• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Apple pie - amerikansk æbletærte
apple pie amerikansk æbletærte
Apple pie, eller amerikansk æbletærte, er en helt og aldeles læker kage, som passer perfekt til kaffen eller som en go dessertkage. Foto: iStock.com.

Apple pie - amerikansk æbletærte

Del gerne opskriften:
Facebook46PinterestMessengerEmailPrintSMS
46
SHARES
Gå til opskrift

Her er den rigtige opskrift på apple pie, der er en lækker amerikansk æbletærte. En nem tærte med masser af æbler, der smager himmelsk godt.

Apple pie er den rigtige amerikanske æbletærte, der bare smager forrygende godt.

Heldigvis er kagen nem at bage, og den er god til både en kop kaffe og som fremragende dessertkage, der lige slutter et godt måltid af på bedste vis.

Se også: Æbletærte med mazarin, karamel og mandler

Mængden af æbler afhænger selvfølgelig af hvor store æblerne er, men forvent du skal bruge tre gode æbler. Eller lidt mere.

Opskrift på apple pie

apple pie amerikansk æbletærte

Apple pie - amerikansk æbletærte

4.88 fra 8 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Amerikansk
Tid: 1 time t 30 minutter min
Servings: 8 personer

Ingredienser

Dej til apple pie

  • 250 gram hvedemel
  • 0,5 teske salt
  • 160 gram smør
  • Lidt vand koldt, til at ælte dejen sammen med

Fyld

  • 3 æbler skrællet og skåret i tynde både
  • 1 spiseskefuld citronsaft
  • 125 gram rørsukker
  • 60 gram brun farin
  • 2 spiseskefulde hvedemel
  • 0,5 teske kanel
  • 1 knivspids muskatnød revet
  • 2 spiseskefulde smør
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Til apple pie starter du med, at lave din dej. Her æltes ingredienserne sammen og stilles på køl mens du laver fyldet.
  • Skær æblerne i skiver og vend dem med citronsaft, så de ikke bliver mørke. Du skal bruge 3-4 æbler, men det afhænger af hvor store æblerne er. Måske lidt mere.
  • Bland sukker, brun farin, hvedemel, kanel og revet muskatnød sammen i en anden skål.
  • Hæld sukkerblandingen over æblerne og bland det hele godt sammen til æblerne er dækket af sukkerblandingen.
  • Dejen deles i 2 lige store stykker. Den ene rulles ud og lægges i bunden af en tærteform og op ad siderne. Trykkes godt ned.
  • Æbleblandingen hældes ud over bunden og små smørklatter lægges over.
  • Rul den anden halvdel af dejen ud og læg den over tærten som låg. Sørg for at trykke den godt ned i kanten så den slutter til. Lav små huller i låget så dampen kan komme ud.
  • Stil den amerikanske æbletærte i en 250 grader varm ovn (over- og undervarme) i 15 minutter. Skru derefter ned til 180 grader over- og undervarme og bag videre i yderligere 45 minutter.
  • 10 minutter før den er helt færdig pensles låget med en blanding af æg pisket med vand og derefter drysses der med sukker. Bag færdig.

Næringsindhold

Apple pie - amerikansk æbletærte
Mængde pr. portion
Kalorier
423
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
51
mg
17
%
Natrium
 
300
mg
13
%
Kalium
 
144
mg
4
%
Kulhydrater
 
60
g
20
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
633
IU
13
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Tips

Lad den nybagte apple pie køle lidt af, men en amerikansk æbletærte må gerne serveres lun.

Du kan servere den sammen med vaniljeis, flødeskum eller en creme fraiche.

Se også: Æblekage med marcipancreme og kanel

Se disse opskrifter:

  • Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer
  • Peachmelba bradepandekage med fersken og hindbær
  • Kanelsneglekage - lækker skærekage med kanel
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Sådan laver du italiensk marengs
  • Chokoladetærte med karamel og marcipan

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

Chokoladefondant - nem og lækker lava kage

billede med cæsarsalat med kylling

Lækker cæsarsalat med kylling

billede med Buffalo-chicken macaroni and cheese

Himmelsk Buffalo-chicken macaroni and cheese

et billede med kartoffelrøsti

Sprøde kartoffelrøsti i ovn - nem opskrift

billede med fiskefrikadeller med broccolimos

Fiskefrikadeller med broccolimos

hjemmelavet apple butter

Apple butter - opskrift på æblesmør

Gammeldaws kylling med skilt sovs

Gammeldaws kylling med skilt sovs

billede med fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme og chokolade

billede med hjemmelavet aioli

Nem opskrift på hjemmelavet aioli

billede til opskrifter med blomkål

Opskrifter med blomkål - lækre blomkålsretter

billede med fyldte svinekoteletter

Fyldte svinekoteletter med æble og timian

billede med sorte gryde gryderet

Den sorte gryde - gryderet med oksekød

billede med one pot pasta

One pot pasta - verdens nemmeste pastaret

et billede med vafler

Vafler - bedste opskrift en sprød vaffel

Chokolade Pavlova med banan, jordbær og kiwi

Chokolade Pavlova med frugt og bær

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required