Her får du den lækre opskrift på chicken parmesan, der er en klassisk opskrift fra det italienske køkken med kylling, rasp og parmesan.
Chicken parmesan er en nem og rimelig hurtig ret fra det italienske køkken, hvor kyllingebryst paneres med rasp og parmesan.
Det hele serveres sammen med en kogt pasta og tomatsovs, og det er faktisk en ret, som du sagtens også kan servere for gæster.
Se også: Spaghetti bolognese - pasta med kødsovs
Her i opskriften er der anvendt en sugo, der er en italiensk sauce med tomater, som du kan købe i mange supermarkeder, men ellers kan du også sagtens blot anvende en almindelig tomatsauce.
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer.
Opskrift på chicken parmesan

Ingredienser
- 2 kyllingebrystfileter banket, så de er lige tykke over det hele
- 1,5 dl panko rasp
- 1 håndfuld persille finthakket
- 2 spsk. parmesan revet
- salt og friskkværnet peber
- 1 æg + 1 spsk. vand, pisket let sammen
- 2 spsk hvedemel
- 400 g Sugo della Casa (kan købes i bla. SuperBrugsen)
- 6 blade basilikum revet i mindre stykker
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- 2 spsk olivenolie til stegning
- 2 dl vand
- 150 g champignon skåret i grove stykker
- 50 g mozzarella skåret i skiver
- 200 g spaghetti kogt som anvist på pakken
Fremgangsmåde
- Til chicken parmesan starter du med, at varme lidt olivenolie op i en gryde og tilsætte hvidløg. Lad det sautere til de blive bløde og begynder at dufte, de skal ikke tage farve.
- Hæld sugo/tomatsovs ved sammen med den revne basilikum og vand. Lad det koge op, skru ned til det simrer og lad det koge i 12-15 minutter, til det bliver lidt tykkere.
- Varm lidt olie op på en pande og steg champignon, til de er gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag af varmen.
- Bland panko rasp med persille, lidt salt, friskkværnet peber og 1 spsk. parmesanost - bland det evt i en dyb tallerken eller på et stykke bagepapir.
- Bland æg og vand i en dyb tallerken og hæld lidt hvedemel op i en anden tallerken.
- Afpuds kyllingefileterne og bank dem flade, så de er lige tykke over det hele.
- Vend dem først i hvedemel, så i æggeblandingen og derefter i panko-blandingen.
- Varm olie op på en pande og læg kyllingestykkerne på. Lad dem stege i 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse, til de er gennemstegte og gyldne.
- Læg dem i et let smurt fad, drys champignon over.
- Hæld 2 dl tomatsovs ved, læg mozzarella over og drys med den sidste spiseskefuld parmesan.
- Sæt din chicken parmesan under grillen i ovnen til osten er smeltet.
Næringsindhold
Tips
Chicken parmesan serveres straks sammen friskkogt spaghetti, som vendes med en god halv deciliter tomatsovs. Velbekomme.
Kom med din kommentar