• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Boller i selleri med ris eller kartofler
billede med boller i selleri
Boller i selleri er en dansk klassiker, hvor kødboller tilberedes og serveres med knoldselleri. Her serveret med kogte ris, men du kan også nyde dem med kogte kartofler. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Boller i selleri med ris eller kartofler

Opdateret: 29. jan 2023 · Udgivet: 20. aug 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med boller i selleri

Boller i selleri

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 medium løg finthakket
  • 1 fed hvidløg knust og finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel med top
  • ½ tsk. timian tørret

Desuden anvendes

  • 1 knoldselleri skåret i firkanter på ca. 1 x 1 cm.
  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kødboller og selleri, måske lidt mere
  • 1 tsk. bouillon koncentreret, evt. Herbamare
  • 3 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 nip sukker
  • 1 bundt persille til drys
  • 4 dl ris koges som anvist på pakken
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i et kvarters tid.
  • Skær knoldsellerien ud i 1 gange 1 cm. store tern. Husk at skrælle knoldsellerien inden.
  • Kom ca. 1 liter vand i en gryde og tilsæt lidt bouillon, bring det i kog. Når det koger, tilsættes salt og laurbærblade.
  • Form farsen til kødboller og kom dem i gryden, når de kommer op til overfladen, er de nok. Forsæt indtil al farsen er brugt.
  • Når alle kødbollerne er kogte, kommes knoldsellerien i og den koger i ca. 5 minutter. Tag den op.
  • Sigt kogevandet ned i en skål.
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel, pisk det sammen. Tilsæt nu kogevandet lidt efter lidt, til konsistensen er som ønsket.
  • Lad sovsen til dine boller i selleri koge op og koge igennem i 4-5 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og evt. lidt sukker.
  • Kom kødboller og selleri ned i sovsen og lad det varme igennem.

Næringsindhold

Boller i selleri
Mængde pr. portion
Kalorier
895
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
151
mg
50
%
Natrium
 
1477
mg
64
%
Kalium
 
1138
mg
33
%
Kulhydrater
 
110
g
37
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
1525
IU
31
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
181
mg
18
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook3PinterestMessengerEmailPrintSMS
3
SHARES
Gå til opskrift

Boller i selleri er dansk mad med kødboller og knoldselleri. Her får du den lækre opskrift, som kan serveres med kogte ris eller kartofler.

Boller i selleri er en lækker ret med kogte kødboller, der tilberedes sammen med knoldselleri i tern. Deraf navnet på retten.

Selvom du måske ikke ligefrem elsker knoldselleri, så vil du alligevel nyde denne danske klassiker, der smager fantastisk godt, og som er nem at lave.

Du kan servere boller med selleri og den lækre sovs sammen med kogte ris eller kartofler, og opskriften er beregnet til fire personer.

Hakket kalv og flæsk kan i øvrigt udskiftes med hakket kylling, hvis du mere er til det.

Opskrift på boller i selleri

billede med boller i selleri

Boller i selleri

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 medium løg finthakket
  • 1 fed hvidløg knust og finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel med top
  • ½ tsk. timian tørret

Desuden anvendes

  • 1 knoldselleri skåret i firkanter på ca. 1 x 1 cm.
  • 25 g smør
  • 25 g hvedemel
  • 4 dl kogevand fra kødboller og selleri, måske lidt mere
  • 1 tsk. bouillon koncentreret, evt. Herbamare
  • 3 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron saft af ½ citron
  • 1 nip sukker
  • 1 bundt persille til drys
  • 4 dl ris koges som anvist på pakken
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i et kvarters tid.
  • Skær knoldsellerien ud i 1 gange 1 cm. store tern. Husk at skrælle knoldsellerien inden.
  • Kom ca. 1 liter vand i en gryde og tilsæt lidt bouillon, bring det i kog. Når det koger, tilsættes salt og laurbærblade.
  • Form farsen til kødboller og kom dem i gryden, når de kommer op til overfladen, er de nok. Forsæt indtil al farsen er brugt.
  • Når alle kødbollerne er kogte, kommes knoldsellerien i og den koger i ca. 5 minutter. Tag den op.
  • Sigt kogevandet ned i en skål.
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel, pisk det sammen. Tilsæt nu kogevandet lidt efter lidt, til konsistensen er som ønsket.
  • Lad sovsen til dine boller i selleri koge op og koge igennem i 4-5 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og evt. lidt sukker.
  • Kom kødboller og selleri ned i sovsen og lad det varme igennem.

Næringsindhold

Boller i selleri
Mængde pr. portion
Kalorier
895
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
151
mg
50
%
Natrium
 
1477
mg
64
%
Kalium
 
1138
mg
33
%
Kulhydrater
 
110
g
37
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
1525
IU
31
%
Vitamin C
 
41
mg
50
%
Calcium
 
181
mg
18
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Boller i selleri serveres straks, gerne pyntet med lidt hakket persille.

Serveres med kogte ris eller kogte kartofler. Lidt dampet blomkål eller broccoli passer også godt til.

Se flere opskrifter:

Forloren hare med lækker vildtsovs

Frikadeller - slagterens opskrift med danskvand

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

Se disse opskrifter:

  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Italienske wraps med skinke og mozzarella
  • Pandekager med oksekød og grøntsager
  • Marinade til lammekølle
  • Chicken parmesan - klassisk italiensk ret
  • Kyllingeinderfilet med bacon og sød chilisauce

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

knuste kartofler med hvidløgssmør

Knuste kartofler med hvidløgssmør

billede med dark and stormy cocktail

Sådan laver du Dark and Stormy drink

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

Wok med skinke og mangochutney

Wok med skinke og mangochutney

billede med broccolisalat

Broccolisalat med feta og lækker dressing

hjemmelavede croutoner

Croutoner - opskrift på sprøde brødcroutoner

billede til laksetoast med varmrøget laks

Laksetoast med varmrøget laks

kanelkage med kaffe og kakao glasur

Kanelkage med kaffe og kakao glasur

billede med hele panerede pandestegte rødspætter

Hele panerede pandestegte rødspætter

billede med citronkylling i fad med kartofler

Citronkylling i fad med kartofler

et billede med boller i karry og grøntsager

Skøn opskrift på boller i karry med grøntsager

billede med jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe - lækker og cremet

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede med hjemmelavet tomatketchup

Hjemmelavet tomatketchup lavet af tomatpure

billede med Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required