Lækker opskrift på blomkålssuppe. Denne hjemmelavede suppe med blomkål er med ristet blomkål, og du kan servere den som forret eller hovedret.
Blomkålssuppe er en af de mest populære supper, og sådan en hjemmelavet suppe med blomkål smager da også himmelsk godt.
Her er blomkål kogt i mælk, hvilket giver en fremragende smag.
Den færdige suppe er god som forret eller en mættende hovedret, og suppen serveres blandt andet med lidt ristet blomkål og croutoner.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på blomkålssuppe

Ingredienser
- 1 blomkål
- ½ porre eller et løg
- 1 liter mælk gerne sødmælk
- ¾ spsk. grøntsagsbouillon flydende
- salt og friskkværnet peber
- 100 g flødeost Philadelphia
Fremgangsmåde
- Skær ¼ af blomkålshovedet i bitte små buketter og rist dem i lidt smør og olivenolie til de tager lidt farve, de skal stadig have bid. Krydr med lidt salt og peber.
- Skær resten af blomkålen i mindre stykker.
- Hak porren fint og brun halvdelen af den sammen med blomkålen i lidt olie. Gem resten af porren til garnering.
- Hæld mælk og grøntsagsbouillon ved og lad det koge, til blomkålen er blød. Det tager ca. 15-20 minutter.
- Tilsæt Philadelphia-ost.
- Blend din blomkålssuppe og smag suppen til med salt og peber.
Næringsindhold
Noter
Server den varme blomkålssuppe med brødcroutoner, ristede blomkålsbuketter og finthakket porre.
Dryp evt. med ganske lidt olivenolie - det ser så godt ud.
Kom med din kommentar