• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Boller i selleri med ris eller kartofler
billede med boller i selleri
Boller i selleri er en dansk klassiker, hvor kødboller tilberedes og serveres med knoldselleri. Her serveret med kogte ris, men du kan også nyde dem med kogte kartofler. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Boller i selleri med ris eller kartofler

Opdateret: 29. jan 2023 · Udgivet: 20. aug 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Boller i selleri er dansk mad med kødboller og knoldselleri. Her får du den lækre opskrift, som kan serveres med kogte ris eller kartofler.

Boller i selleri er en lækker ret med kogte kødboller, der tilberedes sammen med knoldselleri i tern. Deraf navnet på retten.

Selvom du måske ikke ligefrem elsker knoldselleri, så vil du alligevel nyde denne danske klassiker, der smager fantastisk godt, og som er nem at lave.

Du kan servere boller med selleri og den lækre sovs sammen med kogte ris eller kartofler, og opskriften er beregnet til fire personer.

Hakket kalv og flæsk kan i øvrigt udskiftes med hakket kylling, hvis du mere er til det.

Opskrift på boller i selleri

billede med boller i selleri

Boller i selleri

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 medium løg finthakket
  • 1 fed hvidløg knust og finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel med top
  • ½ tsk. timian tørret

Desuden anvendes

  • 1 knoldselleri skåret i firkanter på ca. 1 x 1 cm.
  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kødboller og selleri, måske lidt mere
  • 1 tsk. bouillon koncentreret, evt. Herbamare
  • 3 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 nip sukker
  • 1 bundt persille til drys
  • 4 dl ris koges som anvist på pakken
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i et kvarters tid.
  • Skær knoldsellerien ud i 1 gange 1 cm. store tern. Husk at skrælle knoldsellerien inden.
  • Kom ca. 1 liter vand i en gryde og tilsæt lidt bouillon, bring det i kog. Når det koger, tilsættes salt og laurbærblade.
  • Form farsen til kødboller og kom dem i gryden, når de kommer op til overfladen, er de nok. Forsæt indtil al farsen er brugt.
  • Når alle kødbollerne er kogte, kommes knoldsellerien i og den koger i ca. 5 minutter. Tag den op.
  • Sigt kogevandet ned i en skål.
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel, pisk det sammen. Tilsæt nu kogevandet lidt efter lidt, til konsistensen er som ønsket.
  • Lad sovsen til dine boller i selleri koge op og koge igennem i 4-5 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og evt. lidt sukker.
  • Kom kødboller og selleri ned i sovsen og lad det varme igennem.

Næringsindhold

Boller i selleri
Mængde pr. portion
Kalorier
895
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
151
mg
50
%
Natrium
 
1477
mg
64
%
Kalium
 
1138
mg
33
%
Kulhydrater
 
110
g
37
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
1525
IU
31
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
181
mg
18
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Boller i selleri serveres straks, gerne pyntet med lidt hakket persille.

Serveres med kogte ris eller kogte kartofler. Lidt dampet blomkål eller broccoli passer også godt til.

Se flere opskrifter:

Forloren hare med lækker vildtsovs

Frikadeller - slagterens opskrift med danskvand

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Marinade til lammekølle
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til bagte løg i ovn

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

billede til pasta med spidskål og bacon

Pasta med spidskål og bacon

billede til pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede med thailandsk kyllingesalat

Thailandsk kyllingesalat - lækker thaimad

billede til opskrifter med æg

Opskrifter med æg: Hvad kan du bruge æg til?

billede med hollandsk biksemad med spaghetti

Hollandsk biksemad med spaghetti

gammeldags kylling med agurkesalat

Grydestegt kylling med kartofler og agurkesalat

pæresalat med tørrede tranebær

Pæresalat med tørrede tranebær og dressing

billede med aspargessalat

Nem aspargessalat med grønne asparges

billede med hjemmelavet tiramisu

Tiramisu - italiensk dessert med ladyfingers

Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede til ovnbagte kartofler med majsmel

Ovnbagte kartofler med majsmel

billede med pølsebrød og hotdogbrød

Hjemmebagte pølsebrød - nemme hotdogbrød

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required