• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Tilbehør » Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift
billede til bagte løg i ovn
Disse karamelliserede og bagte løg i ovn smager forrygende godt, og så er løgene nemme at lave. Bruges som lækkert tilbehør. Foto: iStock.com.

Karamelliserede bagte løg i ovn - nem opskrift

Opdateret: 28. jan 2023 · Udgivet: 18. jan 2023 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook19PinterestMessengerEmailPrintSMS
19
SHARES
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på karamelliserede bagte løg i ovn. De ovnbagte løg kan være alm. hvide løg eller rødløg, og de serveres som tilbehør.

Karamelliserede løg i ovn er super lækre som tilbehør, og de er dekorative på en tallerken.

De ovnbagte løg er nemme at lave, og de kan laves med enten de almindelig og hvide zittauerløg - eller du kan bruge rødløg. Begge dele er godt.

Vent med at pille løgene til de er halveret, så er de nemmere at håndtere.

Opskriften er beregnet til fire personer med et løg (to halve) ti hver person.

Opskrift på bagte løg i ovn

billede til bagte løg i ovn

Bagte løg i ovn

5 fra 2 brugere
Print Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 4 store løg rødløg eller zittauerløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 spsk. sirup lys eller mørk
  • 1 spsk. timian blade
  • salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Tænd din ovn op 175 °C almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
  • Halver løgene på langs, men du skal ikke pille dem først. Efter de er halveret kan du nu forsigtigt pille det yderste lag af.
  • Læg løgene i et ildfast fad, som du har beklædt med bagepapir. Løgene skal lægges med skæresiden opad.
  • Rør olivenolie godt sammen med balsamico og sirup.
  • Pensl løgene med marinaden, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Drys også lidt timian over.
  • Bagte løg i ovn skal nu have ca. 1 time ved 175 grader. Halvvejs pensles de igen, og bliver de for mørke, kan du til sidst overdække med ldt sølvpapir.

Næringsindhold

Bagte løg i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
142
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
0.2
mg
0
%
Natrium
 
593
mg
26
%
Kalium
 
234
mg
7
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
89
IU
2
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De karamelliserede bagte løg i ovn serveres straks som lækkert tilbehør til eks. culottesteg eller oksemørbrad.

Se flere opskrifter:

Syltede rødløg - sådan sylter du løg

Svensk pølseret med kartofler, pølser og løg

Løgsuppe med krydrede kødboller

Se disse opskrifter:

  • Tilbehør til steg: Kartofler med rosenkål og bacon
  • Hjemmelavet brombærmarmelade (syltetøj)
  • Stegt rødkål med valnødder og tranebær
  • Rissalat med urter og parmesan
  • Blomkålskarry med gulerødder og spinat
  • Knuste kartofler med hvidløgssmør

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

billede med chokolademousse

Chokolademousse - nem opskrift

billede til braiseret kylling med skummende sauce

Braiseret kylling med skummende sauce

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

billede med parisertoast og croque monsieur

Parisertoast - Croque Monsieur

billede med panerede koteletter

Panerede koteletter med panko eller alm. rasp

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk

billede med ovnkartofler med citron og parmesan

Ovnkartofler med citron og parmesan

billede med rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte

et billede med kartoffelrøsti

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

billede med koldhævede boller

Koldhævede boller der hæves natten over i køleskabet

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

foto med grillet flanksteak

Grillet flanksteak på spinatbund

billede til hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Hjemmelavet stjerneskud med skaldyrsdressing

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required