Få den bedste opskrift på luftige æbleskiver med kærnemælk. Nemme, hjemmelavede og gammeldags som mormor lavede dem i sin æbleskivepande.
Æbleskiver er sådan set lavet af en pandekagedej, der bages i en æbleskivepande, og derfor har den runde form.
Æbleskiverne er faktisk en dansk opfindelse, og de serveres typisk sammen med lidt flormelis og syltetøj. Op til jul passer et glas gløgg fint til.
Her er en klassisk og gammeldags opskrift på æbleskiverne, hvor dejen laves med kærnemælk og æg. Du får ca. 35 stk. af denne opskrift.
Opskrift på æbleskiver med kærnemælk

Ingredienser
- 1 dl fløde
- 3 dl kærnemælk
- 50 g smør smeltet og let afkølet
- 1 citron fint reven skal af 1 økologisk citron
- 3 æg delt i blommer og hvider
- 250 g hvedemel
- 100 g rørsukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
Fremgangsmåde
- Smelt smør og lad det køle en lille smule af.
- Kom fløde, kærnemælk, smeltet smør og fint reven citronskal i en skål sammen med de tre æggeblommer.
- Tilsæt det let afkølede smør og pisk det godt sammen.
- Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og natron sammen, hæld det ned til de flydende ingredienser og rør det sammen.
- Pisk æggehvider helt stive og vend dem i med en dejskraber, med lette bevægelser, så dejen bliver helt luftig.
- Fordel lidt smeltet smør i hvert hul i æbleskivepanden, og når de har fået så meget skorpe at de kan vendes, så vend dem ¼ omgang, bliv ved på den måde til du når hele vejen rundt (det kræver lidt øvelse, men det kommer hurtigt).
- Nu har du en rund æbleskive, så nu skal de lækre æbleskiver bare bages færdige, mens de af og til vendes rundt.
- Læg dem over i et fad og hold dem lune, til al dejen er brugt.
Næringsindhold
Noter
De lækre æbleskiver serveres drysset med flormelis og med en god syltetøj til. Om det er hindbær eller jordbær er op til dig.
Du kan bage æbleskiverne som i opskriften, men du kan også efterfylde hver æbleskive med lidt dej hver gang de vendes.
Det gør æbleskiverne endnu komplette i formen. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Vafler - bedste opskrift på dej til en sprød vaffel
Kom med din kommentar