• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Cowboygryde med oksekød og chili
billede med cowboygryde med oksekød og chili
En lækker og skøn cowboygryde med oksekød og chili, der smager forrygende godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Cowboygryde med oksekød og chili

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her er en lækker opskrift på cowboygryde med oksekød og chili. En skøn og krydret gryderet, der nydes med creme fraiche og tortillachips.

Prøv en lækker cowboygryde med oksekød og chili, og her er der også tilsat lidt øl og espresso til retten.

Det er en god og lækker gryderet med masser af smag.

Styrken bestemmer du selv, hvis du vil have det knapt så stærkt, så skær ned på cayennepeber, og chipotlepulver kan også sagtens undværes. Hvis ikke du kan få chipotlepulver), så brug lidt røget paprika.

Her er cowboygryden lavet med kød fra en hel okseklump, der er skåret ud i tern, men du kan selvfølgelige også købe oksekød, der allerede er skåret ud.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på cowboygryde

billede med cowboygryde med oksekød og chili

Cowboygryde

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Tid: 2 timer t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dåse kidneybønner gerne i chilisauce
  • 800 g okseklump skåret i tern, eller oksekød i tern
  • 1 stor løg hakket
  • 4 fed hvidløg knust og finthakket
  • 2 stængler bladselleri skåret i små tern
  • 1 stor gulerod revet
  • 1 espresso eller bare ½ dl stærk kaffe
  • 1 dl øl
  • 15 g mørk chokolade (mindst 75%)
  • 2 spsk. tomatpure koncentreret
  • ½ tsk. chipotlepulver
  • 2½ tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander stødt
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 spsk. oregano tørret
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • creme fraiche
  • tortillachips
  • tabasco kan udelades
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Varm olie op i en gryde og brun kødet ad et par gange.
  • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt grøntsagerne, som steges med, uden at de tager farve.
  • Tilsæt så tomatpure og krydderier, rør godt rundt og lad det stege i et par minutter, rør tit.
  • Hæld vand, øl og kaffe ved, skru ned for varmen og lad din cowboygryde simre i 1½ times tid.
  • Tilsæt så bønner sammen med chilisauce og chokolade.
  • Lad chokoladen smelte og smag så din cowboygryde til.

Næringsindhold

Cowboygryde
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdige cowboygryde serveres sammen med lidt creme fraiche og tortillachips.

Cowboygryden kan smages til med et par spsk. gastrik for mere smag.

Se flere lækre mexicanske opskrifter:

Chili con carne - lækker livret med hakket oksekød

Opskrift på guacamole - en lækker avocado dip

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

Se disse opskrifter:

  • Spinatburger med hjemmelavede grovfritter og chilimayo
  • Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
  • Pandebøf med kartoffelbåde (nem hverdagsret)
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
  • Skinke med whiskymarinade
  • Beignetdej - nem frituredej med øl

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

chokoladetærte med karamel og marcipan

Chokoladetærte med karamel og marcipan

billede til lammekoteletter med chili og sorte oliven

Lammekoteletter med chili og sorte oliven

minestrone suppe med kyllinge kødboller

Minestronesuppe med kyllinge kødboller

billede med sammenkogt ret med skinkekød

Sammenkogt ret med skinkekød

Oksekødspie med pastasalat

Oksekødspie med pastasalat

pizzabøffer med friske tomater og urter

Pizzabøffer med friske tomater og urter

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

billede med huevos rancheros

Huevos rancheros - lækker mexicansk morgenmad

billede med grillede frikadeller med havregryn

Opskrift på grillede frikadeller med havregryn

billede til langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde flæskesvær

billede med kyllingelasagne

Kyllingelasagne - lækker lasagne med kylling

billede med Daim muffins med banan

Store Daim muffins med banan

squashsalat med parmesan

Squashsalat med parmesan og pinjekerner

billede med hummus

Hummus - nem og hjemmelavet med kikærter

et billede med twix cookies

Du vil knuselske disse Twix cookies

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required