• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Sovs og sauce » Gastrik
billede med gastrik
Gastrik laves af eddike og sukker, og den kan virkelig give din sovs eller gryderet en masse mere smag. Og så har den lang holdbarhed. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gastrik

Opdateret: 8. okt 2024 · Udgivet: 8. jul 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook10PinterestMessengerEmailPrintSMS
10
SHARES
Gå til opskrift

Gastrik er en fantastisk smagsgiver til din sovs og gryderet. Her er den simple og nemme opskrift på gastrique med blot to ingredienser.

Gastrik er en opfindelse fra det franske køkken, hvor æblecidereddike og sukker koges ind til en tynd sirup.

Det giver en unik smagskombination, der virkelig kan pifte en sovs eller gryderet op.

Gastrikken - eller på fransk gastrique - er super nem at lave, og du skal blot bruge de to ingredienser.

Opbevares i en lille flaske, hvor den holder sig i månedsvis. Fortrinlig som smagsgiver i bla. rødvinssauce.

Opskrift på gastrik

billede med gastrik

Gastrik

5 fra 5 brugere
Print Pin
Ret: Sovs
Køkken: Fransk
Tid: 15 minutter min
Servings: 250 cl.

Ingredienser

  • 2,5 dl. æblecidereddike
  • 125 g sukker
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Lav din gastrik i en mindre gryde. Varmen på kogepladen må gerne være 7 på em skala fra 1-9.
  • Tilsæt sukker og lad det smelte til en brun karmel, men uden at sukkeret brænder på.
  • Kom æblecidereddike i gryden, og skru en anelse ned for varmen.
  • Rotér gryden lidt rundt, så sukkeret opløses i eddiken, og du behøver ikke røre i din gastrik.
  • Lad gastrikken koge ind til en konsistens som en tynd sirup, og det tager typisk ca. 8-10 minutter. Klik her og sæt minutur til 8 minutter.
  • Lad gastrikken køle af i en skål, inden den hældes i en skoldet flaske med prop.

Næringsindhold

Gastrik
Mængde pr. portion
Kalorier
214
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Natrium
 
6
mg
0
%
Kalium
 
74
mg
2
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Sukker
 
50
g
56
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
0.2
mg
1
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Video

Noter

Nu har du en skøn gastrik, der som sagt er god til sovse og gryderetter.

Holdbarheden er lang, og den holder sig fint i op til seks måneder.

Anvendelse af gastrik

Til en portion sovs eller gryderet til fire personer kan du anvende ca. 2 spsk. gastrik. Men smag dig frem.

Brug gastrik i følgende retter

  • billede med cowboygryde med oksekød og chili
    Cowboygryde med oksekød og chili
  • billede til gryderetter
    Gryderetter - de bedste opskrifter på mad i gryde
  • billede med gullasch eller gullash
    Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød
  • billede med luksus mørbradgryde
    Luksus mørbradgryde med pølser og champignon

Se disse opskrifter:

  • Chimichurri - grøn sauce fra Sydamerika
  • Sauce Populaire - sådan laves den lækre sovs
  • Sojamarinade med honning til kylling og svinekød
  • Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas
  • Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa
  • Kyllingesalat med Rhode Island dressing

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med italienske kødboller i tomatsauce

Italienske kødboller i tomatsauce

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

Billede med koteletter med spidskål i rygeostcreme

Koteletter med spidskål i rygeostcreme

billede til nem aftensmad

Nem aftensmad - nemme hverdagsretter

billede med risengrød

Risengrød

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

billede med lun kartoffelsalat

Lun kartoffelsalat med bacon og purløg

bagte rødløg med ost og spinat

Bagte rødløg med ost og spinat

hjemmelavet fish 'n' chips

Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift

marineret cuvettesteg

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

squashboller

Squashboller - nemme boller med squash

et billede til panna cotta med hindbær

Panna cotta med hindbær - italiensk dessert

billede med stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs - dansk nationalret

Oksekød med sursød peberrodssauce

Oksekød med sursød peberrodssauce

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required