Her får du den bedste opskrift på brunede kartofler. Den sikre fremgangsmåde til de brune sukkerkartofler til andesteg, julemad og meget mere.
Brunede kartofler hører til andestegen juleaften, og de brune sukkerkartofler er blevet en fast bestanddel på julebordet i mange danske hjem.
Her får du den bedste opskrift, hvor der er anvendt aspargeskartofler, og opskriften er beregnet til fire personer. Længere nede kan du se et tip til de sukkerbrunede kartofler.
I dette link kan du se, hvordan du laver brunede kartofler i ovn.
Opskrift på brunede kartofler

Ingredienser
- 800 g kartofler gerne aspargeskartofler, vasket med skræl
- Lidt salt
- 3 spsk. sukker
- 25 g smør eller lidt andefedt
Fremgangsmåde
- Kartofler koges helst dagen i forvejen i letsaltet vand, pilles og stilles på køl.
- Når de skal bruges, skylles de lige over med lidt koldt vand.
- Drys sukker på panden og når det er smeltet (rør IKKE i det), tilsættes smør (eller lidt andefedt - det gjorde jeg og de smagte SUPER godt).
- Kom kartoflerne i og vend godt rundt, så de bliver dækkede af sukkermassen.
- Skru ned for varmen og lad de brunede kartofler stå og hygge sig til de bliver rigtig brune og lækre.
Næringsindhold
Noter
De brunede kartofler serveres straks. Perfekte til julemiddagen, men bestemt også fin som tilbehør til andre kødretter.
Ekstra tip: Tilsæt lidt salt de brune sukkerkartofler. Husk på, at salt og karamel passer godt sammen.
Kom med din kommentar