• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Jul » Luftige æbleskiver med kærnemælk
billede med æbleskiver
Lækre og gammeldags æbleskiver, der bages i en klassisk æbleskivepande. Præcist som mormor lavede dem. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Luftige æbleskiver med kærnemælk

Opdateret: 28. jan 2023 · Udgivet: 16. dec 2022 af Newyorker By Heart ·

billede med æbleskiver

Æbleskiver

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 35 stk.

Ingredienser

  • 1 dl fløde
  • 3 dl kærnemælk
  • 50 g smør smeltet og let afkølet
  • 1 citron fint reven skal af 1 økologisk citron
  • 3 æg delt i blommer og hvider
  • 250 g hvedemel
  • 100 g rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt smør og lad det køle en lille smule af.
  • Kom fløde, kærnemælk, smeltet smør og fint reven citronskal i en skål sammen med de tre æggeblommer.
  • Tilsæt det let afkølede smør og pisk det godt sammen.
  • Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og natron sammen, hæld det ned til de flydende ingredienser og rør det sammen.
  • Pisk æggehvider helt stive og vend dem i med en dejskraber, med lette bevægelser, så dejen bliver helt luftig.
  • Fordel lidt smeltet smør i hvert hul i æbleskivepanden, og når de har fået så meget skorpe at de kan vendes, så vend dem 1/4 omgang, bliv ved på den måde til du når hele vejen rundt (det kræver lidt øvelse, men det kommer hurtigt).
  • Nu har du en rund æbleskive, så nu skal de lækre æbleskiver bare bages færdige, mens de af og til vendes rundt.
  • Læg dem over i et fad og hold dem lune, til al dejen er brugt.

Næringsindhold

Æbleskiver
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
25
mg
1
%
Kalium
 
21
mg
1
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
88
IU
2
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Del gerne opskriften:
Facebook29PinterestMessengerEmailPrintSMS
29
SHARES
Gå til opskrift

Få den bedste opskrift på luftige æbleskiver med kærnemælk. Nemme, hjemmelavede og gammeldags som mormor lavede dem i sin æbleskivepande.

Æbleskiver er sådan set lavet af en pandekagedej, der bages i en æbleskivepande, og derfor har den runde form.

Æbleskiverne er faktisk en dansk opfindelse, og de serveres typisk sammen med lidt flormelis og syltetøj. Op til jul passer et glas gløgg fint til.

Her er en klassisk og gammeldags opskrift på æbleskiverne, hvor dejen laves med kærnemælk og æg. Du får ca. 35 stk. af denne opskrift.

Opskrift på æbleskiver med kærnemælk

billede med æbleskiver

Æbleskiver

5 fra 4 brugere
Print Pin
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t
Servings: 35 stk.

Ingredienser

  • 1 dl fløde
  • 3 dl kærnemælk
  • 50 g smør smeltet og let afkølet
  • 1 citron fint reven skal af 1 økologisk citron
  • 3 æg delt i blommer og hvider
  • 250 g hvedemel
  • 100 g rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Smelt smør og lad det køle en lille smule af.
  • Kom fløde, kærnemælk, smeltet smør og fint reven citronskal i en skål sammen med de tre æggeblommer.
  • Tilsæt det let afkølede smør og pisk det godt sammen.
  • Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og natron sammen, hæld det ned til de flydende ingredienser og rør det sammen.
  • Pisk æggehvider helt stive og vend dem i med en dejskraber, med lette bevægelser, så dejen bliver helt luftig.
  • Fordel lidt smeltet smør i hvert hul i æbleskivepanden, og når de har fået så meget skorpe at de kan vendes, så vend dem ¼ omgang, bliv ved på den måde til du når hele vejen rundt (det kræver lidt øvelse, men det kommer hurtigt).
  • Nu har du en rund æbleskive, så nu skal de lækre æbleskiver bare bages færdige, mens de af og til vendes rundt.
  • Læg dem over i et fad og hold dem lune, til al dejen er brugt.

Næringsindhold

Æbleskiver
Mængde pr. portion
Kalorier
53
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
25
mg
1
%
Kalium
 
21
mg
1
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
88
IU
2
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

De lækre æbleskiver serveres drysset med flormelis og med en god syltetøj til. Om det er hindbær eller jordbær er op til dig.

Du kan bage æbleskiverne som i opskriften, men du kan også efterfylde hver æbleskive med lidt dej hver gang de vendes.

Det gør æbleskiverne endnu komplette i formen. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

Vafler - bedste opskrift på dej til en sprød vaffel

Spinatpandekager - nemme og lækre

Opskrift på amerikanske pandekager

Se disse opskrifter:

  • Lækker nougatkonfekt med saltede peanuts
  • Klejner - den bedste klejne opskrift til jul
  • Jødekager - lækre småkager til jul
  • Opskrift på øllebrød lavet fra bunden
  • Kærnemælksfromage - nem dessert med kærnemælk
  • Jordbæris (opskrift på hjemmelavet is med jordbær)

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

butterdejsstang

Lækker butterdejsstang med broccoli og flødeost

billede med hvidkålsrouletter

Nemme hvidkålsrouletter i ovn (kåldolmer)

billede med blomkålspandekager

Lækre blomkålspandekager som vegetar aftensmad

pandekager med oksekød og grøntsager

Pandekager med oksekød og grøntsager

billede til Nutella Cheesecake Brownies

Nutella cheesecake brownies

squashsalat med parmesan

Squashsalat med parmesan og pinjekerner

billede til at koge ris

Koge ris? Sådan koger du dine ris helt perfekt

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

Kyllingefrikadeller med spinat og pastasalat

billede med laks i ovn

Laks i ovn - så nemt laver du perfekt ovnbagt laks

billede til stegetid på and

Stegetid på and i ovn - den nemme guide til andesteg

billede til grønkålssalat med æble

Grønkålssalat - salat med grønkål, appelsin og æble

billede til hakkebøffer med bløde løg

Hakkebøffer med bløde løg og pandesovs

billede med andesovs

Andesovs - nem opskrift på lækker andesauce

billede med grydebrød

Grydebrød - sådan bager du brød i gryde

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required