• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Kager » Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan
billede med mazarinkage
Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan er en super lækker kage, hvor kartoflerne tilfører kagen noget saftighed. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Verdens bedste mazarinkage med kartofler og marcipan

Opdateret: 21. jun 2023 · Udgivet: 12. jun 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook34PinterestMessengerEmailPrintSMS
34
SHARES
Gå til opskrift

Bag verdens bedste mazarinkage. Her er den nemme opskrift på kagen, der bla. bages med marcipan og kartofler, og den smager himmelsk godt.

Mazarinkage er en populær og lækker kage, der selvfølgelig blandt andet bages med marcipan.

I denne udgave er der også kartofler, og det løfter altså kagen op i smag og konsistens, og pludselig har du verdens måske bedste mazarinkage.

Vidste du i øvrigt, at mazarin er opkaldt efter en franskmand? Nemlig Jules Mazarin, der levede fra 1602 til 1661, og han var blandt andet kardinal. Men også en af den tids største politikere.

I denne opskrift er der kage nok til mindst seks personer. God bagelyst.

Opskrift på mazarinkage

billede med mazarinkage

Verdens bedste mazarinkage

5 fra 9 brugere
Print Pin
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Tid: 40 minutter min
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 g rørsukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl sødmælk
  • 2 spsk. oliemargarine
  • 2 tsk. mandelessens eller efter smag
  • 150 g kartofler skrællede og kogte, helt kolde (evt. en rest)
  • 100 g marcipan groft revet

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 2-3 spsk. kakaopulver usødet
  • Lidt vand kogende
  • mandler smuttede
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Forvarm ovnen til 200 °C (ikke varmluft).
  • Pisk æg og sukker luftigt og skummende med en el-mikser.
  • Bland mel med bagepulver og vend det i sammen med mælk, mandelessens og oliemargarine.
  • Mos kartoflerne godt og vend dem i dejen sammen med marcipanen.
    Moste kartofler og revet marcipan vendes i dejen
  • Hæld dejen i en springform, ca. 28 cm. i diameter, beklædt med bagepapir.
  • Bag din mazarinkage i ca 18-20 minutter, tjek med en tandstikker at den er helt gennembagt. Klik her og sæt minutur med bagetid.
    færdigbagt mazarinkage med kartofler og marcipan
  • Lad mazarinkagen køle helt af.
  • Rør glasuren sammen og pynt kagen med glasur og smuttede mandler.
    glasur på verdens bedste mazarinkage

Næringsindhold

Verdens bedste mazarinkage
Mængde pr. portion
Kalorier
437
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
84
mg
28
%
Natrium
 
92
mg
4
%
Kalium
 
249
mg
7
%
Kulhydrater
 
83
g
28
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
57
g
63
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
148
IU
3
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Noter

Den færdigbagte mazarinkage med kartofler og marcipan kan spises nu, men også sagtens holde sig nogle dage.

Du kan faktisk også fryse mazarinkagen ned.

Er du ikke så glad for glasur, kan kagen også spises uden.

Se flere opskrifter:

Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift

Gulerodskage - verdens bedste fra New Orleans

Verdens bedste chokoladekage opskrift - mums

Se disse opskrifter:

  • Sådan laver du frosting til dine kager
  • Giftkage opskrift (grøn kage og bladankage)
  • Bradepandekage med banan og karamelglasur
  • Verdens bedste kokostoppe med chokolade
  • Store Daim muffins med banan
  • Jødekager - lækre småkager til jul

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede til gammeldags oksekødssuppe

Gammeldags oksekødssuppe på ben og kød

kålbudding med hvidkål og hakket kød

Kålbudding med hvidkål og hakket kød

billede med lakseroulade med rejer

Lakseroulade - nem og lækker opskrift

græsk gyros med kylling og tzatziki

Græsk gyros med kylling og tzatziki

billede til spinatsalat med pære

Spinatsalat med pære - nem efterårssalat

kartoffel porre suppe opskrift

Kartoffel porre suppe med bacon og purløg

svinemørbrad i fad

Svinemørbrad i fad med bacon og peberfrugt

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Sennepskylling med bacon, svampe og mandelgremolata

Tortilla med hakket oksekød og avocadosalsa

Tortilla med hakket oksekød - nemme oksekødstortillas

glaserede perleløg

Glaserede perleløg - nem opskrift

grønne bønner kogetid

Sådan koger du grønne bønner

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede med grønkål til grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål med kartofler

billede med fiskefilet florentine

Fiskefilet Florentine med spinat, mornay og ost

et billede med kylling i karry serveret på tallerken

Kylling i karry med sprøde grøntsager

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required