• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Aftensmad » Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift
billede med æbleflæsk
Æbleflæsk lavet af æbler og flæsk, der er en populær og gammeldags ret. Her er æbleflæsket anrettet på et stykke rugbrød. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Sådan laver du æbleflæsk - den bedste opskrift

Del gerne opskriften:
Facebook5PinterestMessengerEmailPrintSMS
5
SHARES
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på gammeldags æbleflæsk. En klassisk ret med æbler og bacon, der er nem at lave. Serveres på rugbrød.

Æbleflæsk er en traditionel dansk ret, som man på Fyn betragter som en egnsret.

Retten er dog kendt i store dele af Danmark, og den består grundlæggende af æble, bacon og løg.

Her får du en nem og god grundopskrift på æbleflæsket, som du kan servere på et stykke rugbrød.

Bemærk, at opskriften er til to personer/stykker brød, men den er jo nem at gange op.

Opskrift på æbleflæsk

billede med æbleflæsk

Opskrift på æbleflæsk

5 fra 1 bruger
Print Pin
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Tid: 20 minutter min
Servings: 2 personer

Ingredienser

  • 4 skiver bacon
  • 2 æbler gerne lidt syrlige og kan koges ud
  • 1 lille løg hakkes fint
  • 1 tsk. rørsukker eller lidt mere
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 skiver rugbrød
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Steg først baconskiver sprøde, læg baconskiverne på en kold pande, så smelter fedtet bedre af!
  • Når de er gyldne og sprøde, lægges de på køkkenrulle for at dryppe af.
  • Skær æbler i stykker og kom dem på panden i baconfedtet sammen med løg.
  • Lad dem stå og stege ved svag til mellem varme, til de bliver bløde og "koger ud", så det bliver som en grov mos til dit æbleflæsk.
  • Smag til med rørsukker, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Opskrift på æbleflæsk
Mængde pr. portion
Kalorier
208
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
1372
mg
60
%
Kalium
 
303
mg
9
%
Kulhydrater
 
46
g
15
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
102
IU
2
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
43
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Æbleflæsk serveres med groft rugbrød og de stegte, sprøde baconskiver. Pynt evt. med lidt timian.

Se flere opskrifter

  • hjemmelavet apple butter
    Apple butter - opskrift på æblesmør
  • billede til bagt æblekage med smuldredej
    Bagt æblekage med smuldredej
  • Æblekage med marcipancreme og kanel
    Æblekage med marcipancreme og kanel

Se disse opskrifter:

  • Samosa med fyld af hakket oksekød og ris
  • Langtidsstegt ribbensteg stegt i 6-7 timer
  • Pariserbøf - opskrift på pariser bøf med det hele
  • Frikadeller med sprød kartoffelsalat
  • Tunfrikadeller lavet af dåsetun i vand
  • Pandekager med oksekød og grøntsager

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med kanelsnegle med lækkert remoncefyld

Verdens bedste kanelsnegle med lækker remonce

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

billede med gastrik

Gastrik

billede til forloren and med timiankartofler

Forloren and med timiankartofler

svinemørbrad med sennep og champignon

Svinemørbrad med sennep og champignon

et billede med koteletter i fad

Koteletter i fad med grønsager og ris

billede til overnight oats med jordbær

Overnight oats med chiafrø og jordbær

Sund peberfrugtsalat med tomat og agurk

billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella

Italienske wraps med skinke og mozzarella

billede med gullasch eller gullash

Gullasch - ungarsk gullash gryderet med oksekød

lagkagehusets blommekage

Blommekage - Lagkagehusets kage med blommer

billede til stuvet spinat med parmesan

Stuvet spinat med parmesan

et billede med hjemmelavet lasagne

Lasagne

billede til gulerodsboller med græskarkerner

10 gulerodsboller med græskarkerner

billede med oksekødsgryde

Oksekødsgryde med hvidkål, gulerødder og peberfrugt

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required