• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Cowboygryde med oksekød og chili
billede med cowboygryde med oksekød og chili
En lækker og skøn cowboygryde med oksekød og chili, der smager forrygende godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Cowboygryde med oksekød og chili

Opdateret: 8. jul 2022 · Udgivet: 18. maj 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her er en lækker opskrift på cowboygryde med oksekød og chili. En skøn og krydret gryderet, der nydes med creme fraiche og tortillachips.

Prøv en lækker cowboygryde med oksekød og chili, og her er der også tilsat lidt øl og espresso til retten.

Det er en god og lækker gryderet med masser af smag.

Styrken bestemmer du selv, hvis du vil have det knapt så stærkt, så skær ned på cayennepeber, og chipotlepulver kan også sagtens undværes. Hvis ikke du kan få chipotlepulver), så brug lidt røget paprika.

Her er cowboygryden lavet med kød fra en hel okseklump, der er skåret ud i tern, men du kan selvfølgelige også købe oksekød, der allerede er skåret ud.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på cowboygryde

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Tid: 2 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dåse kidneybønner gerne i chilisauce
  • 800 g okseklump skåret i tern, eller oksekød i tern
  • 1 stor løg hakket
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 stængler bladselleri skåret i små tern
  • 1 stor gulerod revet
  • 1 espresso eller bare ½ dl stærk kaffe
  • 1 dl øl
  • 15 g mørk chokolade (mindst 75%)
  • 2 spsk. tomatpure koncentreret
  • ½ tsk. chipotlepulver
  • 2½ tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander stødt
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 spsk. oregano tørret
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • creme fraiche
  • tortillachips
  • tabasco kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm olie op i en gryde og brun kødet ad et par gange.
  • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt grøntsagerne, som steges med, uden at de tager farve.
  • Tilsæt så tomatpure og krydderier, rør godt rundt og lad det stege i et par minutter, rør tit.
  • Hæld vand, øl og kaffe ved, skru ned for varmen og lad din cowboygryde simre i 1½ times tid.
  • Tilsæt så bønner sammen med chilisauce og chokolade.
  • Lad chokoladen smelte og smag så din cowboygryde til.

Næringsindhold

Cowboygryde
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige cowboygryde serveres sammen med lidt creme fraiche og tortillachips.

Cowboygryden kan smages til med et par spsk. gastrik for mere smag.

Se flere lækre mexicanske opskrifter:

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Opskrift på guacamole - en lækker avocado dip

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

Se disse opskrifter:

  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
  • Skinke med whiskymarinade
  • Beignetdej - nem frituredej med øl

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

et billede med gulerodskage

Gulerodskage

et billede med persillesovs

Klassisk persillesovs opskrift

billede ti lLemonade med vandmelon

Lækker lemonade med vandmelon

Æblekage med marcipancreme og kanel

Æblekage med marcipancreme og kanel

billede med karrysuppe

Karrysuppe med blomkål, broccoli, og peberfrugt

gulerodssalat med bolsjebeder

Gulerodssalat med bolsjebeder

billede med grønkål til grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

billede til kylling i slow cooker

Opskrift på kylling i slow cooker

billede til kanelbrød med rosiner

Kanelbrød med rosiner (julebrød)

billede med butterfly kylling

Butterfly kylling - lækker, sprød og ovnstegt

Tunmousse a la Newyorkerbyheart

Hjemmelavet tunmousse - cremet mousse med tun

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

billede med nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

Nakkekoteletter marineret i rødvin til grill og pande

pizzabøffer med friske tomater og urter

Pizzabøffer med friske tomater og urter

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required