bruge de to ingredienser.

Opbevares i en lille flaske, hvor den holder sig i månedsvis. Fortrinlig som smagsgiver i bla. rødvinssauce.

Opskrift på gastrik

billede med gastrik

Gastrik

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Tid: 15 minutter min
Servings: 250 cl.

Ingredienser

  • 2,5 dl. æblecidereddike
  • 125 g sukker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Lav din gastrik i en mindre gryde. Varmen på kogepladen må gerne være 7 på em skala fra 1-9.
  • Tilsæt sukker og lad det smelte til en brun karmel, men uden at sukkeret brænder på.
  • Kom æblecidereddike i gryden, og skru en anelse ned for varmen.
  • Rotér gryden lidt rundt, så sukkeret opløses i eddiken, og du behøver ikke røre i din gastrik.
  • Lad gastrikken koge ind til en konsistens som en tynd sirup, og det tager typisk ca. 8-10 minutter. Klik her og sæt minutur til 8 minutter.
  • Lad gastrikken køle af i en skål, inden den hældes i en skoldet flaske med prop.

Næringsindhold

Gastrik
Mængde pr. portion
Kalorier
214
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Natrium
 
6
mg
0
%
Kalium
 
74
mg
2
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Sukker
 
50
g
56
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Video

Noter

Nu har du en skøn gastrik, der som sagt er god til sovse og gryderetter.

Holdbarheden er lang, og den holder sig fint i op til seks måneder.

Anvendelse af gastrik

Til en portion sovs eller gryderet til fire personer kan du anvende ca. 2 spsk. gastrik. Men smag dig frem.

Brug gastrik i følgende retter

  • billede med cowboygryde med oksekød og chili
    Cowboygryde med oksekød og chili
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • billede med luksus mørbradgryde
    Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Se disse opskrifter:

  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa
  • Kyllingesalat med Rhode Island dressing

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til Caprese salat med tomat og mozzarella

Caprese salat med tomat og mozzarella

marinade til lammekølle

Marinade til lammekølle

Cocktailpølser med bacon, honning og chili

Cocktailpølser med bacon, ahornsirup og chili

billede med blomkålskarry

Blomkålskarry med gulerødder og spinat

et billede med giftkage grøn kage og bladankage

Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)

mormors koteletter i fad med champignon

Mormors koteletter i fad med champignon

Skinke med whiskymarinade

Skinke med whiskymarinade

billede med wokret med kylling og masser af grøntsager

Wokret med kylling og masser af grøntsager

et billede med langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer

squashsalat med parmesan

Squashsalat med parmesan og pinjekerner

billede med maskeret blomkål

Maskeret blomkål - populær opskrift fra 1980erne

kylling caprese med mozzarella og tomat

Kylling caprese med mozzarella og tomat

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

Italiensk lammesteg a la Elsebeth Gerner Nielsen, rødvins-:flødesauce og rosenkålssalat

Italiensk lammesteg med rødvinssauce og rosenkålssalat

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required