• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Gammeldaws kylling med skilt sovs
Gammeldaws kylling med skilt sovs
Gammeldaws kylling med skilt sovs er en skøn middagsret fra det danske køkken, og kyllingen serveres gerne med kogte kartofler, gulerødder og agurkesalat. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Opdateret: 16. dec 2022 · Udgivet: 16. dec 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook1PinterestMessengerEmailPrintSMS
1
SHARE
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på kylling med skilt sovs. En klassisk og gammeldaws kylling med en fantastisk sovs, der serveres med kartofler.

Kyllingen steges i en god stegegryde, og den skilte sovs laves af hønsebouillon, fløde og creme fraiche. Det er altså mormormad af den bedste slags.

Kyllingen serveres sammen med kogte kartofler, dampede gulerødder og en hjemmelavet agurkesalat.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling gerne mindst 1,4 kilo
  • 1 bundt persille (kruspersille)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør og lidt olie
  • 2 dl hønsebouillon kraftig
  • ½ liter piskefløde
  • 4 spsk. creme fraiche 9%, kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til gammeldaws kylling med skilt sovs starter du med, at skylle kyllingen under koldt vand. Tjek også at al indmaden er taget ud. Dup kyllingen helt tør og krydr den godt indeni med salt og friskkværnet peber.
  • Fyld kyllingen godt ud med kruspersille og bind benene sammen.
  • Smelt en god klat smør i en stegegryde (og hæld en lille sjat olie i, for at smørret ikke branker), brun kyllingen godt på alle sider, krydr med groft salt og friskkværnet peber.
  • Når den er helt brunet, så hæld bouillon ved, skru ned, læg låg på og lad den simre i ½ time.
  • Hæld ½ liter piskefløde ved og lad den simre i endnu 20-30 minutter, til den er helt gennemstegt (det afhænger lidt af størrelsen).
  • Tag kyllingen op og hold den varm.
  • Nu skulle sovsen gerne være skilt, pisk creme fraiche ud i sovsen og smag den til.
  • Tilsæt lidt kulør, men den skal ikke jævnes, for den skal jo være skilt.

Næringsindhold

Gammeldaws kylling med skilt sovs
Mængde pr. portion
Kalorier
865
% Daglig værdi*
Fedt
 
79
g
122
%
Mættet fedt
 
41
g
256
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
23
g
Kolesterol
 
283
mg
94
%
Natrium
 
994
mg
43
%
Kalium
 
447
mg
13
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.03
g
0
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
2343
IU
47
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Så er du klar til at servere gammeldaws kylling med skilt sovs, og her skæres kyllingen ud i passende stykker.

Serveres sammen med kartofler, gulerødder og agurkesalat. Det er altså en lækker middagsret.

Se flere opskrifter

  • billede med helstegt kylling i ovn
    Kylling i ovn
  • billede med lørdagskylling a la butterflied
    Lækker lørdagskylling a la butterflied
  • billede til opskrifter med kylling
    Opskrifter med kylling - de 12 bedste kyllingeretter
  • billede med tikka masala
    Tikka masala kylling - lækker indisk ret

Se disse opskrifter:

  • Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata
  • Hjemmelavede falafler, der ikke smuldrer i panden
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Italienske kødboller med pastasalat
  • Urtepandekager med spejlæg og bacon
  • Oksekød i paprika flødesovs med pasta eller ris

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med hjemmelavede hvidløgsflutes

Opskrift på hjemmelavet hvidløgsflute

billede med grillede grønne asparges

Sådan griller du grønne asparges

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Kalveschnitzel med gorgonzola og tomatsalat

Spinattærte med hvidløg og feta

Spinattærte med hvidløg og feta

billede med hjemmebagte burgerboller

Hjemmebagte burgerboller

billede med rosenkålssalat

Rosenkålssalat med æble og avocado

billede med gullasch eller gullash

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

billede med gammeldags franskbrød

Franskbrød

billede med laksepakker

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater

marineret cuvettesteg

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

billede med braiseret oksebov

Braiseret oksebov med rødvinssauce som simreret

billede til pandebøf med kartoffelbåde

Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)

billede brødmed naan og naan

Indisk naan - opskrift på lækkert naanbrød

tunfrikadeller lavet af dåsetun

Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required