• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Blomkålssuppe med ristet blomkål
billede til blomkålssuppe med ristet blomkål
Blomkålssuppe med ristet blomkål er en virkelig lækker suppe, der samtidig er nem at lave. Foto: iStock.com/Arx0nt.

Blomkålssuppe med ristet blomkål

Opdateret: 26. jan 2023 · Udgivet: 7. apr 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook7PinterestMessengerEmailPrintSMS
7
SHARES
Gå til opskrift

Lækker opskrift på blomkålssuppe. Denne hjemmelavede suppe med blomkål er med ristet blomkål, og du kan servere den som forret eller hovedret.

Blomkålssuppe er en af de mest populære supper, og sådan en hjemmelavet suppe med blomkål smager da også himmelsk godt.

Her er blomkål kogt i mælk, hvilket giver en fremragende smag.

Den færdige suppe er god som forret eller en mættende hovedret, og suppen serveres blandt andet med lidt ristet blomkål og croutoner.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på blomkålssuppe

billede til blomkålssuppe med ristet blomkål

Blomkålssuppe

4.67 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 30 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • ½ porre eller et løg
  • 1 liter mælk gerne sødmælk
  • ¾ spsk. grøntsagsbouillon flydende
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g flødeost Philadelphia
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Skær ¼ af blomkålshovedet i bitte små buketter og rist dem i lidt smør og olivenolie til de tager lidt farve, de skal stadig have bid. Krydr med lidt salt og peber.
  • Skær resten af blomkålen i mindre stykker.
  • Hak porren fint og brun halvdelen af den sammen med blomkålen i lidt olie. Gem resten af porren til garnering.
  • Hæld mælk og grøntsagsbouillon ved og lad det koge, til blomkålen er blød. Det tager ca. 15-20 minutter.
  • Tilsæt Philadelphia-ost.
  • Blend din blomkålssuppe og smag suppen til med salt og peber.

Næringsindhold

Blomkålssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
302
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
56
mg
19
%
Natrium
 
834
mg
36
%
Kalium
 
1068
mg
31
%
Kulhydrater
 
25
g
8
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
945
IU
19
%
Vitamin C
 
103
mg
125
%
Calcium
 
395
mg
40
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Server den varme blomkålssuppe med brødcroutoner, ristede blomkålsbuketter og finthakket porre.

Dryp evt. med ganske lidt olivenolie - det ser så godt ud.

Se flere suppeopskrifter

  • kartoffel porre suppe opskrift
    Kartoffel porre suppe med bacon og purløg
  • løgsuppe med krydrede kødboller
    Løgsuppe med krydrede kødboller
  • billede med ærtesuppe
    Nem ærtesuppe der er cremet og lækker
  • hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater
    Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

Se disse opskrifter:

  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Suppe med tomater og champignon
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til fyldt mørbrad med mozzarella

Fyldt mørbrad med mozzarella - lækker aftensmad

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

Pasta med oksekød og citronfløde

Pasta med oksekød og citronfløde

Mazarintærte med nougat

Mazarintærte med nougat

hjemmelavet jordbæris

Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

billede med wienerschnitzel med dreng

Wienerschnitzel med brasede kartofler

forårssalat a la newyorker by heart

Forårssalat med rygeost dressing

billede med mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

billede med farserede porrer

Farserede porrer - opskrift på indbagt porre

billede med bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og kokos

kanelkage med kaffe og kakao glasur

Kanelkage med kaffe og kakao glasur

billede med Tortellini salat med kylling og peberfrugt

Tortellini salat med kylling og peberfrugt

hakket oksekød med spinat og champignon

Hakket oksekød med spinat og champignon

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required