• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Salater » Figensalat - lækker salat med friske figner
figensalat salat med friske figner
Figensalat er en nem og lækker salat med friske figner, der også laves med mozzarella og parmaskinke. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Figensalat - lækker salat med friske figner

Opdateret: 2. okt 2023 · Udgivet: 2. okt 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en nem opskrift på figensalat, der laves med friske figner. Figensalaten kan serveres som et let måltid sammen med friskbagt brød.

Figensalat med friske figner er en skøn salat, der kan gå som en lille forret eller let måltid sammen med et stykke brød.

De friske figner smager fremragende, og her er de sat sammen med blandt andet mozzarella og parmaskinke. Det klæ'r dem godt.

Se også: Pæresalat med tørrede tranebær og dressing

Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere.

Opskrift på figensalat

figensalat salat med friske figner

Figensalat - lækker salat med friske figner

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Salat
Køkken: Italiensk
Tid: 15 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 4 figner friske
  • 125 g mozzarella presset for væde
  • 1 håndfuld basilikum skåret i strimler
  • 4 skiver parmaskinke
  • 6 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk honning flydende
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til figensalat starter du med, at skære et kryds i fignerne, men ikke så det går hele vejen igennem.
  • Pres lidt på bunden, så fignerne åbner sig, stil dem på en tallerken.
  • Vikl parmaskinke rundt om de friske figner.
  • Pluk mozzarellaen i mindre stykker og fordel i fignerne og rundt omkring dem. Drys med basilikum.
  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp godt med dressing i fignerne og lidt udenom og din salat med figner.

Næringsindhold

Figensalat - lækker salat med friske figner
Mængde pr. portion
Kalorier
730
% Daglig værdi*
Fedt
 
59
g
91
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
12
g
Enkelumættet fedt
 
31
g
Kolesterol
 
64
mg
21
%
Natrium
 
2106
mg
92
%
Kalium
 
311
mg
9
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
619
IU
12
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
355
mg
36
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Figensalat serveres straks sammen med et lækkert stykke brød. Det kan være flutes eller et stykke focaccia.

Se også: Caprese salat med tomat og mozzarella

Se disse opskrifter:

  • Bagte kartoffelskiver med rejesalat
  • Perlespeltsalat med varmrøget laks
  • Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble
  • Amerikansk rejecocktail med cocktailsovs
  • Linsesalat med rejer, fetadip og syltet rødløg
  • Salat med kylling, druer og valnødder

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med ciabatta

Ciabatta - italiensk brød med store huller

billede med hindbærsnitter

Hindbærsnitter - hjemmelavet kage med hindbær

billede med indbagt laks i spinat

Indbagt laks med spinat - laks i butterdej

hjemmelavet fish 'n' chips

Hjemmelavet fish 'n' chips - den bedste opskrift

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

billede med hjemmelavet pizzadej a la Pizza Hut

Hjemmelavet pizza med pizzadej fra Pizza Hut

billede med æbleflæsk

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

et billede med bacon i ovn

Bacon i ovn - sprøde ovnstegte baconskiver

billede med bøf med spejlæg

Bøf med spejlæg, HP Sauce og tomatsalsa

billede med sauce tartare

Sauce tartare - perfekt til fisk, skaldyr og kylling

billede til svinemørbrad med soja i ovn

Svinemørbrad med soja i ovn

billede med mormor boller

Boller

billede til risengrød i ovn

Opskrift på risengrød i ovn

vegetar opskrift på porrer a la nicoise

Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise

billede med grillet oksecuvette

Grillet oksecuvette med citron- og hvidløgsmarinade

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required