Til apple pie starter du med, at lave din dej. Her æltes ingredienserne sammen og stilles på køl mens du laver fyldet.
Skær æblerne i skiver og vend dem med citronsaft, så de ikke bliver mørke. Du skal bruge 3-4 æbler, men det afhænger af hvor store æblerne er. Måske lidt mere.
Bland sukker, brun farin, hvedemel, kanel og revet muskatnød sammen i en anden skål.
Hæld sukkerblandingen over æblerne og bland det hele godt sammen til æblerne er dækket af sukkerblandingen.
Dejen deles i 2 lige store stykker. Den ene rulles ud og lægges i bunden af en tærteform og op ad siderne. Trykkes godt ned.
Æbleblandingen hældes ud over bunden og små smørklatter lægges over.
Rul den anden halvdel af dejen ud og læg den over tærten som låg. Sørg for at trykke den godt ned i kanten så den slutter til. Lav små huller i låget så dampen kan komme ud.
Stil den amerikanske æbletærte i en 250 grader varm ovn (over- og undervarme) i 15 minutter. Skru derefter ned til 180 grader over- og undervarme og bag videre i yderligere 45 minutter.
10 minutter før den er helt færdig pensles låget med en blanding af æg pisket med vand og derefter drysses der med sukker. Bag færdig.
Næringsindhold
Apple pie - amerikansk æbletærte
Mængde pr. portion
Kalorier
423
% Daglig værdi*
Fedt
20
g
31
%
Mættet fedt
12
g
75
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
5
g
Kolesterol
51
mg
17
%
Natrium
300
mg
13
%
Kalium
144
mg
4
%
Kulhydrater
60
g
20
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
32
g
36
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
633
IU
13
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
24
mg
2
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.