• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Brunede kartofler - brune sukkerkartofler
billede med brunede kartofler
Sådan ser de perfekte brunede kartofler ud. Lækre sukkerkartofler, der serveres til andesteg og meget andet. Foto: iStock.com.

Brunede kartofler - brune sukkerkartofler

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på brunede kartofler. Den sikre fremgangsmåde til de brune sukkerkartofler til andesteg, julemad og meget mere.

Brunede kartofler hører til andestegen juleaften, og de brune sukkerkartofler er blevet en fast bestanddel på julebordet i mange danske hjem.

Her får du den bedste opskrift, hvor der er anvendt aspargeskartofler, og opskriften er beregnet til fire personer. Længere nede kan du se et tip til de sukkerbrunede kartofler.

I dette link kan du se, hvordan du laver brunede kartofler i ovn.

Opskrift på brunede kartofler

billede med brunede kartofler

Brunede kartofler

4.75 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g kartofler gerne aspargeskartofler, vasket med skræl
  • Lidt salt
  • 3 spsk. sukker
  • 25 g smør eller lidt andefedt
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kartofler koges helst dagen i forvejen i letsaltet vand, pilles og stilles på køl.
  • Når de skal bruges, skylles de lige over med lidt koldt vand.
  • Drys sukker på panden og når det er smeltet (rør IKKE i det), tilsættes smør (eller lidt andefedt - det gjorde jeg og de smagte SUPER godt).
  • Kom kartoflerne i og vend godt rundt, så de bliver dækkede af sukkermassen.
  • Skru ned for varmen og lad de brunede kartofler stå og hygge sig til de bliver rigtig brune og lækre.

Næringsindhold

Brunede kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
202
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
13
mg
4
%
Natrium
 
52
mg
2
%
Kalium
 
844
mg
24
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
160
IU
3
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
26
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De brunede kartofler serveres straks. Perfekte til julemiddagen, men bestemt også fin som tilbehør til andre kødretter.

Ekstra tip: Tilsæt lidt salt de brune sukkerkartofler. Husk på, at salt og karamel passer godt sammen.

Se flere opskrifter

  • billede med andesovs
    Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce
  • billede med andesteg - langtidsstegt and
    Andesteg - opskrift på langtidsstegt and
  • flæskesteg med sprød svær
    Flæskesteg i ovn med lækker sovs

Se disse opskrifter:

  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Sweet potato fritter - sprøde og ovnbagte
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Majs i mikroovn - den nemme guide

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

bagt laksefilet med creme fraiche og dild

Bagt laksefilet med creme fraiche og dild

hjemmelavede romkugler

Romkugler med marcipan og mørk rom

billede med sandkage

Lækker sandkage med revet citronskal

lagkagehusets blommekage

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

billede med varme hveder til bededag

Varme hveder - de bedste hvedeboller til bededag

billede med rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersaft af friske rabarber

sunde havregrynskager

Sunde havregrynskager med fuldkorn

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

billede til kringle med marcipan og chokolade

Kringle med marcipan og chokolade

billede med pariserbøf

Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele

billede med bøf stroganoff

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

billede med melonsalat

Lækker melonsalat med pinjekerner

tærte med bacon og broccoli

Tærte med bacon og broccoli

wraps med kylling, avocado, bacon og mango

Wraps med kylling, avocado, bacon og mango

et billede med chateaubriand

Chateaubriand - fransk bøf af oksemørbrad

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required